[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

Δύο καλλιτέχνες της νέας γενιάς συνομιλούν μέσω των έργων τους σε μία ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής που εγκαινιάζεται σήμερα στην Θεσσαλονίκη.

 

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος χρησιμοποιεί σύγχρονα βιομηχανικά υλικά τα οποία δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ψηφιακής εικόνας. Η αναζήτησή του επικεντρώνεται σε αλληγορικές καταστάσεις όπου μέσα στο φαινομενικά άναρχο "τοπίο" πραγματοποιείται ένα ζουμάρισμα μιας λεπτομέρειας.

"Τα επεισόδια που δημιουργώ", διευκρινίζει ο δημιουργός, "εκφράζουν τόσο τις προσωπικές μου συναισθηματικές εκρήξεις όσο και τα βιώματά μου ως μέλος μιας διαρκώς ταραγμένης αστικής κοινωνίας".

 

Ξεκινώντας από την αντίθετη κατεύθυνση, ο Άγγελος Χανιώτης επαναπροσδιορίζει την αρχέγονη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το αστικό περιβάλλον. Η οργανωμένη σύνθεση και εκτέλεση των έργων του εμπεριέχει μία καλά κρυμμένη αναρχία.

 

Δομημένο και οργανωμένο αρχιτεκτονικά, το "τοπίο" του Χανιώτη, ασφυκτιά. Η εκτόνωση των συναισθημάτων δεν έρχεται με την άναρχη έκρηξη χρωμάτων, όπως συμβαίνει στα έργα  Αγγελόπουλου, αλλά μεθοδικά, αθόρυβα και  σχεδόν ύπουλα, μέσα από τους σωλήνες και τα παράθυρα-οθόνες του.

 

Λίγο πριν τα εγκαίνια στην γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, ρίχνουμε μια ματιά στο έργων των νέων ταλαντούχων εικαστικών.

 

Άγγελος Χανιώτης

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τους Δ. Μυταρά, Χ. Μπότσογλου.

Συμμετείχε σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις μεταξύ αυτών Festivart at Lab2art,  Λουτράκι (2014) ,VelvetBus, 'Smallest gallery in the world" (2010).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιώργος Αγγελόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978, και σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο εργαστήριο ζωγραφικής του Γιώργου Γκολφίνου.

Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών του σπουδών παρακολούθησε τα εργαστήρια Χαρακτικής, Φωτογραφίας και Επεξεργασίας Ψηφιακής Εικόνας.

Ατομικές Εκθέσεις: "Intro-spectres",Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου (2014), PEARLS,Αίθουσα Τέχνης  Τεχνοχώρος (2011).

Επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις: Α/ forART, Θεσσαλονίκη (2014), RE-culture 2, Πάτρα (2013), ΑΝΑΚΑΤΑ 4,  Θεσσαλονίκη (2012), Art is hard Athens, Αθήνα (2012).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________________


Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 31 Μαΐου 2014, 12.00 το μεσημέρι

Πού: Ζήνα Αθανασιάδου Gallery, Π.Π.Γερμανού 5, Θεσσαλονίκη

Διάρκεια: 31 Μαΐου μέχρι και 25 Ιουνίου 2014

 

 

[ Το υλικό από τα έργα των δύο ζωγράφων παραχωρήθηκε από την κ. Γιάννα Καλή εκ μέρους της Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, προς χρήση και δημοσίευση στο LIFO.gr ]