Οδηγός για μια μυστηριώδη Ελλάδα

Οδηγός για μια μυστηριώδη Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτο: Elizabeth Rovit
0

Οδηγός για μια μυστηριώδη Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτο: Elizabeth Rovit

Tο mysteriousgreece.com είναι ένας οδηγός για ταξίδια και εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα. Διαφορετικός, ολοκληρωμένος και σωστά σχεδιασμένος είναι το δημιούργημα της 25χρονης Στεφανίας Νιάκαρου με σκοπό να αναδείξει διεθνώς την Ελλάδα, να την προωθήσει ως προορισμό και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου και, το σημαντικότερο, να προβάλει την αυθεντικότητα και τα μυστικά της κάθε περιοχής όπως και τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων που με μεράκι φροντίζουν τον τόπο τους. Της πήρε δυόμισι χρόνια για να το βάλει σε λειτουργία γιατί τα έκανε σχεδόν όλα μόνη της. Το ανέβασε -μετά από πολλή δουλειά- την 1η Ιουνίου και ήταν 100% σίγουρη ότι είναι τέλειο. «Ήθελα να σιγουρευτώ ότι είναι ακριβώς όπως το ήθελα και η εικόνα που θα αντίκριζε κάποιος που θα έμπαινε πρώτη φορά στο mysteriousgreece.com να είναι ολοκληρωμένη και ελκυστική», λέει η Στεφανία και μας περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια και επαγγελματισμό τον τρόπο που τα κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της.

«Ζούσα στην Αγγλία πέντε χρόνια και σπούδαζα δημόσιες σχέσεις. Κάποια στιγμή ανέλαβα μία εργασία σχετικά με το rebranding της Ελλάδας, δηλαδή την ανάδειξη της χώρας πέρα όμως από τους κλασικούς τουριστικούς τρόπους. Άρχισα να ψάχνω για άλλα αντίστοιχα site και συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε ένα που να τα έχει όλα συγκεντρωμένα και καταγεγραμμένα. Για τον κάθε προορισμό έμπαινα σε πενήντα με εκατό ελληνικά και ξένα site. Τότε μου ήρθε η ιδέα για το mysteriousgreece.com γύρισα στην Ελλάδα και ξεκίνησα την δουλειά. Σε πολλά από αυτά τα μέρη ταξίδεψα αλλά με βοήθησε και πάρα πολύ το Facebook. Άρχισα να μιλάω με ντόπιους στον κάθε προορισμό και φυσικά με ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει εκεί στο παρελθόν. Έτσι έχτισα σιγά-σιγά οδηγούς βασισμένους στην δική μου άποψη και ανθρώπων που εμπιστευόμουν».

Δεν ήμουν ποτέ την άποψης ότι κάνω κάτι για να βγάλω αμέσως χρήματα. Θέλω αρχικά, πραγματικά να αναδείξω τα άγνωστα στους πολλούς μέρη της Ελλάδας. Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχω κάνει και ξέρω ότι μπορεί να μην έχω άμεσο οικονομικό όφελος

Το mysteriousgreece.com είναι εξολοκλήρου γραμμένο από την Στεφανία, η οποία έχει αναλάβει την προώθησή του ακόμη και τον σχεδιασμό του site. Έχει καταφέρει να καταγράψει σχεδόν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, όλα ανεξαιρέτως τα νησιά, ακόμη και κάποια ακατοίκητα, όπως η Δήλος και η Κέρος -που όπως λέει δεν υπάρχουν σε κανέναν άλλον οδηγό. Ιστορία, αρχαιολογία, μυθολογία, γεωγραφία, φεστιβάλ, προτάσεις για διασκέδαση και tips για κάθε προορισμό για να ζήσεις την αυθεντική πλευρά κάθε τόπου και η αναζήτηση του προορισμού ανάλογα με το είδος των διακοπών και τις δραστηριότητες που αρέσουν στον κάθε ταξιδιώτη είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές του mysteriousgreece.gr. Για να παραμένει το site ζωντανό και διαδραστικό και να κρατάει τον επισκέπτη ικανοποιημένο η Στεφανία ανανεώνει συνέχεια το υλικό. «Όσο έπαιρνε μορφή και γινόταν αυτό που είχα αρχικά φανταστεί, σκέφτηκα ότι δεν ήταν αρκετό και ότι ήθελε και κάτι παραπάνω», λέει. «Αποφάσισα να βάλω tips για κάθε προορισμό που τελικά έγινε η μαγιά του site. Μετά άρχισα να σκέφτομαι πώς κάποιος θα επέστρεφε στο site και αποφάσισα να φτιάξω έναν μηνιαίο πλήρη οδηγό-αφιέρωμα για έναν συγκεκριμένο προορισμό. Ένα διαδικτυακό ταξιδιωτικό περιοδικό. Αυτόν τον καιρό τρέχω την Σαντορίνη. Όλα όσα προτείνω δεν είναι διαφημιστικά. Είναι μέρη που έχω ψάξει η ίδια και άλλα που μου έχουν προτείνει άνθρωποι που ξέρουν».

Οδηγός για μια μυστηριώδη Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτο: Elizabeth Rovit

Η Στεφανία έχει αφοσιωθεί απόλυτα στο πρότζεκτ, δουλεύει πολλές ώρες την ημέρα και είναι κάτι που δεν βγάζει ποτέ από το μυαλό της. Η δουλειά είναι απαιτητική και αγχωτική και πρέπει τα πάντα να είναι υπό έλεγχο. Δεν την πειράζει όμως που τα κάνει όλα μόνη της -έτσι και αλλιώς δεν έχει άλλη επιλογή, γιατί μπορεί να την στηρίζουν οικονομικά οι γονείς της αλλά δεν θα έβγαινε με τίποτα αν είχε και συνεργάτες. Κάνει μικρά και σταθερά βήματα και σκοπός είναι να μην εμπορευματοποιηθεί ποτέ το mysteriousgreece.com. «Δεν ήμουν ποτέ την άποψης ότι κάνω κάτι για να βγάλω αμέσως χρήματα. Θέλω αρχικά, πραγματικά να αναδείξω τα άγνωστα στους πολλούς μέρη της Ελλάδας. Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχω κάνει και ξέρω ότι μπορεί να μην έχω άμεσο οικονομικό όφελος. Η οικονομία γυρνάει όμως και μπορεί στην αρχή να επωφεληθεί μόνο κάποιος επιχειρηματίας σε κάποιο νησί, αλλά στην συνέχεια θα ξεκινήσω και εγώ να βγάζω κέρδος από αυτό. Μάλλον από τις διαφημίσεις, αλλά ακόμη δεν ξέρω πώς ακριβώς. Ξέρω σίγουρα ότι στο μέλλον θα μου άρεσε να έχω και κάποιους συντάκτες για συνεργάτες στο site αλλά δεν θα ήθελα με τίποτα να αλλάξει φιλοσοφία και να εμπορευματοποιηθεί για να γίνει κερδοφόρο».

  

Εδώ είναι κάποια tips για τις διακοπές σου από την Στεφανία και το mysteriousgreece.gr για δέκα αγαπημένα ελληνικά νησιά:

 

  • Στην Αίγινα, το νησί του φιστικιού, θα πρέπει να επισκεφτείτε το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, ένα από τα πιο μεγάλα μοναστήρια της Ελλάδας, να απολαύσετε την θέα από τον ναό της Αθηνάς της Αφαίας και να κολυμπήσετε στα γαλαζοπράσινα νερά της νησίδας Μονής. Εκεί, μπορεί να συναντήσετε και τα ελάφια και τις πέρδικες της Μονής!
  • Στο νησί της κιμωλίας, την Κίμωλο, θα κολυμπήσετε στα τιρκουάζ νερά της παραλίας Πράσσας, να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα από την εκκλησία του Παντοκράτορα, και να πάτε βαρκάδα στην Πολύαιγο, το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου. Μην ξεχάσετε να δείτε τα σύρματα που φυλάσσονται οι βάρκες των ντόπιων στην Γούπα!
  • Στους καταγάλανους Παξούς, θα επισκεφτείτε τον Ερημίτη για να απολαύσετε ένα από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα του Ιονίου, θα νοικιάσετε ένα μηχανοκίνητο σκάφος (δεν χρειάζεται δίπλωμα!!!) για να εξερευνήσετε τις ακατοίκητες νησίδες των Παξών όπως το το Καλτσονήσι και το Μογγονήσι, θα δοκιμάσετε το παρθένο ελαιόλαδο των Παξών και θα ανακαλύψετε την ιστορία του στο Μουσείου του Ελαιόλαδου στους Παξούς όπως και θα βουτήξετε στην παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους!
  • Στην Λέσβο, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, θα επισκεφτείτε οπωσδήποτε το κάστρο της Μυτιλήνης, ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα της Μεσογείου, θα ανακαλύψετε την ιστορία του ούζου στο μουσείο του Μπαρμπαγιάννη στο Πλωμάρι, θα κολυμπήσετε στην πανέμορφη Ερεσσό όπου μπορείτε να απολαύσετε και το ηλιοβασίλεμα, και θα επισκεφτείτε το απολιθωμένο δάσος του Σιγρίου.
  • Στο νησί των μυστήριων, την περίφημη Σαμοθράκη, θα κολυμπήσετε στους καταρράκτες της Γριάς Βάθρας, ένα μαγικό τοπίο που μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι, θα επισκεφτείτε τον ναό των μεγάλων θεών, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, θα ανεβείτε στην εκκλησία της Παναγίας της Κρημνιώτισσας για να απολαύσετε την θέα και θα δοκιμάσετε την τοπική σπεσιαλιτέ, το αγριοκάτσικο της Σαμοθράκης, στο χωριό του Προφήτη Ηλία.
  • Στην Εύβοια, ένα νησί που κάποτε ήταν μέρος την ηπειρωτικής Ελλάδας, θα κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά της Χιλιαδούς, της Κορασίδας και του Βυθουρίου, θα επισκεφτείτε τα όμορφα χωριά του Κάβο Ντόρο, θα ανακαλύψετε την φυσική ομορφιά του νησιού στο όρος Δίρφυς , θα απολαύσετε την θέα από το δρακόσπιτο στην κορυφή του όρους Όχη, θα διασχίσετε το φαράγγι του Αγίου Δημητρίου που καταλήγει στην πανέμορφη παραλία της Σχινοδαύλεια, και θα επισκεφτείτε την Σκύρο με καραβάκι από την Κύμη.
  • Στην Αμοργό, ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας! Η Αμοργός φημίζεται για τα παραδοσιακά πανηγύρια της που δεν πρέπει να τα χάσετε! Επισκεφτείτε το ξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου, την μικρότερη εκκλησία της Ελλάδας, και ακολουθήστε τα μονοπάτια του νησιού για να ανακαλύψετε την ανεξερεύνητη μεριά της Αμοργού! Βουτήξτε στην παραλία της Αγίας Άννας και φυσικά μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το περίφημο ρακόμελο της Αμοργού!
  • Στην Γαύδο, θα βρείτε την δική σας γαλήνη! Επισκεφτείτε την γιγάντια καρέκλα που σηματοδοτεί το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης και απολαύστε το μπάνιο σας στην παραλία του Αγίου Ιωάννη και του Σαρακήνικου, δύο από τις πιο παρθένες παραλίες της χώρας μας. Επισκεφτείτε το φάρο της Γαύδου για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα και μην ξεχάσετε να κλείσετε όλες τις ηλεκτρονικές σας συσκευές!
  • Στην πανέμορφη Ζάκυνθο, θα επισκεφτείτε σίγουρα το πολυβραβευμένο Ναυάγιο, μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου, όπως και τα άγρια τοπία του Πόρτο Λιμνιώνα. Θα ανακαλύψετε τις γαλάζιες σπηλιές της Ζακύνθου με καραβάκι και θα γνωρίσετε τις χελώνες Καρέτα Καρέτα στο Μαραθονήσι. Στην Μπόχαλη, θα θαυμάσετε την βραδυνή ομορφιά της πόλης της Ζακύνθου και θα απολαύσετε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα από τον φάρο στο Κερί.

www.mysteriousgreece.com

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM