5 βήματα για να γίνεις ο 'absolut' καλλιτέχνης της χρονιάς!

5 βήματα για να γίνεις ο 'absolut' καλλιτέχνης της χρονιάς!

Η ABSOLUT αναζητά τον επόμενο καλλιτεχνικό συνεργάτη της μέσα από τον διαγωνισμό Absolut Creative Competition!

Μήπως κάπου ανάμεσα στους στόχους της νέας χρονιάς βρίσκεται και το να διακριθείς ως νέο ταλέντο στον κόσμο της Τέχνης; Ε, αυτή είναι η ευκαιρία σου!

 

Βλέπεις, φέτος, η ABSOLUT σκοπεύει να σε αναδείξει ως τον απόλυτο καλλιτέχνη της χρονιάς μέσα από μία αποκλειστική συνεργασία! Η σύγχρονη τέχνη και τα εικαστικά είναι άλλωστε συνώνυμα της ABSOLUT για πάνω από 30 χρόνια. Από το 1985, η ABSOLUT έχει στηρίξει και αναδείξει το έργο περισσότερων από 550 αξιόλογων δημιουργών, όπως η Louise Bourgeois, ο Maurizio Cattelan, o Jean-Michel Basquiat, o Romero Britto κ.α.

 

Το 2019 είναι η χρονιά που η ABSOLUT θα ρίξει ξανά τον προβολέα στη σύγχρονη τέχνη, διοργανώνοντας έναν διεθνή διαγωνισμό δημιουργικότητας, το Absolut Creative Competition. Ο διαγωνισμός θα τρέξει σε 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Αν περίμενες ένα σημάδι να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, αυτό είναι!

 

Μήπως είσαι εσύ ο επόμενος νέος καλλιτέχνης που θα ταράξει τα νερά του κόσμου της Τέχνης; Αυτό αναρωτιέται και ο διαγωνισμός "Are you next?" που καλεί νέους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να συνδεθούν online και να ανεβάσουν τη δική τους εκδοχή της ABSOLUT για να γίνουν αυτοί οι νέοι σταρ-καλλιτέχνες που θα υποστηρίξει στα πρώτα βήματα της καριέρας τους! Πώς θα γίνει αυτό; Με ένα βραβείο 20.000€ για τον παγκόσμιο νικητή και έκθεση του έργου του σε εμβληματικό κεντρικό σημείο στον κόσμο!

 

Εκτός από τον παγκόσμιο νικητή, από τον διαγωνισμό θα διακριθεί επίσης και ένας νέος Έλληνας δημιουργός. Η Absolut θα υποστηρίξει τη δημιουργία και προώθηση της ψηφιακής εικόνας του, επενδύοντας 3.000€ σε ενέργειες προβολής! Παράλληλα, ο Έλληνας νικητής θα προσκληθεί να παρευρεθεί στην τελετή βράβευσης του Absolut Creative Competition, στη Στοκχόλμη τον Μάιο, όπου θα συναντήσει σημαντικούς καλλιτέχνες και curators από όλο τον κόσμο αυξάνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την επιρροή του!

 

Στο δύσκολο έργο της ανάδειξης του νικητή, η ABSOLUT συνεργάζεται με διεθνείς καλλιτέχνες που έχουν ήδη αφήσει το στίγμα τους. Στην Ελλάδα αυτό το πρόσωπο δεν είναι άλλο από τον εικαστικό, επιμελητή, ιδρυτικό διευθυντή της Athens Biennale και Αναπληρωτή Καθηγητή της ΑΣΚΤ, Poka-Yio. Την κριτική ομάδα συμπληρώνει ο εικαστικός και Καθηγητής της ΑΣΚΤ Γιώργος Καζάζης αλλά και η Mickalene Thomas, εικαστικός και συνεργάτης της ABSOLUT με βάση της τη Νέα Υόρκη.

 

Υποσχέθηκα όμως πως θα σου αποκαλύψω 5 συγκεκριμένα βήματα για να γίνεις ο 'absolut' καλλιτέχνης της χρονιάς και αυτό θα κάνω! Ιδού πώς θα πάρεις μέρος στον διαγωνισμό "Are You Next?"

 

1

Μην περιμένεις την έμπνευση

Γιατί τα καλύτερα προκύπτουν πάνω στο ψάξιμο... Αν έχεις συμπληρώσει το 21° έτος της ηλικίας σου, πιάσε τα μολύβια σου, το ποντίκι ή το πενάκι σου και σχεδίασε την ABSOLUT με τον δικό σου μοναδικό τρόπο! Η ισότητα των φύλων, η ελευθερία έκφρασης και επιλογών και η αειφορία αποτελούν όλα βασικές αξίες της ABSOLUT αλλά και συστατικά ενός καλύτερου κόσμου. Πώς θα τα απέδιδες εσύ με καμβά σου το περίγραμμα της φιάλης της ABSOLUT;

 

2

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό

Ανέβασε το έργο σου στο www.absolut.com/gr/competition


3

Δημιούργησε ξανά!

Αυτός ο διαγωνισμός χωράει όλα τα σχέδια που μπορείς να φτιάξεις! Έχεις νέα έμπνευση; Θες να μας δείξεις κι άλλα; Φτιάξε όσα έργα θες και ανέβασε έως 3 συμμετοχές αυξάνοντας έτσι και την πιθανότητα να είσαι εσύ ο/η καλλιτέχνης που θα επιλεγεί.


4

Μην αργείς!

Μπορείς να υποβάλεις τα έργα σου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019.


5

Go online!

Αν θέλεις, μετά τη λήξη του διαγωνισμού πόσταρε τα έργα σου στα social media προσθέτοντας το hashtag #absolutcompetition για να μοιραστείς με ολόκληρο τον κόσμο τη συμμετοχή σου!


Τα έκανες όλα αυτά; Τότε ανήκεις ήδη στη μεγάλη καλλιτεχνική οικογένεια της ABSOLUT! Τίποτα πια δεν σε σταματάει από το να γίνεις εσύ ο μεγάλος παγκόσμιος νικητής και να κερδίσεις το έπαθλο των 20.000€!

 

 


Ανακάλυψε από πού ξεκίνησαν όλα στο www.absolut.com/gr/competition! Δες τις συνεργασίες- σταθμούς της Absolut με πρωτοποριακούς καλλιτέχνες που άφησαν εποχή και, γιατί όχι;,φαντάσου τον εαυτό σου και τη δουλειά σου ανάμεσά τους!

 

*Δικαίωμα στον διαγωνισμό έχουν όσοι καλλιτέχνες έχουν συμπληρώσει το 21° έτος της ηλικίας τους

 

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ