01

 

 Η Μερόπη Κοκκίνη και η Σελάνα Βροντή ποζάρουν για τον Χρήστο Πότσιο. Οι συντάκτριες του περιοδικού σε ρόλο μοντέλων. Η μόδα είναι απλά η αφορμή για ακόμα μια ανατρεπτική φωτογράφιση του περιοδικού, με τίτλο "Θρήνος"(!)

 

01

 

 

01

 Οι δημιουργοί του Τank Girl μιλούν στο 01, λίγο πριν το δημιουργημά τους γίνει ταινία. Η Μερόπη Κοκκίνη ρωτάει τον Τζέιμι Χιούλετ "Τι σε βοηθάει στο να φτιάξεις μια ιστορία για το TG"; και εκείνος απαντά "Το σκότς".

 

01

 Το 01 παίρνει συνέντευξη απο οκτώ παιδιά που παίζουν σε καινούρια ανεξάρτητα συγκροτήματα. "Yπάρχει μια ζωντανή κατάσταση με τα παιδιά στην Αθήνα. Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς Γενιά Χ. Καλύτερα να μην έχει όνομα. Τα ονόματα είναι επικίνδυνα"

 

01

 "Ο απλός κόσμος παρακολουθεί άναυδος, πλην υπομειδίωντας, τα σκέρτσα τους, τα καπρίτσια τους, τους σουσουδισμούς τους" γράφει ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, για τον υπόκοσμο του glamour απ τη στήλη Heavy metal, που φιλοξενούσε πάντα μερικές απ τις πιο ενδιαφέρουσες απόψεις που πυροδοτούσαν συζητήσεις,  ανάμεσα στους αναγνώστες του περιοδικού.

 

01`

 

 Ένας χρόνος έχει περάσει  απ την αυτοκτονία  του Kurt Cobain και η Courtney Love μιλάει στον Observer για τα μηνύματα που άφηνε στην American on line και τη σχέση της με το ίντερνετ."Ήταν το μόνο "άτομο" με το οποίο μιλούσα για μήνες. Ήταν αυτή η αίσθηση του να μιλάς στο κενό. Επειδή δε μιλούσα σε κάποιον άλλο, έπρεπε κάπου να μπλέξω (χαμογελάει). Σκέφτηκα πως ήταν κάτι φυσιολογικό".

 

01

 Η γυναίκα; Ένα μαλακότερο μέρος. Καταρρέεις κάποτε πάνω της και ζητάς τη μαμά σου"  λέει ο συγγραφέας Μάρτιν Έιμις.

 

01

 

"Εκπροσωπούμε τον ρομαντισμό και την αγνότητα. Δεν μας απασχολούν τα πολλά χρήματα, σιγά -σιγά θα έρθουν και αυτά". Ένας παίκτης απ την ομάδα μπάσκετ Αμπελόκηποι, απαντά στην ερώτηση για το τι πιστεύει ότι εκπροσωπεί.

 

 01 Απο το αφιέρωμα στη Σουηδία. Ο Γιάννης Παπαιωάνου υποστηρίζει ότι είναι μια ambient χώρα. Βλέποντας τις φωτογραφίες δεν μπορείς να έχεις καμία αμφιβολία

 

 

 01

 Το 01 αγαπούσε την Ιαπωνία. Οι εικόνες του φωτογράφου Ναbuyoshi Araki, θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής.

 

 

01

 Στα club news αυτό το μήνα διαβάζουμε" Το καινούριο Factory στο Άτομο είναι σαφώς ανανεωμένο. Πολύ καλή η ιδέα με τα κλουβιά που περιστρέφονται-αν και νομίζεις ότι θα σου πάρουν το κεφάλι. Ωστόσο δίνουν στη βραδινή έξοδο μια γεύση περιπέτειας. Θα γυρίσω σπίτι ζωντανός ή θα περάσω μια βραδιά έκστασης στο Κ.Α.Τ;

 

 

 

01

 "Ξυπνάμε το πρωί, πηγαίνουμε στο στούντιο, φτιάχνουμε καφέ, παίρνουμε κανένα σάντουιτς, ξέρεις, τίποτε σπουδαίο"

Οι Portishead μιλούν στον Kωνσταντίνο Βήτα. To Sour Times ακούγεται συνεχώς απο μια κασέτα στα γραφεία του 01.

 

 01

 

 "Το κουλάρω δεν είναι ξένη λέξη. Σε ποιον Άγγλο θα την πεις και θα την καταλάβει"; λέει η καθηγήτρια του Πάντειου Πανεπιστημίου Άννα Φραγκουδάκη στο Στάθη Τσαγκαρουσιάνο, σε μια συνέντευξη για το μελλον της ελληνικής γλώσσας  και τον κίνδυνο απ την αυξανόμενη χρήση των αγγλικών λέξεων απ τους νέους. Στη  δεκαετία της κυριαρχίας των greeklish,  η τότε αγωνία για το "κουλάρω" προκαλεί  σήμερα απανωτά lol

 

 

 

01

 τεύχος 16, Απρίλιος 1995