Οι φωτογραφίες της Irina Yulieva που αποτελούν το project του Grazed Knees είναι τραβηγμένες σε ένα χωριό που ονομάζεται Bolshoy Sabsk κοντά στο στην Αγία Πετρούπολη όπου περνούσε όλα τα καλοκαίρια της των παιδικών και εφηβικών της χρόνων. Οι τρεις γεμάτοι μήνες διακοπών μακριά από το σχολείο ήταν άφθονος χρόνος για να κάνει βόλτες στην εξοχή και να ζήσει ανέμελες στιγμές αλλά και όλα τα νεανικά δράματα που σημαδεύουν τις τρυφερές ηλικίες.

 

Το 2009 η Irina επέστρεψε στο χωριό με τα παιδιά της και άρχισε να φωτογραφίζει τις δικές τους περιπέτειες στη φύση, προσπαθώντας να ζωντανέψει τις αναμνήσεις των εφηβικών της χρόνων. Παρόλα αυτά, περισσότερο από τις ελευθερίες της νιότης την ενδιέφερε να δείξει τις εμπειρίες που αποκτάει κάποιος στη ζωή, ακόμα και μέσα από τον πόνο. «Είναι μια ιστορία για το πώς πεδικλωνόμαστε, πέφτουμε και πληγώνουμε τα γόνατά μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας» λέει. «Όταν είμαστε παιδιά πέφτουμε επειδή είμαστε αδέξιοι ή πολύ μικροί για να περπατήσουμε κανονικά. Αλλά στη διάρκεια της εφηβείας μας πέφτουμε επειδή το επιλέγουμε, ή επειδή μας κάνουν να σκοντάψουμε ή επειδή μας γκρεμίζουν με φόρα».

 

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες εσκεμμένα με ερασιτεχνικό τρόπο, με ψηφιακές μηχανές (Samsung, Contax T2 και Konica Hexar). Η Irina άφησε τις ημερομηνίες στις άκρες των φωτογραφιών «για να φαίνεται το project πιο ειλικρινές και να μας θυμίζει πώς οι χαρές και οι δυσκολίες της εφηβείας μπορούν να μας αφορούν όλους».