(HD?)TV: Πιλοτάροντας προς τη νέα σεζόν

Facebook Twitter
0

Σιγά σιγά βγαίνουν στον αέρα οι πιθανές νέες σειρές για την επόμενη σεζόν. Νέες ιδέες πέφτουν στο τραπέζι από σεναριογράφους, παραγωγούς και δημιουργούς που ελπίζουν να δουν το νέο τους παιδί στη μικρή οθόνη. Για την ώρα φυσικά παραμένουν ιδέες που ίσως να γυριστούν σε πιλότο, που ίσως μετά να γίνουν σειρά στο δίκτυο που τις παράγγειλε.

Μεγάλος ανταγωνισμός με λίγα λόγια.

Πάντως με μία γρήγορη ματιά, οι τίτλοι δεν λένε και πολλά. Αναμασήματα, ξαναζεσταμένες σούπες, σερβιρισμένες με λίγη επιπλέον σάλτσα μπας και επιβιώσουν. Κάνα δύο έχουν ενδιαφέρον και είμαι σχεδόν σίγουρος πως αυτά είναι που δεν θα βρουν το δρόμο τους για τη μικρή οθόνη.
Πάρτε λοιπόν μία επιλεγμένη γεύση από το τι ακούγεται στα Αμερικάνικα δίκτυα για την επόμενη σεζόν:

Animal Kingdom
Το “House M.D.” σε κωμωδία με ζώα και ανθρώπους. Ένας γκρινιάρης κτηνίατρος που συμπαθεί περισσότερο τους τετράποδους ασθενείς του από τους δίποδους πελάτες του. Η παρουσία του Justin Kirk (Weeds) σίγουρα δίνει πόντους στη σειρά που ίσως όμως να είναι πολύ περίεργη για το ευρύ κοινό του NBC.  Σαν ιδέα πάντως δε μου φαίνεται άσχημη και ελπίζω να τη δούμε σε σειρά.

Last Resort

Ο Shawn Ryan (δημιουργός του “The Shield”) μας φέρνει μία ενδιαφέρουσα και ίσως τη μόνη πρωτότυπη ιδέα για φέτος. Το πλήρωμα ενός Αμερικάνικου πυρηνικού υποβρυχίου αρνείται να εκτελέσει εντολή να τινάξει κάποιους στον αέρα και λιποτακτεί σε μία απομονωμένη βάση του ΝΑΤΟ όπου και αυτοανακηρύσσονται ανεξάρτητο κράτος. Και φυσικά έχουν και πυρηνικά! Τραβηγμένο σενάριο που προσφέρεται για πολιτικό θρίλερ για γερά νεύρα. Ο Ryan πιστεύω πως μπορεί να φτιάξει κάτι ενδιαφέρον. Το θέμα είναι αν το ABC θα τον αφήσει.

Revolution

Ή θα είναι τέλειο ή θα είναι πατάτα. Ενδιάμεσα δύσκολα μπορεί να βρεθεί μία σειρά που ετοιμάζει ο Εric Kripke (“Supernatural”) στην οποία βάζει και το χεράκι του o J.J. Abrams (που να μη το έβαζε καλύτερα έτσι όπως τα έχει κάνει τελευταία). Το θέμα της, μία οικογένεια που προσπαθεί να επανασυνδεθεί σε ένα κόσμο χωρίς τεχνολογία. Post-apocalyptic σενάριο με τάσεις για επιστροφή στη φύση που εύκολα όμως μπορεί να αποδειχθεί σούπα και κακή αντιγραφή του “Jericho”. Μένει να δούμε τι θα πει το NBC.

Bad Girls
Χμ. Φυλακές. Βασικά γυναικείες φυλακές. Με τέσσερις πρωταγωνίστριες που εκτός από Bad είναι και Hot (γκουγκλάρετε τα παρακάτω ονόματα: Jaime Prisley, Amy Smart, Jurnee Smollett και Karolina Wydra). Με τέτοιο καστ το NBC σίγουρα θα πάει σε πιλότο. Η ιδέα είναι για μια δραματική σειρά σε γυναικείες φυλακές. Τώρα “Oz” δε νομίζω να είναι. Μυρίζομαι αποτυχία αλά “Playboy Club”.

Δραματική σειρά βασισμένη στη ζωή του Ralph Lamb

Το ξέρω, το όνομα Ralph Lamb δε σας λέει τίποτα. Το καστ όμως; Dennis Quaid, Michael Chiklis, Jason O’ Mara και CARRIE ANNE MOSS!!!. Ε, ήταν αρκετό για να τραβήξει το ενδιαφέρον μου και να ψάξω στα ιντερνέτια για το τι εστί κ. Lamb. Ο τύπος λοιπόν ήταν ένας σκληροτράχηλος σερίφης της δεκαετία του ’60 που κυνήγαγε μαφιόζους και τους έκλεινε στη στενή. Ζει ακόμα και φαίνεται πως τον εκτιμούν ιδιαίτερα (και τον πληρώσανε καλά) για να γίνει η ζωή του τηλεοπτική σειρά. Τα 60s έχουν πέραση στο κοινό όπως έχουμε ξαναπεί.

Ε ναι, φαντάζομαι πως δεν έχετε τρελαθεί από τη χαρά σας με τους τίτλους αλλά… Τέλος πάντων έχω μία ελπίδα μικρή πως δε θα ξαναζήσουμε το φετινό. Βλέπουμε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ