Μετάφραση: Θανάσης Χαραμής/LIFO

 

via variety.com

 

Για ακόμη μια φορά, ο Woody Allen επιτίθεται σε μένα και στην οικογένεια μου προσπαθώντας να με δυσφημίσει και να με φιμώσει, αλλά τίποτα από όσα γράφει δεν μπορεί να αλλάξει την αλήθεια. Εδώ και 20 χρόνια δεν σταμάτησα ποτέ να περιγράφω τι μου έκανε. Θα συνεχίσω να μεταφέρω τις αναμνήσεις αυτής της εμπειρίας για το υπόλοιπο της ζωής μου. Η τελευταία του επιστολή αναμασά τα ίδια ψέματα που σταθερά λέει για μένα τα τελευταία 20 χρόνια.

 

Επιμένει πως η μητέρα μου άσκησε ποινικές διώξεις ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένας παιδίατρος που ανέφερε για λογαριασμό μου το περιστατικό στην αστυνομία. Αναφέρει ότι κανείς δεν παραπονέθηκε για την ανάρμοστη συμπεριφορά του πριν από την επίθεση του σε μένα ενώ τα δικαστικά έγγραφα αποδεικνύουν πως έκανε θεραπεία από το 1991 για αυτό που ο δικός του θεραπευτής είχε χαρακτηρίσει ως "ανάρμοστη συμπεριφορά" απέναντι μου. Με προσοχή διατύπωσε πως πέρασε ένα ανιχνευτή ψεύδους ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος αρνήθηκε να περάσει το τεστ υπό την επίβλεψη της κρατικής αστυνομίας (προσέλαβε μόνος του κάποιον για να πραγματοποιήσει το δικό του τεστ το οποίο οι αρχές αρνήθηκαν να αποδεχθούν ως αποδεικτικό στοιχείο) .

 

Τα παραπάνω, μαζί με ακόμη μερικές διαστρεβλώσεις έχουν ανατραπεί με περισσότερες λεπτομέρειες από ανεξάρτητους, αξιοσέβαστους δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφατου άρθρου εδώ.

 

Παρά όλες τις προσπάθειες που έκανε ώστε να παραποιήσει τα γεγονότα, είναι σημαντικό να γίνει υπενθύμιση της αλήθειας που περιέχεται στα έγγραφα του δικαστηρίου από την μοναδική τελική απόφαση που αφορά αυτή την περίπτωση και προέρχεται από το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης το 1992. Καθώς αρνήθηκε στον πατέρα μου κάθε επικοινωνία μαζί μου η απόφαση ανέφερε:

 

• Oι "ειδικοί" που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πατέρα μου τον απάλλαξαν ξεσκεπάστηκαν καθώς θεωρήθηκαν "χρωματισμένοι" ως έμπιστοι του κ.Allen. O άνθρωπος που συνέταξε την έκθεση (ο οποίος ποτέ δεν με συνάντησε) κρίθηκε ως αναξιόπιστος και κατηγορήθηκε πως κατέστρεψε σχετικά ντοκουμέντα και έτσι η έκθεση θεωρήθηκε πως είχε εξυγιανθεί και κρίθηκε αναξιόπιστη.

 

• Περιλαμβάνεται μαρτυρία από babysitters που ήταν μάρτυρες της ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς του πατέρα μου προς εμένα.

 

• Βρέθηκε ότι «δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο που να στηρίζει τον ισχυρισμό του κ. Allen πως η κα.Farrow δασκάλευε την Dylan ή ότι ενήργησε επιθυμώντας εκδίκηση για την αποπλάνηση της Soon- Yi. To στερεότυπο «περιφρονημένη γυναίκα» είναι σαν άμυνα μια απερίσκεπτη προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από την αποτυχία του να ενεργεί ως υπεύθυνος γονέας και ενήλικος.

 

• Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ..."τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η συμπεριφορά του κ. Allen απέναντι στη Dylan είναι ακατάλληλη και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να την προστατεύσουν. "

 

• Τέλος, ο εισαγγελέας του Κονέκτικατ διαπίστωσε «πιθανή αιτία» για την άσκηση δίωξης, αλλά πήρε την απόφαση να μην προχωρήσει σε μια προσπάθεια να προστατεύσει "το παιδί-θύμα", δεδομένης της εύθραυστης κατάστασης μου.

 

Θα είμαι πάντα ευγνώμων από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη που έλαβα από τους επιζώντες και αμέτρητους ακόμη ανθρώπους. Αν το να μιλάω για την εμπειρία μου μπορεί να βοηθήσει άλλους να σταθούν απέναντι από τους  βασανιστές τους, τότε ο πόνος και η ταλαιπωρία που ο πατέρας μου εξακολουθεί να μου προκαλεί, αξίζουν. Ο Woody Allen έχει στο οπλοστάσιο του δικηγόρους και αρθρογράφους, αλλά το ένα πράγμα που δεν έχει στο πλευρό του είναι η αλήθεια. Ελπίζω ότι αυτό είναι το τέλος των επιθέσεων και της εκστρατείας εναντίον μου από τα μέσα ενημέρωσης, τους δικηγόρους και αρθρογράφους του, όπως ο ίδιος υποσχέθηκε.

 

Δεν θα αφήσω την αλήθεια να θαφτεί και δεν θα σιωπήσω.