Καθώς εξοργιστικές ειδήσεις όπως η σύλληψη του 90χρονου στις ΗΠΑ επειδή τάιζε άστεγους βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, στην Αυστραλία δυο εικοσάχρονοι βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να τους βοηθήσουν. Συγκεκριμένα οι Lucas Patchett και Nicholas Marchesi για να βοηθήσουν τους άστεγους κατοίκους του Brisbane εγκατέστησαν σε ένα παλιό βαν δυο πλυντήρια και δυο στεγνωτήρια. Με την βοήθεια μιας φορητής γεννήτριας μπορούν να πλυθούν μέχρι και είκοσι κιλά ρούχα ανά ώρα. Η χρηματοδότηση του προτζεκτ έγινε μέσω δωρεών. Το προτζεκτ λειτουργεί πέντε μέρες την εβδομάδα τους τελευταίους τρείς μήνες με ιδιαίτερη επιτυχία.

 

 

 

 

 

Στο μέλλον οι δύο νέοι σκέφτονται να συνδυάσουν το προτζεκτ τους με την παροχή ενός γεύματος στους άστεγους καθώς περιμένουν τα ρούχα τους να πλυθούν. Όνειρο τους είναι να αυξήσουν τον αριθμό των κινητών πλυντηρίων με την βοήθεια δωρεών και την συμμετοχή εθελοντών.

 

 

 

 

 

Το προτζεκτ φέρει τον τίτλο «Orange Sky» και βασίζεται σε ένα κομμάτι του Βρετανού μουσικού Alexi Murdoch. "In your love, my salvation lies. I had a dream I stood beneath an orange sky, with my brother standing by" λένε οι στίχοι του κομματιού. «To μήνυμα πίσω από τους στίχους του κομματιού είναι ότι πρέπει να βοηθάμε τους άλλους που έχουν ανάγκη» λένε οι ίδιοι. – Β.Μ