Η τελική δεκάδα για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα»

Η τελική δεκάδα για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα»

Μοντέλα για κάθε γούστο και πορτοφόλι περιλαμβάνονται στις δέκα επιλογές των 26 δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου, τα οποία θα διεκδικήσουν το βραβείο του «Αυτοκινήτου του 2022 για την Ελλάδα».

Στην τελική ευθεία μπήκε ο διαγωνισμός για το «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022», στον οποίο συμμετέχει και ο δημοσιογράφος της LiFO Πέτρος Πιτσίνης.

 

Οι 26 δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου, οι οποίοι είναι εκλέκτορες και μέλη του Συλλόγου για την ανάδειξη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα, κατέληξαν στην τελική δεκάδα των νέων μοντέλων που θα διεκδικήσουν, μετά από νέα ψηφοφορία, το επίζηλο βραβείο για το 2022. Η συγκεκριμένη χρονιά είναι μάλιστα σημαδιακή, επειδή συμπίπτει με τη συμπλήρωση 15 ετών αδιάλειπτης λειτουργίας του θεσμού.

 

Τα δέκα μοντέλα, τα οποία θα μονομαχήσουν στα μέσα Δεκεμβρίου για τον τίτλο του «Ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2022» είναι τα εξής:

· Citroen C4 C-Cross

· Dacia Sandero

· Fiat 500e

· Ford Mustang Mach-E

· Hyundai Bayon

· Hyundai Tucson

· Nissan Qashqai

· Opel Mokka

· Renault Arkana

· Skoda Enyaq IV

 

Η αρχική λίστα περιελάμβανε 17 νέα μοντέλα, τα οποία λανσαρίστηκαν φέτος στην ελληνική αγορά και δοκιμάστηκαν από τους εκλέκτορες δημοσιογράφους του ελληνικού θεσμού, ενώ άλλα πέντε καινούργια μοντέλα παρουσιάστηκαν πολύ πρόσφατα και τέθηκαν εκτός επιλογών επειδή δεν πρόλαβαν να τα οδηγήσουν τα μέλη της επιτροπής.

 

Οι μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στον χώρο του αυτοκινήτου αποτυπώνονται και στο γεγονός, ότι τα 9 από τα 17 νέα μοντέλα που έβαλαν υποψηφιότητα για την τελική δεκάδα ήταν αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα Audi Q4 e-tron, BMW iX3, Fiat 500e, Ford Mustang Mach-E, Honda e, Mercedes EQA, Skoda Enyaq IV, Volkswagen ID4, Volvo XC40 Recharge, ενώ τα Opel Mokka και Citroen C4 είναι διαθέσιμα τόσο σε συμβατικές όσο και σε 100% ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ