#foustanela Τελικός Eurovision (updated)

Facebook Twitter
0

(Γράφει ο Μανώλης Βαμβούνης, από το gkoultoura.gr)

 

 

*Δείτε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Η Γιουροβιζιονική Φάρσα της Ημέρας!  Όταν η εκπομπή ΦΩΤΗΣ-ΜΑΡΙΑ LIVE τηλεφώνησε στον Μανώλη Βαμβούνη για να διαμαρτυρηθεί για κάτι που αυτός έγραψε στο LIFO.gr...

 

 

 

Οι δυο προηγούμενοι οδηγοί για τον πρώτο και δεύτερο ημιτελικό έχουν ανανεωθεί με τις εντυπώσεις από τις αναμεταδόσεις και τα καλύτερα σχολια από το τουίτερ. Το αποψινό άρθρο μαζεύει τα πιο καυστικά των 20 χωρών που πέρασαν από τους ημιτελικούς, μαζί με ολοκαίνουριες ενοχοποιητικές φωτό και νέο σχολιασμό για τις 6 χώρες που εμφανίζονται κατευθείαν τελικό.


Το twitter hashtag απόψε είναι φυσικά ΕΝΔΟΞΑ η #foustanela, για λόγους που ήδη εξηγήσαμε. Εθνική υπερηφάνεια, εθνική κιτσερέλλα, γενικός παροξυσμός. Πάμε να κάνουμε και απόψε παγκόσμιο trending topic να ψάχνονται όλοι στην Ευρώπη τι σκατά σημαίνει foustanela.

Κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης συντονιστείτε στο hashtag #foustanela (και στον λογαριασμό μου @manolis) για περισσότερο live σχολιασμό.

Επειδή χτες μου έκανε μεγάλο θέμα η ρωσική αποστολή που έθαβα τις γιαγιάδες τους, σήμερα μαζί με τις κατινιές θα γράψω και έστω κάτι καλό για τον καθένα. Ή έστω θα προσπαθήσω. Και για να δείτε πως δεν έχω καμια απολύτως εμπάθεια απέναντι στην ελληνική αποστολή, θα την τιμήσω βαθμολογόντας όλες τις αποψινές παρουσιάσεις σε βρακιά.

(Αν σας αρέσουν τα άρθρα μου αυτές τις μέρες, μην χαθούμε. Διαβάζετε με στο μόνιμο comics blog μου εδώ στην Lifo και στο gkoultoura.gr)

EXTREME BITCHINESS WARNING 

(πως γίνεται κάθε φορά προειδοποιώ πως θα είμαι σκύλα και κάθε φορά μετά στα σχόλια δηλώνετε σοκαρισμένοι;)

ΠΑΜΕ!

01 United Kingdom
Engelbert Humperdinck
Love Will Set You Free

Κοροϊδεύατε τις Ρωσίδες; Ο Engelbert Humperdinck γεννήθηκε το 1936 (ναι ναι ΤΡΙΑΝΤΑ-έξι!) και είναι για τους Άγγλους κάτι σαν Έλβις, αλλά πιο μεγάλο, πιο φανταχτερό, πιο σεξ σύμπολ (τότε)... Φαντάσου Τόλη Βοσκόπουλο και Σταμάτη Κόκκοτα μαζί σε ένα. Και ίσως και η αληθινη έμπνευση για τον Austin Powers.

Μήπως να στείλουμε και εμείς του χρόνου κανένα Τόλη Γιουροβύζιον, να αρχίσει να ξεπληρώνει το χρέος του στην κοινωνία; Τρέμω μόνο στην ιδέα πάντως πως, κάπου στο 2050, ο 80χρονος Σάκης ο δικός μας να βγαίνει ακόμα κι αυτός Γιουροβύζιον, στρυμωγμένος σε κάποιο ασφυκτικό δερμάτινο παντελόνι να προσπαθεί να σκίσει την γεροντοφανέλα του.

Κάτι Καλό: Αν έχετε κανά γκομενάκι καλεσμένο να δείτε τελικό μαζί, δεν θα σας ξανακάνει τέτοιο mood το υπόλοιπο βράδυ, ΤΩΡΑ είναι η στιγμή να χουφτώσετε όσο προλαβαίνετε στα 3'.

(3 βράκες Αγγλίας)


02 Hungary
Compact Disco
Sound Of Our Hearts

Δεν μπορώ καν κακία να εμπνευστώ. Chubby George Michael. Αυτό.

Κάτι Καλό: Στον τελικό έσπασε επιτέλους λίγο την μαυρίλα. Σιγά το πολύ που τον έκοβε έτσι κι αλλιώς. 

(1 βρακί δερμάτινο)



03 Albania
Rona Nishliu
Suus

Η μικρή χαμένη Πριγκίπησσα του Ντίσνεϋ. Η Αλβανή που γεννήθηκε με ένα χταπόδι/Κθούλου/κροταλία στο κεφάλι και μια φωνή που σπάει κρύσταλλα. Και κλαίει και άσχημα πανάθεμα την. 

Κάτι Καλό: Την αγαπώ.

(5 βρακιά καρτούν με κθούλου)


04 Lithuania
Donny Montell
Love Is Blind

Όλοι, κουτσοί στραβοί, στο Μπακού. 

Κάτι Καλό: Για γκαβούλιακας, μια χαρά πηδάει.

(1 βρακί, στη μούρη)


05 Bosnia & Herzegovina
Maya Sar
Korake Ti Znam

Εμένα αυτή, παιδιά, με σκιάζει, η Βατ-γούμαν (Βι φορ Βάτα, γιου νόου). Λίγο η Dark Shadows τρέσσα, λίγο το κούτελο Σιγκούρνευ Γουίβερ, λίγο ο αέρας από πουθενά τα μαλλάκια σου ανακατεμένα και το φρύδι το σατανικό, λίγο το στοιχειωμένο πιάνο που συνεχίζει να παίζει μόνο του ακόμα και αφού αυτή σηκώνεται...

Κυρίως όμως οι Βάτες.

Κάτι Καλό: Σε 2 βδομάδες ξεκινάει το True Blood.

(1 βρακί βαμπίρ)

 



06 Russia
Buranovskiye Babushki
Party For Everybody

Είχα υποσχεθεί δημόσια πως θα αναθεωρούσα σήμερα για τις γιαγιάδες και θα ζητούσα και δημόσια συγνώμη εκ μέρους της εγγόνας τους, δεσποινίδας Καλίνας Σκλήβα

Εντάξει, δεν ήθελα να τις πω Μπάμπουσκες και ιμιτασιόν Θεοπούλες, ούτε να υπαινιχθώ πως αν αθροίσεις τις ηλικίες τους σε ευρώ ξεχρεώνει η μισή Ευρώπη από το ΔΝΤ. Όχι, κακία. Αν κερδίσουν πάντως φέτος, επιμένω να ξαναστείλουμε κι εμείς του χρόνου την Βίσση με την στολή της Καραγκούνας. Άντε όμως να της μάθεις να φτιάχνει πιροσκί.

Κάτι Καλό: Την σκαπουλάρανε και οι 6 μέχρι τον τελικό, δεν χρειάστηκε να βγει ούτε ένα Silver Alert στο Baku.

(5 βρακιά κομπινεζόν, η καθεμία)


07 Iceland
Greta Salóme & Jónsi
Never Forget

Ολόκληρη η νεκρώσιμη ακολουθία του Καλ Ντρόγκο: η Νταενέρυς με το βιολί της (Βίκινγκ Βανέσσα Μέη στο πιο ξεπλυμμένο και πολεμόχαρο), δίπλα ο Τύριον Λάνιστερ πάνω στους ώμους του Τζόφρι (ή το ανάποδο, ανάλογο πόσο χολή θέλετε να βγάλετε βραδιάτικα) και από πίσω το υπόλοιπο Σταρκέικο

Κάτι Καλό: A Lannister always pays his debts.

(3 βρακιά βασιλικά)



08 Cyprus
Ivi Adamou
La La Love

Είχε κλείσει ήδη τα φωνητικά για φέτος η Βικτώρια Χαλκίτη και αναγκάστηκαν οι Κύπριοι να καταφύγουν στον Τάσο Μπουγά. Πέρα από μια, βραχνάδα να την πω; Στρέλλα μετά από πέντε μάρλμπορο; DarDana International; Νταλικιέρης στην Εθνική και να φυσάει; Κάποιο χέρι με Halls το περίμεναμε πάντως να μπει ξαφνικά στο πλάνο στον ημιτελικό. 

Λες γι'αυτό να ψηφίστηκε τόσο μαζικά; Νόμιζαν οι τρελές πως είναι δικιά τους, Ντάνα, και χάρηκαν; Μη σώσει και ξεβραχνιάσει τότε, αφού της πάει για καλό.

Αν δεν υπήρχε και η γνωστή Κατάρα Σκυλίτσας Κωστέτσου (από τότενες με Ευριδίκη), την έβλεπα άνετα δεκάδα.

Κάτι Καλό: Λάμπει το κορίτσι, σαν χολυγουντιανή σταρ του burlesque. Σοβαρά.

(4 βρακιά, μυτιληναίικα)


09 France
Anggun
Echo (You And I)

Ε, ναι μωρέ, είχαμε πάρει 3 τόπια μετάξι να κάνουμε πουκάμισα και για τους χορευτές αλλά δεν τ'αφήνει η άλλη η κλώσσα η ξεβράκωτη. Τι τούμπες κάνουν, τι της το τραβάνε, τίποτα αυτή. Θέλει να παίζει την Πρισίλα, Βασίλισσα του Μπακού. Να βάζει τα μεταξωτά και να φυσάει, με τα δισάκια στα βυζιά και την κιλότα 24 καρατίων. GoldenPussy. 

Κάτι Καλό: η ντίβα και να θέλει να κρυφτεί... και δεν την βλέπω να κρύβεται και πολύ η συγκεκριμένη

(4 βρακιά, χρυσά, με τούλι)



10 Italy
Nina Zilli
L'Amore È Femmina (Out Of Love)

Ευτυχώς γλυτώσαμε παραλίγον ατυχήματα τύπου γαλάζιο σκουφάκι μπάνιου που είχε μοστράρει στις πρόβες. 

Κάτι Καλό: Pasta Winehouse

(3 βρακιά, ασημένια)


11 Estonia
Ott Lepland
Kuula

Δικαιώνονται επιτέλους όλοι οι χρόνια καψούρηδες με τις Κούλες του κόσμου που δεν είχαν ούτε ένα τραγούδι να βάλουν σε mixtape ή να τραγουδήσουν μεθυσμένοι με αναμμένο αναπτήρα ένα μοναχικό βράδι με ολόγιομο φεγγάρι.

Κούλα Έλα Πίσω!

Δεν έχω άλλα "έξυπνα" να πω για τον τίτλο του τραγουδιού. Το ολοκλήρωσε το θέμα το ελληνικό τουίτερ προχτές όταν έκαναν παγκόσμια trending topic τις λέξεις "Κούλα" και "Κυριάκος" κατά τη διάρκεια του ημιτελικού.

Κάτι Καλό: με δυσκόλεψε λιγότερο στην κατινιά από οποιοδήποτε άλλο. Άει σιχτήρ δηλαδή, Μάλτα.

(1 βρά-κουλα)


12 Norway
Tooji
Stay

Ελπίζω να είναι έτοιμες η Αδάμω με την δικιά μας με #to_vraki, να μελέτησαν λίγο καρσιλαμά και τσιφτετέλι πριν τον τελικό, γιατί ο Νορβηγο-Ιρανός δεν αστειέυεται, έχει κάνει PhD στο ταψί και μάστερς στην τάβλα. Για μια υπερηφάνεια και ένα καρσιλαμά ζούμε σε αυτή την Ευρώπη. 

Κάτι Καλό: τύφλα να έχει Sakis, Sarbel και Sertab.

(3 βρακιά στρινγκ)



13 Azerbaijan
Sabina Babayeva
When The Music Dies

Τον είδαμε όλοι τον παππού-Αλαντίν με το μαγικό χαλί, έτσι; Χάλι. Η Τζήνι και το χελωνοτζίνι.

Αυτή η άβολη στιγμή που είσαι στην Γιουροβύζιο με το λευκό το πουπουλένιο νυφικό (που ολημερίς και ολονυχτίς ξεπουπούλιαζαν οι Αζέρες σου λέει, κασόνια τα καναρίνια) και σου χρησιμοποιούν την ευαίσθητη σου περιοχή για πανί προβολής με κάτι σαν αίμα και κάτουρο. Μα πόσο awkward placement!

Κάτι Καλό: Ωραίο το τσίτι; Δεν μπορω κάτι καλύτερο. Άνθρωπος είμαι.

(1 βρακί, κι αυτό λερωμένο)


14 Romania
Mandinga
Zaleilah

Πέρασε κι αυτή τελικό, χάρη στο βρακί μόστρα και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Everything, Everybody. Τα κάνω όλα, με όλους, και παντού. Έρχεται ΑΑΑβίαστα στη χώρα σας. ΜΕ δικιά της μπάντα και καρδιές για πιο intimate σκηνικά Μπουντουάρ.

Κάτι Καλό: τρελά τα props, καρδούλες <3

(3 βρακιά, με καρδούλες)


15 Denmark
Soluna Samay
Should've Known Better

Φάση φιλαράκια. Καναπές, κιθαρίτσα, σμέλη κατ, σμέλη κατ, και η Καπετάν Ντάμα Κούπα ή Ποπάι ή Ναυαρχούκος (που της αρέσει να λέει η Παρουσιαστρίς) ή Αλίκη στο Ναυτικό ή Τζένη των Πειρατών ή καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα... το πιάσατε το θέμα. Δικό σας.

Κάτι Καλό: συμπαθέστατο indie rock.

(4 βρακιά ναυτικά)


16 Greece
Eleftheria Eleftheriou
Aphrodisiac

Χάλια σου λέει φέτος η κίνηση στα νησιά. Αυτά βλέπουν οι ξένοι και σκιάζονται. Αυτό είναι το ελληνικό καλοκαίρι δηλαδή: Τρεις τρωτέζες, δυο τρελές και μπόλικο συρτάκι! ΘΕΡΙΖΟΥΝ μετά τα αφροδίσια.

Όχι λύστε μου την απορία. Η Βικτώρια Χαλκίτη τραγουδάει (εκεί στην θεσούλα της που πιάνει κάθε χρόνο), οι άλλες χορεύουν (τύπου), η Ελευθερία; Ούτε χορεύει, ούτε τραγουδά (ούτε καν συγχρονίζει χείλη για τα μάτια του κόσμου), τι την έχουμε τότε; Για να ντύνεται στρείδι και να μοστράρει #to_vraki; Dance Dance Like a Maniac λέει η άλλη από πίσω, αυτή εκεί ακίνητη με το χέρι κολλημένο στον αέρα. Κυρία κυρία...

Fun Fact: Από τον ελληνικό τελικό έχει να το πλύνει #to_vraki, μην φύγει το γούρι. Και να’θελε δηλαδή, σε ποιο πρόγραμμα θα το έβαζε; “Κάηλη Μινόγκ”;

Κάτι καλό: εκτιμώ την προσπάθεια του Ρήγου να συνδυάσει gay syrtaki με Botticelli. Αν είχαμε εμείς την Αδάμου φέτος, ίσως το υποστήριζε καλύτερα.

(1 βρακί, κι αυτό ντίσκο)


17 Sweden
Loreen
Euphoria

Η Μάτζικα Ντε Σπελ με τον χορό του μαύρου χιονιού. Χτυπιέται εκεί και σκούζει ευφορικά και τελετουργικά και να’σου: κατεβάζει χιόνι και εμφανίζει και ένα μαύρο να την πετάει πέρα δώθενες. Μπας και δεν τον ξεχωρίσουν μέσα στα σκοτάδια και νομίζουν ότι όντως ίπταται.

Σοβαρά, τόσα χρόνια επιτρεπόταν να φέρεις χιονομηχανή επί σκηνής και δεν το είχε κάνει καμιά τους; Έτοιμη να σκάσει η #ripvissi, τσάμπα τα γυάλιζε τα πατώματα τότενες με την Καραγκούνα και τις 4 εποχές μόνο σε video.

Κάτι καλό: είσαι ΘΕΑ αγάπη μου. Άντε και με την νίκη.

(5 βρακιά, μαγικά)


18 Turkey
Can Bonomo
Love Me Back

Εδώ κολλάει το “θα μου τινάξεις την μπέρτα”. 
Επίσης “Μπάτμαν βγήκε στη στεριά για περιπολία”. 

“Shake Shake Shake your cape mi amor”.

"Nυχτεριδες και ναυτες γλυκεια μου"

Γενικά, κάθε χώρα ένας Σαρμπέλ, στην Τουρκία όλοι.

Κάτι καλό: πιασάρικος ρυθμός, κρίμα που πιάνεται στα μαύρα δίχτια

(1 σκοτεινό βρακί της νύχτας)



19 Spain
Pastora Soler
Quédate Conmigo (Stay With Me)

Εκεί προς το τέλος έχει βάλει τόσο αέρα που νομίζεις θα της τραβήξει όλο το αρχαιοελληνικό όπως είναι και μετά θα την πετάξει γυμνή με τον κότσο πίσω στο Κάνσας. Πως μπάτεψες κι εσύ πάλι έτσι μωρή στα 33; 

Κάτι καλό: επέζησε τον τυφώνα και άφησε και κορώνα αλεξικέραυνη

(2 βρακιά ανεμοδαρμένα)



20 Germany
Roman Lob
Standing Still

Ελάτε να παίξουμε τι κρύβει ο Γερμανός κάτω από το σκούφο:

α) Άφρο; β) Μπούκλες; γ) Μοϊκάνα; δ) την Μέρκελ

ή ε) τον Voldermort;

(3 σιγά-μην-φοράει βρακιά)


21 Malta
Kurt Calleja
This Is The Night

Happy Hipster Feet. Ήπαγε στην Αβραμιώτου, Ζόμπι Τιραμόλα.

Κάτι Καλό: Καλύτερο από τις χίλιες αντίστοιχες παραλλαγές του τίτλου από #ripvissi και Sakis.

(2 βρακιά με μουστάκι)


22 F.Y.R. Macedonia
Kaliopi
Crno I Belo

Ε, ΟΧΙ. Μας πήρατε την Μακεδονία, τον Μεγαλέξαντρο, τώρα θα μας κλέψετε και την ένδοξη Καλλιόπη μας; Πίσω σκοπιανόσκυλα #oloi_orthioi

Συνδυάζει μελωδία Βιτάλη, φυζίκ Φίλινη/Ζωζώ και κινησιολογία Ντόρα πριν της εκλογές.

Κάτι καλό: όχι, δεν καταλάβατε, ΚΑΡΑΓΟΥΣΤΑΡΩ. Να'ξερα και τι κοιτάζει τόση ώρα εκεί πάνω.

(4 βρακιά έντεχνα)



23 Ireland
Jedward
Waterline

Τα περιγράφω πάντα σαν τα δίδυμα αγόρια παιδιά μπάσταρδα που θα βγαίναν αν η Gaga βίαζε τον Μπίμπερ με ένα γκλίττερ στραπ-ονΑυτό. Obnoxious, loud, ενοχλητικά κ λατρεμένα. Μόνο μην τα ταΐσετε μετά τα μεσάνυχτα. 

Κάτι καλό: και οι αδελφές Όλσεν κάποια στιγμή ψόφησαν.

(2 βρακιά λαμέ βρεγμένα)



24 Serbia
Željko Joksimović
Nije Ljubav Stvar

Εντεχνίλα πάλι. Μαυροντυμένοι, τύμπανα, πιάνο, βιολιά, κότσοι, κελεμπίες και πλακοβιόλι. Αφού φοβάμαι μην κάνουν καμια συνδυαστική δύναμη Πάουερ Ρέηντζερ ξαφνικά και μεταμορφωθούν σε Mecha Μαρία Φαραντούρη

Κάτι καλό: κοιτάξτε, εμένα μ'αρέσει ο Περίδης.

(4 βρακιά, ακόμα πιο έντεχνα)



25 Ukraine
Gaitana
Be My Guest

Σ’ΑΓΑΠΑΩ ΗΛΙΘΙΑ! 

Αφού κιοτεύουμε εμείς να φέρουμε φουστανέλες στην Γιουροβύζιον, μας κλέβουν την ιδέα οι ξένοι. Καλά, άμα πάει πιο ψηλά από το δικό μας #to_vraki, θα βγει μετά προφητικό το τουίτερ 2 χρόνια τώρα που σκούζουμε. #FoustaneLana

Και τέλος πάντων, έχουμε πήξει στην κυλότα απόψε, καιρός ήταν να βγει και κανένα αντρικό σλιπ στην Ευρώπη.

Κάτι καλό: έτοιμοι για το Athens Pride

(4 βράκες)


26 Moldova
Pasha Parfeny
Lăutar

Να, αυτό είναι συνταγή επιτυχίας. Ένα μπάνικο τεκνό με σφιχτό κωλαράκι ντυμένο Ηρακλής μάστορας με τα δερμάτινα, 4-5 κλώσσες με φούστες λαμπατέρ να χτυπιούνται κάτω τριγύρω του σαν τα χταπόδια και... όχι, αυτά είναι, τελείωσε. Έτοιμη η ψήφος.

Κάτι καλό: ο μόνος που βλέπεται απόψε, μαζί με τον Γερμανό.

(4 βρακιά λαμπατέρ)

Η δική μου δωδεκάδα του τελικού:

1. Σουηδία

2. Ρωσσία

3. Κύπρος

4. Μολδαβία

5. Αλβανία

6. Γαλλία

7. FYROM

8. Σερβία

9. Ουκρανία

10. Δανία

11. Γερμανία

12. Ιρλανδία

Ποια είναι τα δικά σας προγνωστικά;

[Update: Αργήσαμε λίγο το update λόγω τεχνικών προβλημάτων!

Η τελική κατάταξη του Τελικού:

  1. Σουηδία – Loreen – Euphoria
  2. Ρωσία - Buranovskiye Babushki – Party For Everybody
  3. Σερβία – Zeljko Joksimovic – Nije ljubav stvar
  4. Αζερμπαϊτζάν – Sabina Bayeva – When The Music Dies
  5. Αλβανία – Rona Nishliu – Suus
  6. Εσθονία – Ott Lepland – Kuula
  7. Τουρκία – Can Bonomo – Love me back
  8. Γερμανία – Roman Lob – Standing Still
  9. Ιταλία – Nina Zilli – L’amore è femmina (Out Of Love)
  10. Ισπανία – Pastora Soler – Quédate conmigo
  11. Μολδαβία – Pasha Parfeny- Lăutar
  12. Ρουμανία – Mandinga – Zaleilah
  13. FYRΟΜ– Kaliopi – Crno i belo
  14. Λιθουανία – Donny Montell – Love is blind
  15. Ουκρανία – Gaitana – Be my guest
  16. Κύπρος – Ivi Adamou - La La Love
  17. Ελλάδα – Eleftheria Eleftheriou – Aphrodisiac
  18. Βοσνία & Ερζεγοβίνη – Maya Sar – Korake ti znam
  19. Ιρλανδία – Jedward – Waterline
  20. Ισλανδία – Gréta Salóme & Jónsi – Never Forget
  21. Μάλτα – Kurt Calleja – This is the night
  22. Γαλλία - Anggun – Echo (You and I)
  23. Δανία – Soluna Samay – Should’ve Known Better
  24. Ουγγαρία – Compact Disco – Sound of Our Hearts
  25. Ηνωμένο Βασίλειο – Engelbert Humperdink – Love Will Set You Free
  26. Νορβηγία – Tooji – Stay

Η Σουηδία ήταν από την αρχή το αδιαμφισβήτητο φαβορί και όντως σάρωσε στις βαθμολογίες των χωρών. Άξια. Οι Ρωσίδες έσκισαν κι αυτές με μια αξιόλογη δεύτερη θέση. Δεν έχουμε και την αγωνία να δούμε αν θα ζούσαν μέχρι του χρόνου για να ανοίξουν την επόμενη διοργάνωση. Σίγουρα οι δυο εμφανίσεις που ξεχώρισαν φέτος.

Η Τουρκία καιη Εσθονία ήταν τα μεγαλύτερα "Ε?!?" για μένα, υπερβολικά κακόγουστα ή βαρετά για να μπουν δεκάδα.

Η Anguun βρέθηκε εκτος εικοσάδας, όπως συμβαίνει συνήθως όταν έρχονται οι σταρούμπες με τόσο τεράστιο αέρα. Ποιος την ακούει. Ιρλανδία επίσης περιμέναμε πιο ψηλά, όπως και την Κύπρο.

Όσο για την Ελλάδα... Εμείς το θεωρήσαμε πολύ καλό οιωνό τον αποκλεισμό από την δεκάδα. Ίσως σπάσει πια αυτό το μονότονο Γιουροβυζιονοποπ που έχουν μάθει να αντιγράφουν όλοι κάθε χρόνο και η ατελείωτη ανακύκλωση των χορευτικών και του ενδυματολογικού από Παπαρίζου και Καλομοίρα. Οι άλλες χώρες πως τολμούν και πως μπορούν και πλησιάζουν τον διαγωνισμό τόσο άνετα και χιουμοριστικά; Χίλιες φορές Ρακιντζής πάρα άλλη μια Ελευθερία Ελευθερίου και το βρακί της.

Αυτά! Έρχεται άλλο ένα ποστ με τους πρωταγωνιστές και τις αγαπημένες στιγμές της βραδιάς, μαζί με τα καλύτερα τουίτς.

*Δείτε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Η Γιουροβιζιονική Φάρσα της Ημέρας! Όταν η εκπομπή ΦΩΤΗΣ-ΜΑΡΙΑ LIVE τηλεφώνησε στον Μανώλη Βαμβούνη για να διαμαρτυρηθεί για κάτι που αυτός έγραψε στο LIFO.gr...

 

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ