Opel Astra: Καινοτόμο και απολαυστικό ανεξαρτήτως έκδοσης
Σε αντίθεση με πολλούς ανταγωνιστές της, που αποφεύγουν τις τολμηρές αισθητικές λύσεις στη mainstream κατηγορία των συμπαγών οικογενειακών μοντέλων, η Opel επέλεξε ως σημείο αναφοράς το πρωτότυπο Vizor, το οποίο αποτυπώνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της.

Opel Astra: Καινοτόμο και απολαυστικό ανεξαρτήτως έκδοσης

Το νέο Opel Astra αποτελεί ένα απολαυστικό από κάθε άποψη μοντέλο χάρη στις επιδόσεις του, το τολμηρό design, τη δυναμική αίσθηση στον δρόμο, τις οικολογικές προδιαγραφές του και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης του.

ADVERTORIAL

 

Η Opel, στην περίπτωση του νέου Astra, διαφύλαξε ως κόρη οφθαλμού τις γερμανικές καταβολές της, καθώς το δημοφιλές μοντέλο της σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και παράγεται στο ιστορικό εργοστάσιο και έδρα της μάρκας στο Ρίσελσχαϊμ της Γερμανίας.

 

Το Astra νέας γενιάς ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και εκλεπτυσμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που θα τα συναντήσουμε και στα μελλοντικά μοντέλα της Οpel. Δεν είναι σύμπτωση, λοιπόν, ότι λανσάρεται και σε plug-in υβριδική έκδοση συστημικής ισχύος 180 ίππων με μέση κατανάλωση μόλις 1,1 λίτρο αμόλυβδης στα 100 χλμ., την οποία θα ακολουθήσει το 2023 το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Astra-e. Ένα από τα σημαντικότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του νέου Opel Astra παραμένει η μεγάλη γκάμα τεχνολογικά προηγμένων κινητήρων Turbo βενζίνης και πετρελαίου, που διακρίνονται για την αξιοπιστία και τις αποδόσεις τους, ένα εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Το βενζινοκίνητο μηχανικό σύνολο των 1,2 λίτρων αποδίδει 110 ή 130 ίππους, ο άκρως οικονομικός πετρελαιοκινητήρας των 1,5 λίτρων έχει 130 ίππους ισχύ και αμφότεροι διαθέτουν λειτουργία Start and Stop, ενώ συνδυάζονται στάνταρ με ένα ακριβέστατο και «γρήγορο» μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή με ένα υπερσύγχρονο αυτόματο οκτατάχυτο.

 

Opel Astra: Καινοτόμο και απολαυστικό ανεξαρτήτως έκδοσης
Μεγάλες οθόνες αφής φροντίζουν για εύκολη και άμεση διαχείριση των λειτουργιών των πολυάριθμων συστημάτων του Astra νέας γενιάς, αν και ορισμένες βασικές ρυθμίσεις, όπως ο κλιματισμός, εξακολουθούν και γίνονται μέσω περιστροφικών διακοπτών.

 

Σε αντίθεση με πολλούς ανταγωνιστές της, που αποφεύγουν τις τολμηρές αισθητικές λύσεις στη mainstream κατηγορία των συμπαγών οικογενειακών μοντέλων, η Opel επέλεξε ως σημείο αναφοράς το πρωτότυπο Vizor, το οποίο αποτυπώνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη μάσκα του Astra νέας γενιάς, η οποία μας προϊδεάζει για την οπτική εικόνα των μελλοντικών μοντέλων της Opel. Συνολικότερα, όμως, το πρώτο μέλος της οικογένειας της Opel στην compact κατηγορία με τεχνολογία επαναφόρτισης της μπαταρίας  πείθει με τις κομψές και καθαρές γραμμές του αμαξώματός του χωρίς περιττά στοιχεία και με σαφώς περισσότερο δυναμισμό από ποτέ.

 

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός προβάλλει ιδανικά την πρωτοποριακή αύρα του Astra, η οποία αντανακλάται στις προηγμένες τεχνολογίες και στα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης του οδηγού που καθιερώνει στην κατηγορία του. Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί το νέας γενιάς σύστημα φωτισμού Intelli-Lux LED Pixel με 168 επιμέρους στοιχεία που φωτίζουν στοχευμένα τα σημεία του δρόμου όπου εστιάζει περισσότερο ο οδηγός, το οποίο λανσαρίστηκε στα μεγαλύτερα μοντέλα της Opel, δηλαδή στο πολυτελές σεντάν Insignia και στο συναρπαστικό οικογενειακό SUV Grandland.

 

Opel Astra: Καινοτόμο και απολαυστικό ανεξαρτήτως έκδοσης
Το νέο Astra εκφράζει το γερμανικό DNA, προσφέρει προηγμένες τεχνολογίες, καλύπτει τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή με μια μεγάλη επιλογή κινητήρων και ξεχωρίζει με το πολύ ελκυστικό ντιζάιν του.

 

Ένα κβαντικό άλμα συνιστά το εσωτερικό του νέου Astra, το οποίο κόβει τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν και ενσωματώνει το πλήρως ψηφιακό cockpit Pure Panel αντί των προηγούμενων αναλογικών οργάνων. Μεγάλες οθόνες αφής φροντίζουν για εύκολη και άμεση διαχείριση των λειτουργιών των πολυάριθμων συστημάτων του Astra νέας γενιάς, αν και ορισμένες βασικές ρυθμίσεις, όπως ο κλιματισμός, εξακολουθούν και γίνονται μέσω περιστροφικών διακοπτών. Το νέο Astra είναι το διαισθητικότερο και χρηστικότερο μοντέλο στην πολύχρονη ιστορία της Opel, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία διεπαφής ανθρώπου και μηχανής (ΗΜΙ) χάρη στα μοντέρνα και ευανάγνωστα γραφικά του Pure Panel. Συνεχίζει επίσης την παράδοση της Opel να εξελίσσει εξαιρετικά άνετα, εργονομικά καθίσματα με τη σφραγίδα ποιότητας AGR και υποστηρίζει υποδειγματικά τον οδηγό με προηγμένα συστήματα, όπως το Intelli-Vision που διαθέτει τέσσερις κάμερες υψηλής ευκρίνειας που παρέχουν οπτική 360° σε πραγματικό χρόνο και το εξαιρετικά πρακτικό και άκρως ενημερωτικό Head-up Display.

 

Το νέο Astra εκφράζει το γερμανικό DNA, προσφέρει προηγμένες τεχνολογίες, καλύπτει τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή με μια μεγάλη επιλογή κινητήρων και ξεχωρίζει με το πολύ ελκυστικό ντιζάιν του.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ford Kuga Plug-in Hybrid

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford Kuga Plug-in Hybrid