Απεργία την Πρωτομαγιά

HOLIDAY, ή η μαγεία του ταξιδιού.

HOLIDAY, ή η μαγεία του ταξιδιού. Facebook Twitter
1




Ανακάλυψα το HOLIDAY όταν σε μια προηγούμενη δουλειά έψαχνα τα ίχνη του φωτογράφου Slim Aarons. Εκεί παρατήρησα πως ο μοναδικός Slim ήταν βασικός συνεργάτης αυτού του εντύπου. Το ΗOLIDAY ήταν το πρώτο περιοδικό που έκανε manifest αυτό που λέμε Travel in Style. Να είσαι ταξιδιώτης όχι τουρίστας δηλαδή. Εμένα που δεν με λες και ταξιδιώτη με μάγεψαν τα εξώφυλλα, τα κείμενα, το γραφιστικό κασέ. Στις σελίδες του φιλοξενούνταν κείμενα και φωτογραφίες από τους σημαντικότερους συγγραφείς, φωτογράφους και illustrationists της εποχής. Tρούμαν Καπότε, Έρνεστ Χέμινγουεη, Νίκος Καζαντζάκης (ναι, ναι, ένα πολύ λάιτ και καθόλου καζαντζακικό κείμενο για την Ελλάδα), Έντουαρντ Στάιχεν και πολλοί ακόμα. Έγραφαν, φωτογράφιζαν και ζωγράφιζαν αριστουργήματα. Έβλεπαν το λοξό στα ταξίδια τους και απεικόνιζαν το μή τουριστικό. Δυστυχώς το Holiday έληξε άδοξα. Αφού ο εκδότης του το έριξε στο ποτό και ο ιδιοφυής creative director του δεν άντεξε τις πιέσεις του εκδοτικού οίκου για μείωση κόστους κλπ. Τέλος πάντων το legacy του είναι γιγαντιαίο. Ένα μάθημα κομψότητας και στυλ. Στο e-bay το βρίσκεις. Και διαβάζεις στο τελευταίο Vanity Fair την ιστορία αυτού του περιοδικού.










































1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια