Τα χαμένα κοσμήματα της Αγκάθα Κρίστι

Τα χαμένα κοσμήματα της Αγκάθα Κρίστι Facebook Twitter
1
Τα χαμένα κοσμήματα της Αγκάθα Κρίστι Facebook Twitter
Το δαχτυλίδι πωλήθηκε για 21.875 λίρες και η καρφίτσα για 27.500 λίρες

Ένα μυστήριο αντάξιο των ιστοριών της κάλυπτε μέχρι τώρα την ιστορία κάποιων από χρόνια χαμένων κοσμημάτων της Αγκάθα Κρίστι. Η ιστορία έγινε γνωστή από τον οίκο Μπόναμ στη διάρκεια της δημοπρασίας τους. 
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, δημοπρατήθηκε μια διαμαντένια καρφίτσα και ένα δαχτυλίδι με τρία διαμάντια της βρετανίδας συγγραφέως.  Το δαχτυλίδι πωλήθηκε για 21.875 λίρες και η καρφίτσα για 27.500 λίρες. 
Τα δυο αυτά κομμάτια, η Κρίστι, όπως αναφέρει στην αυτοβιογραφία της τα θεωρούσε χαμένα. Επρόκειτο για δυο οικογενειακά κειμήλια και η τύχη τους ήταν άγνωστη.

Πριν από 8 χρόνια ένας φανατικός της θαυμαστής πήρε μέρος στην εκποίηση των αντικειμένων του Greenway estate, στο οποίο η Κρίστι είχε περάσει τα παιδικά της χρόνια. Πλήρωσε 100 λίρες για ένα παλιό ταξιδιωτικό μπαούλο που ανήκε στην μητέρα της Κρίστι και ανακάλυψε ότι μέσα υπήρχαν κρυμμένα τα παλιά οικογενειακά κοσμήματα. Ο εκπρόσωπος του οίκου Μπόναμ δήλωσε τον ενθουσιασμό του τόσο για την πώληση, όσο και για την ιστορία πίσω από τα αντικείμενα. Το κερασάκι στην τούρτα αυτής της ιστορίας είναι οι εκπληκτικές τιμές που έπιασαν καθώς η τιμή εκτίμησης ήταν από 3.000 έως 5.000 για το δαχτυλίδι και από 6.000 έως 8.000 για την καρφίτσα.

 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια