Θα περνούσες μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο με ρομπότ;

Θα περνούσες μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο με ρομπότ; Facebook Twitter
0

Το Henn-na Hotel στο Σασέμπο, στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας δεν είναι το συνηθισμένο ξενοδοχείο με τον δωρεάν μπουφέ.

Αντί για ένα προσωπικό με κανονικούς πορτιέρηδες, το Henn-na Hotel – που στα ελληνικά σημαίνει 'Παράξενο Ξενοδοχείο' –  είναι στελεχωμένο με μία ομάδα από μελλοντικά ανθρωπομορφικά ρομπότ. Και ένα χαριτωμένο ρομποτικό δεινόσαυρο που υποδέχεται τους πελάτες και τους βοηθάει στην είσοδο!

Έχει ανοίξει ήδη και οι επισκέπτες μπορούν με αυτό τον τρόπο να εισχωρήσουν κατευθείαν στο μέλλον καθώς το ξενοδοχείο έχει ένα ρομποτικό σύστημα για να μεταφέρει τις βαλίτσες και τα παλτά τους και οι πόρτες των δωματίων ανοίγουν με τεχνολογία αναγνώρισης του προσώπου. Άλλα ρομπότ, υποδέχονται τους καλεσμένους, σερβίρουν καφέ και συμπεριφέρονται σαν πορτιέρηδες. Μοιάζει σαν μια ταινία του Ντίσνεϊ να γίνεται πραγματικότητα.

Ξεκίνησε σαν ένας τρόπος να μειωθούν τα εργατικά έξοδα και γρήγορα έγινε μια ιδέα να δημιουργηθεί το πιο εκκεντρικό ξενοδοχείο. Σίγουρα λίγο τρομακτικό αλλά αυτό θα είναι το μέλλον.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ