Ένα ποιητικό ταξίδι στη μακρινή χώρα της Ανατολής μας προτείνει το Νέο Τσίρκο από το Ανόι το οποίο θα βρίσκεται  από τις  23 και 25-29 Δεκεμβρίου 2011 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & ΤεχνώνΠρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα νέων καλλιτεχνών, από τους χώρους του τσίρκου, της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης του δρόμου οι οποίοι αναπαράγουν με τόν δικό τους ιδιαίτερο τρόπο εικόνες και αισθήσεις από την καθημερινότητα ενός ειρηνικού χωριού χαμένου στους ορυζώνες. Με λιτά μέσα και πρωτότυπα σκηνικά κατασκευασμένα από μπαμπού, το Làng Tôi αντλεί έμπνευση από την πλούσια βιετναμέζικη παράδοση αλλά και από τις νέες τεχνικές του τσίρκου τέχνης προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική σκηνική εμπειρία που καταρρίπτει τους νόμους της βαρύτητας.

 Τις τελευταίες δεκαετίες το τσίρκο, στη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες, έχει κερδίσει έδαφος, ως ένας εναλλακτικός χώρος ανάδειξης ενός διαφορετικού ιδεώδους για τις παραστατικές τέχνες, που υπερβαίνει τα εκφραστικά όρια των παραδοσιακών σκηνικών ερμηνευτών και ειδών. Το νέο αυτό ιδίωμα στην τέχνη του τσίρκου, με το οποίο σπάνια έρχεται σε επαφή το ελληνικό κοινό, έχει φέρει στο προσκήνιο και μορφές τσίρκου της Ανατολής, άγνωστες στο δυτικό κοινό.

 Η παράσταση –μια πρόσκληση γνωριμίας με μια άγνωστη κουλτούρα– ισορροπεί εξαιρετικά ανάμεσα στην υψηλή αισθητική και την ανεπιτήδευτη λαϊκή έκφραση, ανάμεσα στην υπερβατική σωματική τεχνική και την ποιητική έκφραση.

 Οι Βιετναμέζοι καλλιτέχνες της ομάδας, που έζησαν και εργάστηκαν στη Γαλλία και τη Γερμανία, επέστρεψαν στις καλλιτεχνικές τους ρίζες, ενισχύοντας την παράδοση με νέες τεχνικές και φόρμες, προσφέροντας ένα θέαμα που συνδυάζει με μαεστρία: ακροβατικά, πολεμικές τέχνες, παραδοσιακή βιετναμέζικη μουσική, παντομίμα και χορό. 

 Το Làng Tôi γεννήθηκε στο Εθνικό Τσίρκο του Βιετνάμ, με την συνδρομή 120 καλλιτεχνών, ελεφάντων, σκυλιών. Κεντρική φυσιογνωμία για το Νέο Τσίρκο του Βιετνάμ στάθηκε ο Nhat Ly Nguyen. Γεννημένος στη Γαλλία, πέρασε όλη την παιδική του ηλικία στο Βιετνάμ, χώρα καταγωγής του πατέρα του. Σπούδασε στην Εθνική Σχολή Τσίρκου, ώσπου ενδιαφέρθηκε για τη μουσική και εργάστηκε στο Παρίσι και το Λος Άντζελες. Επέστρεψε στο Βιετνάμ, όπου και συνεργάστηκε με τον αδελφό του, καλλιτέχνη του τσίρκου και τον παραγωγό Le Tuan Anh. O τελευταίος έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο ως ζογκλέρ και τώρα ζει μεταξύ Γερμανίας και Καναδά, όπου πρόσφατα άρχισε να συνεργάζεται με το Τσίρκο του Ήλιου (Cirque du Soleil).

 

 

 

>>>DATA

 

Νέο Τσίρκο του Βιετνάμ

Làng Tôi - Το χωριό μου

23 & 25-29 Δεκεμβρίου 2011*20:30 Κεντρική Σκηνή


Διάρκεια: 
1 ώρα & 10 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Σκηνοθεσία: Le Tuan Anh
Συγγραφείς: Nhat Ly NguyenLe Tuan AnhLan Maurice Nguyen
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Lan Maurice Nguyen
Μουσική σύνθεση: Nhat Ly Nguyen
Χορογραφία: Tan Loc
Φωτισμοί: Dominique Bonvallet
Φωτογραφίες: Anh Phuong Nguyen
Ερμηνεύουν: (γυναίκες) Dinh Thi LoanNguyen Thi Lan HuongNguyen Thi Diem LoanNguyen Ngoc Thi Tuyet HoanNguyen Thanh HuyenTranThanh Hoa / (άντρες) Cao Xuan HienDinh Anh TuanNguyen Quang SuNguyen Quang ThoNguyen Duc TruongTran Kim NgocTran Ngoc DungVu Duc Long
Μουσικοί: Nguyen Minh ChiNguyen Duc MinhPham Van DoanhLa Y San,Pham Van Ty

 

Εισιτήρια: 15-20-25 € | Φοιτ.-Νεανικό-65+-ΑΜΕΑ: 10-15 € 

Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης. 
Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων: 
Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00) 

Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων: 
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας. Εύχρηστος οδηγός online αγοράς εισιτηρίων θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην επιλογή παράστασης, θέσης, καθώς και στη διαδικασία αγοράς εισιτηρίου. 

Εκδοτήρια εισιτηρίων: 
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ 
Λεωφόρος Συγγρού 107-109 
Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00 

Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες MasterCard και Visa. 

Εισιτήρια πωλούνται επίσης από 
τα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ 
και τα καταστήματα NEWSSTAND - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ , 
τα καταστήματα Public
τα καταστήματα Παπασωτηρίου
το βιβλιοπωλείο Ιανός
και τα μηχανήματα easy pay σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.