Ένα ξεχασμένο ελληνικό συγκρότημα των 80s σε διαφήμιση της Gucci

 Ένα ξεχασμένο ελληνικό συγκρότημα των 80s σε διαφήμιση της Gucci Facebook Twitter
7

Δεν ξέρω καν πώς οι Alive She Died βρέθηκαν εν έτει 2015 να ακούγονται σε διαφήμιση της Gucci. Το έμαθα σήμερα το πρωί από το μπλογκ, Sound Injections.  Προσωπικά τους ανακάλυψα πριν από δύο χρόνια μέσα από ένα dj set μιας φίλης μου ένα καλοκαιρινό βράδυ που χαζολογούσαμε σε ένα άδειο μπαρ ενώ ο περισσότερος κόσμος είχε φύγει για διακοπές. Ήταν ένα από αυτά τα μυστηριώδη τραγούδια που σου κάνουν εντύπωση με την μία. Και φυσικά ξαφνιάστηκα όταν έμαθα ότι ήταν Έλληνες. Κανείς δεν γεννήθηκε που να τα ξέρει όλα.

Συγκεκριμένα έπαιξε αυτό το κομμάτι:

Νομίζω ότι είναι πολύ μαγικό και κάπως ρομαντικό να ρωτάς για κομμάτια τον dj που σου αρέσουν και δεν ξέρεις τι είναι αντί να βγάζεις πάλι το κινητό σου και να ψάχνεις στο shazam τα πάντα. Δεν είναι όλη μας η ζωή μια ηλεκτρονική συσκευή. 

Στο διαδίκτυο υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες. Σχεδόν τίποτα. Σίγουρα όμως θα ήταν γνωστοί την εποχή που έδρασαν.  Από τα λίγα που βρίσκεις μαθαίνεις ότι σχηματίστηκαν το 1984 στην Αθήνα. Έπαιζαν new wave ηλεκτρονική μουσική.  Η πρώτη τους συναυλία έγινε στον Πήγασο την 1 Μαρτίου το 1985 και κυκλοφόρησαν μόνο μια κασέτα από χέρι σε χέρι που είχε τίτλο Viva Voce. Καλοκαίρι έμαθα για την ύπαρξη τους, καλοκαίρι διαλύθηκαν  το 1987. Μετά διάφορα μέλη τους σχημάτισαν τους Trespass. Ο ήχος τους ήταν πιο ποπ και ηλεκτρονικός και πιο χορευτικός αν και δεν είχαν πετάξει απόλυτα από πάνω τους αυτήν την σκοτεινή μελαγχολία της πρώτης δουλειάς τους. Κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ το ‘Strange Times’, το 1988.

Γράφει στο discogs ότι ήταν η δεύτερη μπάντα από την Ελλάδα που εμφανίστηκε στο MTV με το βίντεο για το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, το 1990 - η πρώτη ήταν οι Λευκή Συμφωνία. Ψάχνω να το βρω στο youtube αλλά δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως άπειρο υλικό από αυτές τις δύο μπάντες για να ακούσεις και να τις γνωρίσεις. 

Υπάρχει και μια κακή κόπια αυτής της σπάνιας κασέτας τους:

Υπάρχει και όλο το live τους στον Πήγασο, ένα απίστευτο ηχητικό ντοκουμέντο:

Πίσω από τα συγκροτήματα κρυβόντουσαν η Δάφνη Γερογιάννη, ο Γιώργος Μπουσούνης, ο Ξενοφών Ξένιος, ο  Γεώργιος Γκίνης και η Τίνα Γκούτη. Οι περισσότεροι από αυτούς προχώρησαν σε άλλα πράγματα μετά.

Και σήμερα 30 χρόνια μετά η διασκευή τους σαν Alive She Died στο "She Lost Control" γίνεται το κεντρικό θέμα της διαφημιστικής καμπάνιας της Gucci που δείχνει μοντέλα με πολύχρωμα ρούχα να χορεύουν ανέμελα στο άκουσμα του. Ζούμε σε πολύ ενδιαφέροντες και παράξενους καιρούς σίγουρα.

Περισσότερα τέτοια κομμάτια στo Radio Void την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στην Cantina Social [Λεωκορίου 6-7, Ψυρρή]

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια