ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

"Εμείς φροντίζουμε ανθρώπους, όχι τρανς!"

"Εμείς φροντίζουμε ανθρώπους, όχι τρανς!" Facebook Twitter
Παρ' ό,τι γυναίκες όπως η Μίνα Ορφανού (φωτο) κερδίζουν βραβεία στο σινεμά και πρωταγωνιστούν σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα στο θέμα της αποδοχής της διαφορετικότητας.
20

Της Μαρίνας Γαλανού, απ' το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Πριν περίπου δύο μήνες απευθυνθήκαμε σε μία φιλανθρωπική οργάνωση για τρόφιμα, τους είπαμε ότι είμαστε από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Εκ των υστέρων καταλάβαμε ότι εκείνοι δεν κατάλαβαν ότι «διεμφυλικός» σημαίνει τρανς, και όταν συναντηθήκαμε με κάποιον υπεύθυνο και τους εξηγήσαμε ότι έχουμε τρανς άτομα άπορα που αδυνατούν να έχουν την καθημερινή τους τροφή μου απάντησε το εξής καταπληκτικό:

«εμείς δίνουμε τρόφιμα σε παιδάκια και γέροντες, εμείς φροντίζουμε ανθρώπους»,

 

«ανθρώπους» μου επανέλαβε εμφατικά.

 

Δεν θα ήθελα να σας περιγράψω τί ακολούθησε… Tο συμπέρασμα εδώ είναι ένα: στην πραγματικότητα αυτό που αμφισβητείται στα τρανς άτομα είναι η ιδιότητα άνθρωπος. Έχουμε λοιπόν την εξίσωση τρανς ίσον πορνεία ίσον περιθώριο ίσον μη άνθρωπος.

Κρίμα.

Μαρίνα Γαλανού – ΣΥΔ

http://www.transgender-association.gr/

 

 

 

Αρχείο
20

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

13 σχόλια
Πιο πιθανό να είναι μια "χριστιανική" οργάνωση παρά ή Χρυσή Αυγή, έτσι;Αλλά και να το μάθουμε, το θέμα είναι να τους πείσουμε να σκεφτούν λογικά και ανάλογα να πράξουν και όχι να τους "τιμωρήσουμε"...
Αηδίασα με την απάντηση, αυτό είναι το είδος και το ύφος κάποιων φιλανθρωπικών σωματείων δυστυχώς. Κάποια μάλιστα έχουν ως προϋπόθεση να είσαι και "καλός χριστιανός" ή "να γέρνεις το κεφαλάκι ταπεινά" όταν ζητάς βοήθεια (ελεημοσύνη δηλ.). Το όλο σκηνικό μου θύμισε μια πολύ παλιά ελληνική ταινία όπου ο Αυλωνίτης ήταν πρόεδρος κάποιου φιλόπτωχου φορέα με σύνθημα "Πνεύμα και ηθική"...Άσχετο με το παρόν ανάγνωσμα, αλλά είναι φρεσκότατο το σκάνδαλο με το αμαρτωλό φαγοπότι της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη» αφού αντί για ανθρωπιστικά προγράμματα τα φράγκα κατασπαταλήθηκαν σε πολυτελείς αγορές, ταξίδια και άλλους «ανοίκειους σκοπούς».
Θα ήταν χρήσιμο να ξέραμε το όνομα αυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης που αρνήθηκε τη βοήθεια. Όσοι από εμάς θέλουν να γίνουν εθελοντές να ξέρουν που πηγαίνουν.
τώρα εντάξει, αδυνατώ να καταλάβω γιατί υπάρχει ΞΕΧΩΡΑ σωματείο υποστήριξης των διεμφυλικών όταν πρόκειται ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ και δεν περιλαμβάνονται και αυτοί, οπως όλοι οι άνθρωποι, στους φτωχούς και άπορους που χρειάζονται είδη πρώτης ανάγκης. Θέλω να πω γιατί να πάει κάποιος και να πει χρειαζόμαστε τρόφιμα για τους διεμφυλικούς και όχι χρειαζόμαστε τρόφιμα για ανθρώπους που πεινάνε. Και τελοσπάντων τι καινούρια ταμπέλα είναι αυτή για τους τρανς; και γιατί θα πρέπει σε όλους και όλα να μπαίνουν ταμπέλες; Θέλω να πω όταν καταχωρείς ταμπέλα σε έναν άνθρωπο με τις ιδιαίτερες σεξουαλικές του προτιμήσεις και το φωνάζεις όπως είναι οι ομοφυλόφιλοι, γκέι, λεσβίες, στρειτ τελοσπάντων, δε βρίσκω το λόγο ακόμη κ η κυρία Γαλανού να κάνει λόγο έτσι για τους συγκερκιμένους ανθρώπους αφου απο μόνη της είναι σαν να σπρώχνει τον άλλο να έχει περίεργη αντίδραση. Δυστυχώς ρατσισμός υπάρχει και προκαταλήψεις υπάρχουν ας μην κάνουμε τη ζωή πιο δύσκολη απο ότι είναι.
Το ΣΥΔ είναι οργάνωση που δραστηριοποιείται γενικότερα σε θέματα που αφορούν τρανς ανθρώπους. Ο λόγος ύπαρξής του έχει να κάνει με αρκετές ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι στη ζωή τους, τις οποίες δεν αντιμετωπίζουν άλλες κοινωνικές ομάδες, καθώς και με τον τεράστιο ρατσισμό που υφίστανται. Φαντάζομαι γίνομαι κατανοητή ως εδώ.Η κυρία Γαλανού λοιπόν, όταν πήγε και ζήτησε τρόφιμα, δεν τα ζήτησε ως άτομο, αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΔ. Συνεπώς έπρεπε να αναφέρει εκ μέρους ποιας συλλογικότητας τα ζητάει. Τώρα, γιατί ζητούσε τρόφιμα "για τις τρανς" και δεν είπε, ας πούμε, στις τρανς "πηγαίντε στο συσσίτιο όπως πολλοί άποροι να φάτε"; Για δύο λόγους:1) Όπως είπαμε, το ΣΥΔ δραστηριοποιείται για τα δικαιώματα των τρανς. Βλέποντας η κυρία Γαλανού ένα τόσο θεμελιώδες δικαίωμα όσο αυτό στην τροφή, να το στερούνται αρκετά μέλη του σωματείου της, λογικό ήταν να προσπαθήσει να βοηθήσει και προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί ΕΙΔΙΚΑ για τα μέλη του σωματείου στο οποίο είναι πρόεδρος; Ε...γιατί σε ΑΥΤΟ το σωματείο τυχαίνει να είναι πρόεδρος και όχι σε κάποιο άλλο.2) Γιατί δυστυχώς, υπήρξαν τρανς άτομα τα οποία όντως προσπάθησαν να πάνε σε συσσίτια. Ξέρετε τι συνέβη; Εκδιώχθηκαν από αυτά, κάποιες φορές αρκετά βίαια, κυρίως από άλλους άπορους, που ενοχλήθηκαν από "τα τραβέλια" με τα οποία θα μοιράζονταν το ίδιο φαΐ.Ξέρετε, τις ταμπέλες συνήθως, πριν να τις βάλουν τα μέλη μιας μειονότητας, τις βάζει η υπόλοιπη κοινωνία. Υπαρκτό φαινόμενο είναι και η αυτογκετοποίηση, δε λέω, αλλά συνήθως αυτού του φαινομένου προηγείται η ίδια η γκετοποίηση. Case in point, η αντίδραση της εν λόγω "φιλανθρωπικής οργάνωσης": Ας πούμε πως η κυρία Γαλανού ήταν τόσο κοντόφθαλμη που άθελά της γκετοποίησε τους/τις τρανς, η "φιλανθρωπική οργάνωση" γιατί δεν μπορούσε να καταλάβει πως και οι διεμφυλικοί είναι άνθρωποι;
Ξέρω ότι ένα μέρος της προκατάληψης κατά των τρανς έχει να κάνει με το στερεότυπο "τρανς=εκδιδόμενη". Αφ' ενός μεν αυτό εμπεριέχει τεράστιο βαθμό υποκρισίας, δεδομένου του ρατσισμού που αντιμετωπίζουν σε πολλές "συμβατικές" δουλειές οι τρανς και δεδομένου του θεσμικού ρατσισμού που υφίστανται (το να μη μπορείς να αποδείξεις ταυτοπροσωπία επιδεικνύοντας την αστυνομική σου ταυτότητα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ θεσμικός ρατσισμός...), αφ' ετέρου σε όλους τους σεμνότυφους που τους χαλάει τόσο πολύ πια η πορνεία, έχω νέα: Και οι πουτάνες πεινάνε. Deal with it.
Πολύ φοβάμαι οτι πίσω από την απάντηση της οργάνωσης δεν κρύβεται απλώς ρατσισμός. Κρύβεται σήψη και διαστροφή. Αρχίζω και πιστεύω ότι αρκετές φορές ο άνθρωπος στέφεται στη φιλανθρωπία για να γεμίσει το κενό του και να νιώσει ΔΥΝΑΤΟΣ.Δε θα βοηθήσεις το διπλανό σου για να έχεις μια ελπίδα οτι σε περίπτωση που βρεθείς στη θεση του θα βρεθεί κάποιος να βοηθήσει και σένα. Ούτε και για να ξεγελάσεις τον εαυτό σου οτι εσύ είσαι σε καλύτερη μοίρα. Θα βοηθήσεις γιατί θέλεις να βοηθήσεις στην κατεδάφιση του μπουρδέλου που ζούμε και πιστεύεις ότι όντως υπάρχει λόγος που ο άνθρωπος ζει σε ομάδες.Για να στηρίζει ο ένας τον αλλο. Και όποιος πιστεύει ότι είναι ανώτερος από έναν άνθρωπο που είναι τόσο δυνατός για να παέι ενάντια στους κανόνες και να ακολουθήσει την καρδιά του γνωρίζοντας ότι θα περιθωριοποιηθεί είναι βαθιά γελασμένος....
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ : ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ" ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟ ?????? -----ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ : ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΤΡΑΝΣ ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΟΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ----ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΩΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ----ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 35 ΣΑΝ "ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ" ????? ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΝΣ ΑΤΟΜΑ ---Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ ΑΚΟΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....----
Δηλαδή εσύ αυτό που κατάλαβες από το κείμενο είναι ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να φωνάξουμε πρώτα για τους καημένους τους ετεροφυλόφιλους και τις κακόμοιρες τις ανύπαντρες άνω των 35 (Από τις οποίες ποιο ακριβώς δικαίωμα στερεί η πολιτεία; Για θυμισέ μου!) Και όσο για τα τρανς άτομα που έχουν συνδεθεί με την πορνεία και το περιθώριο, δηλαδή εγώ για να καταλάβω, ποια άτομα ακριβώς ταϊζει αυτή η οργάνωση; Δεν υπάρχουν άλλοι "περιθωριακοί" στα συσσίτια, άνθρωποι που κάνουν πεζοδρόμιο ή που παίρνουν ναρκωτικά;Είναι καταπληκτικό πως οι "καημένοι" οι ετεροφυλόφιλοι τα καταφέρνουν πάντα να βγαίνουν κι από πάνω...
Ναι όμως κι εσυ ο ίδιος κανεις το διαχωρισμό που καταγγελουμε...γιατί να σπάσουν πρώτα τα ταμπού για τους ετεροφυλοφιλους??θα μου πεις για να γίνει πιο ομαλή η μεταβαση και για να μπορέσει η κοινωνία να ετοιμαστεί να αποδεχθεί το ''μη φυσιολογικό''.όμως δεν σπάνε έτσι τα ταμπού. Σπάνε μόνο όταν όλοι αποδεχθούμε ότι στη ζωή και τον έρωτα είμαστε όλοι ίσοι.Τη στιγμή που θα καταρρεύσει το ''είσαι γυναίκα δεν παίρνεις τη δουλειά γιατί μπορεί κάποια στιγμή να μείνεις έγκυος ή είσαι ανάπηρος δεν έχεις τη δυνατότητα να δουλέψεις'' τότε θα πρέπει να καταρρεύσει και το ''είσαι λούγκρα και σε γαμάω γιατί ΜΠΟΡΩ''
Διαχωρισμός υπάρχει σε πολίτες άλφα και σε πολίτες βήτα κατηγορίας. Ακόμα και στα συσσίτια όπως βλέπεις.Γιατί αν θέλεις να συζητήσουμε τι θα συμβεί αν εμφανιστεί μια τρανς ή ένας δηλωμένος ομοφυλόφιλος για να ζητήσει μια δουλειά (και χωρίς να τίθεται καν ζήτημα αναπηρίας ή εγκυμοσύνης και άρα κόστους για τον εργοδότη), δεν θες να σου πω. Άστο καλύτερα.
Πρώτον το σχόλιο μου πήγαινε στον 01.01.01.01. και όχι σε σένα και δεύτερον όχι δεν θέλω να μου πεις γιατι ξέρω τι θα γίνει.Το πρόβλημα όμως δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στους gay και τους τρανς. Υπάρχουν και άλλες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν το ρατσισμό και την έλλειψη ισότητας. Το θέμα είναι να παλεύουμε για τα δικαιώματα του ανθρώπου και όχι μεμονομένα
Θα πρέπει πρώτα να ορίσουμε τι είναι και ποιους αφορούν τα δικαιώματα του ανθρώπου, γιατί όπως βλέπεις κάποιοι δεν θεωρούνται καν άνθρωποι.Όταν όμως κάποιος καταγγέλει την απάνθρωπη συμπεριφορά εναντίον του και εμείς του απαντάμε λέγοντας "ναι μωρέ δίκιο έχεις, αλλά ξέρεις πόσες διακρίσεις υπάρχουν;", αυτό που εννοούμε είναι "μαζί σου θα ασχολούμαστε τώρα;"
Δε νομίζω να είδες κάποιο σχόλιο που να υποστηρίζει κατι τετοιο. Γι' αυτο το λόγο και υπάρχουν εξειδικευμένες οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα κάθε ομάδας χωριστά...Για να μην πει κανείς ''μαζί σου θ ασχολούμαστε τώρα?''
Από τη μία έχουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά που διαβάζουμε στο άρθρο και από την άλλη τον καημό όσων νιώθουν άτυχοι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, γιατί είναι τόσο καλύτεροι της χώρας τους, με ψευτοπροοδευτικά σχόλια που μας συγκρίνουν με το Ιράν. Ασφαλώς πρέπει η χώρα να πάει μπροστά, αλλά πώς θα γίνει αυτό με πολίτες που νιώθουν τόσο υπεράνω αυτής;
Ειναι να απορει κανεις με το γιατι μερικους τους πειραζει ο παραλληλισμος Ελλαδας - Ιραν. Κι αν καποιος πει οτι, στο Ιραν σκοτωνουν τις τρανς ενω εμεις απλα αρνηθηκαμε βοηθεια, κανει μεγαλο λαθος! Ο Κωστας Ταχτσης (αλλα και αλλοι) ΔΕΝ πεθαναν... τους σκοτωσαν... εδω στην Ελλαδα... Θα αλλαξουμε ποτε ή θα συνεχισουμε τα ιδια απανθρωπα χάλια για δεκαετιες ακομα;;; Ντροπη μας...