Toddlers & Tiaras : Ο σοκαριστικός κόσμος των παιδικών καλλιστείων.

Facebook Twitter
8

τιαρας

Δεν έχει πολύ καιρό που τριγυρνώντας στον αχανή κόσμο του ίντερνετ έπεσα τυχαία πάνω σε ένα υποτιθέμενα αστείο βιντεάκι, που έδειχνε αποσπάσματα μιας εντελώς trash αμερικάνικης εκπομπής με παιδικά καλλιστεία, και χαζομαμάδες που καμάρωναν τα βλαστάρια τους.

Αφού παρακολούθησα δύο ολόκληρα επεισόδια - μιας που είχα κολλήσει, με τον ίδιο άσχημο τρόπο που κολλάς όταν δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από ένα τροχαίο -  η πρώτη μου αντίδραση ήταν : Είναι αυτό το πράγμα νόμιμο ?!

Το όνομα της εκπομπής ήταν Toddlers & Tiaras ( Νήπια και Τιάρες) , και  πρόκειται μακράν για ό,τι πιο αλλόκοτο είδα φέτος.

Η υπόθεση Τζον Μπένετ Ράμσεϊ

τιαρας

Η Αμερική έχει χρόνια παράδοση στα παιδικά καλλιστεία ( Child Beauty Pageants) όταν από το 1921 ακόμα πραγματοποιούνταν σε μικρές πόλεις τέτοιου είδους γιορτές για τουριστικούς (;) λόγους.

Την δεκαετία του 1990 ο θεσμός των παιδικών καλλιστείων αναβιώνει και εξαπλώνεται με μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεν ήταν, ωστόσο, παρά το 1996 που το περίεργο αυτό φαινόμενο κέντρισε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, όταν η εξάχρονη επαγγελματίας διαγωνιζόμενη παιδικών καλλιστείων Τζον Μπένετ Ράμσεϊ βρέθηκε στραγγαλισμένη στο υπόγειο του ίδιου της του σπιτιού.

Το φρικιαστικό έγκλημα -στο οποίο αρχικά κύριοι ύποπτοι θεωρήθηκαν οι γονείς του μικρού κοριτσιού- δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί, και παραμένει μέχρι σήμερα ένα μυστήριο που περιλαμβάνει ένα αμφισβητούμενο σημείωμα λύτρων από ανώνυμους απαγωγείς, και έναν τρανσέξουαλ παιδόφιλο που ενώ ομολόγησε την ενοχή του, το πήρε γρήγορα πίσω εφόσον δεν βρέθηκε ποτέ κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του.

Toddlers & Tiaras

To 2009, δεκατρία μόλις χρόνια μετά την υπόθεση Ράμσεϊ, το καλωδιακό κανάλι TLC εγκαινίασε το αμφιλεγόμενο ριάλιτι σόου Toddlers & Tiaras, το οποίο παίζεται ακόμη με τεράστια επιτυχία, παρ' όλη την κριτική που δέχεται.

 τιαρας

Η εκπομπή μας ξεναγεί στην ζωή των μικρών διαγωνιζομένων (1 έως 12 ετών) και των μαμάδων τους, οι οποίες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, υπήρξαν κι οι ίδιες  σταρ παιδικών καλλιστείων.

Σε κάθε επεισόδιο παρακολουθούμε λεπτομερώς την προετοιμασία των μικρών κοριτσιών για κάθε διαγωνισμό ( τα περισσότερα από αυτά παίρνουν μέρος σε καλλιστεία κάθε σαββατοκύριακο), και την μεταμόρφωση τους σε κάτι μη ανθρώπινο, σχεδόν ανατριχιαστικό, που θυμίζει ομιλούσα κούκλα barbie μεγάλου μεγέθους.

 


 


"Δεν ξέρω αν αρέσουν στην κόρη μου τα καλλιστεία, γιατί είναι μονάχα δύο χρονών και δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει" ακούμε να λέει μια εθισμένη στα παιδικά καλλιστεία μητέρα, που μόλις ξόδεψε χιλιάδες δολάρια μόνο για την απαραίτητη στολή.

 


 

Υπερβολικά βαρύ -ακόμα και για μία ενήλικη γυναίκα- μακιγιάζ, χρωματιστοί φακοί επαφής, ειδικό μασελάκι για τέλεια δόντια - που ενίοτε, για να μην φύγει, στερεοποιείται με κόλα UHU- , εξτένσιον, βαμμένα μαλλιά, σπρέι μαυρίσματος, αποτρίχωση από την ηλικία των 7ετών (για να απλώνει καλύτερα το τεχνητό μαύρισμα, όπως πληροφορούμαστε στα βίντεο)

ψεύτικα μακριά, νύχια, ψεύτικες βλεφαρίδες, στολές που αγγίζουν μέχρι και τα επτά χιλιάδες δολάρια (!), και ειδικοί προπονητές χορού,  είναι μερικές μόνο από τις θυσίες που πρέπει να υποστεί μια λιλιπούτεια βασίλισσα καλλιστείων για να κερδίσει το πολυπόθητο στέμμα, και να κάνει περήφανη την μαμά της.

τιαρας

τιαρας

τιαρας

τιαρας

Κι όμως, το χρηματικό έπαθλο είναι τις περισσότερες φορές αμελητέο - γύρω στα 200 δολάρια μετρητά το πολύ, και κάποιες δωροεπιταγές από... τοπικά φαστφουντάδικα).

Η χαρά του παιδόφιλου!

Αυτό που μου έκανε όμως την μεγαλύτερη εντύπωση σε όλη αυτή την ιστορία, είναι το γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής που δέχεται το αμφιλεγόμενο ριάλιτι, αφορά στο κατά πόσο η συμπεριφορά και η πίεση που ασκούν οι γονείς στα μικρά τους έγκειται σε αυτό που λέμε παιδική κακοποίηση (child abuse), και ΟΧΙ στο γεγονός ότι κάθε εβδομάδα προβάλλεται στην τηλεόραση ένα αλλόκοτο freak show που θα μπορούσε άνετα να αποτελεί την χαρά του κάθε παιδόφιλου!

τιαρας

Η τετράχρονη Maddy Jackson ως άλλη Dolly Parton για τις ανάγκες ενός σκετς στα καλλιστεία. Την στολή - που έχει ραμμένα επιθέματα στήθους και γλουτών(!)- την κληρονόμησε από την μαμά της!

τιαρας

Είναι να απορεί κανείς πως αυτές οι εικόνες που φωνάζουν λάθος από μακριά, επιβιώνουν σε μία Αμερική υστερική με τους νόμους περί παιδοφιλίας, και περί δικαιωμάτων των παιδιών γενικότερα...

τιαρας

τιαρας

  

Αρχείο
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

7 σχόλια
Αν κρίνω από τις "χοντρές" μαμάδες οι δωροεπιταγές σε φαστφουντάδικα θα πρέπει να αποτελεί πολύ ισχυρό κίνητρο!!!Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς όλη αυτή την παράνοια...
Με έχετε καλύψει άπαντες.Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι ένα link απο μια παρωδία της εκπομπής, με τον Tom Hanks στο σόου του Jimmy Kimmel και είναι πραγματικά απόλαυση:http://www.youtube.com/watch?v=dPLWKBWkn3s&NR=1&feature=endscreen
I am in the US these days and i happened to watch this show. Totally disgusting. A bunch of sick people (I assume pedophiles) are transforming little girls to sluts and their moms are cheering!!! Absolutely repulsive!!! These parents should be locked up for life.Happy new year and let us wish that this kind of people will vanish!(sorry for the english, but no greek fonts here and greeklish is banned at lifo.gr)
Είχα δει το επεισόδιο απ' το οποίο προέρχεται το τελευταίο βιντεάκι (Worst Mom of the Year) και δεν είχα μπορέσει να δω άλλο, παρ' ό,τι λατρεύω το τρας και τα ριάλιτι.Ήταν τόσο εξοργιστικό (πολύ σωστά αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να είναι νόμιμο) και είχα αποφασίσει να κάνω ένα ποστ γι' αυτή τη σειρά. Πολύ χαίρομαι που το ξέχασα μετά γιατί εσύ το έκανες πολύ καλύτερα.