100% ανακυκλωμένο πλαστικό, ίδια απόλαυση στα μπουκάλια της PepsiCo Hellas

100% ανακυκλωμένο πλαστικό, ίδια απόλαυση στα μπουκάλια της PepsiCo Hellas

Η PepsiCo Hellas γίνεται η πρώτη και μοναδική εταιρεία αναψυκτικών στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό, ενώ παράλληλα πάει τη sustainable φιλοσοφία ένα βήμα πιο πέρα και σε συνεργασία με τον οργανισμό Aegean Rebreath και τη συμβολή του δήμου Αντιπάρου στηρίζει την ανάπτυξη ενός προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο νησί.

ADVERTORIAL

 

Σε κάθε ανέμελη στιγμή μας ένα μπουκάλι βρίσκεται εκεί για να μας δροσίζει. Είτε με ένα αναψυκτικό είτε με κάποιο δροσιστικό ρόφημα, μια συσκευασία συμπληρώνει απολαυστικά το κάδρο μιας χαλαρής βραδιάς μας στο σαλόνι, μιας μάζωξης με φίλους, μιας βόλτας στην πόλη. H PepsiCo Hellas, η εταιρεία που μας φέρνει μερικά από τα πιο αγαπημένα soft drinks στο ποτήρι μας, όπως η Pepsi, τα τσάγια Lipton αλλά και τα αναψυκτικά Ήβη, φροντίζει γι’ αυτές τις ανέμελες στιγμές μας, αλλά έχοντας συγχρόνως πλήρη οικολογική συνείδηση.

 

Έτσι, η PepsiCo Hellas γίνεται η πρώτη και μοναδική εταιρεία αναψυκτικών στην Ελλάδα που από τον Ιανουάριο του 2022 χρησιμοποιεί στα μπουκάλια των κλασικών προϊόντων της 100% ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet). Η εταιρεία συμβάλλει έτσι στην κυκλική οικονομία που φροντίζει ώστε τα υλικά της συσκευασίας να μην καταλήγουν στα σκουπίδια αλλά να επαναχρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερες φορές. Η PepsiCo Hellas δεσμεύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο για μια ζωή με λιγότερο πλαστικό κι έναν πλανήτη πιο πράσινο και βιώσιμο. 

 

Η sustainable φιλοσοφία της εταιρείας όμως δεν σταματά, μια και συνεργάζεται με φορείς που μοιράζονται τις ίδιες περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Ένας τέτοιος είναι και ο οργανισμός Aegean Rebreath, με τον οποίο συνεργάζεται ώστε και με τη συμβολή του δήμου Αντιπάρου να στηρίξουν την ανάπτυξη ενός προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο νησί. Η πρωτοβουλία αφορά στην υιοθέτηση των παραλιών της Αντιπάρου με την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε όλες τις οργανωμένες παραλίες του νησιού καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, των επιχειρήσεων τουρισμού και των επισκεπτών αναφορικά με τις αρχές της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και τη διαφύλαξη του θαλάσσιου πλούτου.

 

100% ανακυκλωμένο πλαστικό, ίδια απόλαυση στα μπουκάλια της PepsiCo Hellas

 

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια της PepsiCo Hellas κ. Δέσποινα Τσαγγάρη, δήλωσε: «Ο όμιλος PepsiCo τα τελευταία χρόνια ηγείται σε παγκόσμιο επίπεδο μιας κομβικής σημασίας περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας για τον πλανήτη, η οποία αφορά, μεταξύ άλλων, και στον κλάδο των αναψυκτικών. Ήδη από το τέλος του 2020 η PepsiCo Hellas έχει δεσμευτεί πως θα περάσει σε συσκευασίες με 100% ανακυκλωμένο πλαστικό για τα εμβληματικά προϊόντα Pepsi, Lipton & Ήβη στη χώρα μας μέχρι το τέλος του 2021. Σήμερα, λοιπόν, κάνοντας πράξη αυτήν τη δέσμευση, μπορούμε υπερήφανοι να πούμε ότι είμαστε η πρώτη και μοναδική εταιρεία αναψυκτικών στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένο πλαστικό στα μπουκάλια της Pepsi, του Lipton και της  Ήβη. Παράλληλα, η PepsiCo Hellas συνεχίζει αδιάλειπτα, με σχέδιο και πίστη στην υλοποίηση της δέσμευσής της για έμπρακτη και ουσιαστική συμβολή στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας, για ένα καλύτερο και βιώσιμο περιβάλλον στην Ελλάδα».

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ