[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

 


 

 

Το TEDxAUEB επιστρέφει δυναμικά στις 15 Μαρτίου στο BIOS με τα "Αναδυόμενα Μονοπάτια".

Στόχος της εκδήλωσης είναι να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τη νέα γενιά προωθώντας το μήνυμα ότι η κάθε ιδέα δημιουργεί ένα καινούριο μονοπάτι, που δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο να φτάσεις στον προορισμό, την αλλαγή.

 

Πώς ξεκίνησαν όλα όμως ;

Το καλοκαίρι του 2012, ένας φοιτητής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε την ιδέα να διοργανώσει το πρώτο TED event σε ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Εννιά μήνες μετά και το πρώτο TEDxAUEB με θέμα "Επαναπροσδιορίζοντας την πραγματικότητα"  ήταν γεγονός. Το παράδειγμα του ΟΠΑ ακολούθησαν και άλλα ελληνικά πανεπιστήμια που πήραν άδεια από τον αμερικάνικο μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΤΕD για να διοργανώσουν αντίστοιχα συνέδρια.

 

Τι είναι ένα ΤED συνέδριο;

Σίγουρα δεν είναι το κλασσικό, αυστηρό συνέδριο με τις ατελείωτες ομιλίες που ακούς τα ίδια και τα ίδια.

Στα TED συνέδρια πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η εμπειρία. Οι ομιλίες είναι 18λεπτες και συνήθως περιλαμβάνουν ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, κάτι που είναι και το κεντρικό μήνυμα του TED.

Ανάμεσα στις ομιλίες υπάρχουν παραστάσεις οι οποίες συνδέονται με το θέμα και έρχονται να δώσουν προστιθέμενη αξία στην εμπειρία του θεατή.

Στα διαλείμματα λαμβάνουν χώρα workshops και παράλληλες δράσεις.

 

 

 

Το φετινό συνέδριο

Το φετινό συνέδριο θα διαρκέσει 10 ώρες, θα έχει 16 ομιλητές, 4 performances και 5 workshops.

Όλο το εγχείρημα είναι μη κερδοσκοπικό, με τα έσοδα να ενισχύουν τις επόμενες διοργανώσεις του συνεδρίου και βασίζεται στη δουλειά εθελοντών φοιτητών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Οι φετινοί ομιλητές

Μεταξύ των ομιλητών του φετινού συνεδρίου είναι και ο γνωστός συγγραφέας μυθιστορημάτων και παιδικών βιβλίων Αύγουστος Κορτώ.

Ο Παναγιώτης Καντάς, από τους Free and Real, την πρώτη αυτάρκη βιώσιμη οικοκοινότητα στην Ελλάδα.

Ο Xavier Oliver, πρώην πρόεδρος της BBDO Ισπανίας και marketing guru.

O Άρης Δημοκίδης, δημοσιογράφος και διευθυντής του LIFO.gr,

αλλά και ο Φάνης Δέλλιος, ιδρυτικό μέλος τους συλλόγου συμπαράστασης για άτομα με προβλήματα εθισμού, "αρωγή 12+".

 

 

 

Πότε και Πού

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 15 Μαρτίου, στον πολυχώρο BIOS.

Όσοι δεν κατάφεραν να προμηθευτούν εισιτήρια και προσκλήσεις για την εκδήλωση, έχουν την δυνατότητα να παρευρεθούν δωρεάν στην ομιλία μίας εκ των ομιλητών, Ζωής Κουντουνάτου και να πάρουν μια μικρή γεύση από αυτή.

Η ομιλία θα έχει τη μορφή συζήτησης και θα γίνει σήμερα, την Παρασκευή 14 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο British Council (Πλατεία Κολωνακίου 17) .

 

 

TEDxAUEB 2014

 

15 of March 2014
"Εmerging Paths "

 

**Το TEDxAUEB και στο facebook