«Ήμουν κι εγώ στο βενζινάδικο και ξέρω πολύ καλά τι έκανε η Ζωή»

«Ήμουν κι εγώ στο βενζινάδικο και ξέρω πολύ καλά τι έκανε η Ζωή» Facebook Twitter
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC
44

Μπροστά στο περιστατικό ήταν πέντε άτομα. Τα τρία μίλησαν ήδη και είπαν το ίδιο πράγμα. 

Η ίδια η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έχει αναφερθεί ακόμα στο γεγονός, πράγμα που έκανε κάποιους να εικάσουν ότι περιμένει να δει αν θα ανακτηθούν τελικά τα βίντεο, πριν διαψεύσει ή παραδεχτεί τα γεγονότα. 

Κι όμως, ενώ η ίδια δεν έχει πει ούτε λέξη -ούτε καν για το αν βρέθηκε όντως στο εν λόγω βενζινάδικο ή και στην ευρύτερη περιοχή-, οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της είναι πιο σίγουροι κι απ' την ίδια για το τι έχει συμβεί - κι ας μην έχουν ιδέα, στην πραγματικότητα. 

«Ήμουν κι εγώ στο βενζινάδικο και ξέρω πολύ καλά τι έκανε η Ζωή» μοιάζουν να φωνάζουν όλοι με τρόπο παραπλανητικό, προσπαθώντας να πείσουν αλλήλους. (Όχι, δεν ήσουν, και γι' αυτό κάνε μόνο εικασίες ή πες την ξεκάθαρα υποκειμενική γνώμη σου. Μην το παίζεις έξυπνος που μόνο εσύ αντιλήφθηκες τι κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά: Μην προσπαθείς να πουλήσεις τη γνώμη σου ως την Απόλυτη Αλήθεια, τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθείς με αποδείξεις για το τι συνέβη.) 

Έχουμε δει τόσες ανατροπές, τόσες διαψεύσεις και τόσες διαψεύσεις των διαψεύσεων τον τελευταίο καιρό, που το να κρίνουμε με απόλυτο τρόπο ότι έφταιγε η Ζωή επειδή έχει αυστηρή φάτσα ή πως δεν έφταιγε λόγω του ήθους της (η Ραχήλ Μακρή ήταν ανάμεσα σ' αυτούς που υποστήριξαν το τελευταίο) μπορεί να μας γελοιοποιήσει όταν στο τέλος γνωστοποιηθεί η αλήθεια. 

Κάποτε και οι δύο περιπτώσεις θα ακούγονταν απίθανες - και το ότι η Πρόεδρος της Βουλής θα πουλούσε τσαμπουκά σε μεροκαματιάρη και θα εκφόβιζε τους αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και το ότι οι πολιτικοί της αντίπαλοι θα επινοούσαν μια γελοία ιστορία για να την ρεζιλέψουν.

Δεν είναι απ' τις χειρότερες μάστιγες της εποχής, αλλά είναι εξαιρετικά συνηθισμένο: Πολλοί επιμένουν αβασάνιστα να διαλέγουν πλευρές και να παριστάνουν τους ειδήμονες, ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Καταγγέλλεται στενός συνεργάτης του Σαμαρά όπως έγινε πρόσφατα με τον Σταύρο Παπασταύρου για εμπλοκή στη Λίστα Λαγκάρντ; Κατευθείαν ένα σωρό δεξιοί σχολιαστές και ξερόλες των social media τον υπερασπίζονται απαξιώνοντας ως κατευθυνόμενο το μέσο που εξέθεσε τον κ. Σαμαρά, τις κατηγορίες ως επινοημένες κλπ. (Και όλα αυτά πριν καν αντιδράσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι!)

 

Άνθρωποι που δεν μπορούν να ξέρουν αν το όνομα του Παπασταύρου είναι ή δεν είναι στη λίστα, κόσμος που δεν μπορεί να γνωρίζει αν έγινε κάτι στο βενζινάδικο και τι ακριβώς, όλοι είναι απόλυτα σίγουροι. 

 

"Η αυτόπτης μάρτυρας ψηφίζει Σαμαρά, άρα είναι σκευωρία" διάβασα γύρω στις χίλιες φορές απ' το πρωί. Ναι, αλλά το γεγονός; Δεν έγινε; Δεν βρέθηκε ποτέ η Ζωή στο εν λόγω πρατήριο; Ούτε στην Αιδηψό; Το ότι η μάρτυρας είναι δεξιά -και υποστηρίζει τον υπάλληλο ενώ αν ήταν αριστερή μπορεί να έβρισκε τον υπάλληλο αγενή και να θεωρούσε ότι η Ζ.Κ. είχε δίκιο- σημαίνει ότι επινόησε ένα ολόκληρο ανύπαρκτο περιστατικό; 

 

Είμαι βέβαιος πως το ότι η μάρτυρας είναι δεξιά σημαίνει πως μπορεί να ερμήνευσε τον όλο καβγά ως επίθεση της Κωνσταντοπούλου στον αθώο, καημένο υπάλληλο. Όπως και [update] ο άλλος μάρτυρας που μίλησε στην Αυγή, όντας αριστερός υποστήριξε -για τον ίδιο ακριβώς καβγά- ότι ο υπάλληλος ήταν αυτός που επιτέθηκε με λόγια σεξιστικά στην Κωνσταντοπούλου. 

 

Στην εποχή που οι εντυπώσεις κερδίζονται ή χάνονται στο πρώτο άκουσμα μιας είδησης, υπάρχει μια εξωφρενική βιασύνη να απαξιωθούν αυτά που δε μας συμφέρουν και να ενδυναμωθούν τα υπόλοιπα, από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο. Πριν προλάβουν να μιλήσουν οι εμπλεκόμενοι πρέπει όλοι να αποφασίσουμε για το αν η Ζ.Κ. είναι ο σατανάς προσωποποιημένος, ή αν υπάρχει μια στημένη σεξιστική προβοκάτσια εναντίον της. 

 

Κάποτε και οι δύο περιπτώσεις θα ακούγονταν απίθανες - και το ότι η Πρόεδρος της Βουλής θα πουλούσε τσαμπουκά σε μεροκαματιάρη και θα εκφόβιζε τους αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και το ότι οι πολιτικοί της αντίπαλοι θα επινοούσαν μια γελοία ιστορία για να την ρεζιλέψουν.

 

Τώρα και τα δύο ακούγονται πολύ πιθανά - και αυτό είναι το πρόβλημα!

 

Προς το παρόν μπορούμε μόνο να εικάσουμε τι συνέβη, χάρη σε αυτά που ακούμε - και μέχρι στιγμής οι περισσότερες μαρτυρίες συγκλίνουν προς τη μία κατεύθυνση.

 

Όμως μέχρι η Ζωή Κωνσταντοπούλου να παραδεχτεί ή να διαψεύσει τους τραμπουκισμούς, είναι ανώφελο να συμπεριφερόμαστε σαν Φωτεινοί Παντογνώστες είτε καταδικάζοντάς την ή ηρωοποιώντας την ανακαλύπτοντας δικές μας παράνομες σκευωρίες...

  

 

*EXTRA BONUS: Διαβάσατε μόλις ένα άρθρο που υποστήριξε ότι δεν πρέπει να παίρνουμε βιαστικές και απόλυτες θέσεις, και δεν ήταν ούτε υπέρ ούτε εναντίον της κυρίας Κωνσταντοπούλου. 

Δείτε όμως μερικές γνώμες αναγνωστών στο δημόσιο Facebook της LIFO που αποδεικνύουν πόσο ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά μπορεί να διαβάσει κάποιος ένα επίτηδες ουδέτερο άρθρο. 

Πρώτα αυτοί που το διάβασαν και κατάλαβαν ότι όχι μόνο καταδίκασα την Κωνσταντοπούλου (πριν καν απολογηθεί!) αλλά ότι ταυτόχρονα τεχνηέντως αθώωσα κάθε πιθανό λαμόγιο αυτού του τόπου:

«Ήμουν κι εγώ στο βενζινάδικο και ξέρω πολύ καλά τι έκανε η Ζωή» Facebook Twitter
Εδώ μαθαίνουμε ότι όχι απλά πήρα ξεκάθαρη θέση, αλλά θα πρέπει να ντρέπονται οι γονείς μου για μένα.

 

Κι έπειτα αυτοί που διάβασαν το άρθρο τελείως διαφορετικά, ως υπεράσπιση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου:

 

«Ήμουν κι εγώ στο βενζινάδικο και ξέρω πολύ καλά τι έκανε η Ζωή» Facebook Twitter
Εδώ μαθαίνουμε πως ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ άρα η γνώμη μου στερείται οποιασδήποτε αξίας

 

Τελικό συμπέρασμα: Ό,τι και να γράψεις, ο καθένας θα το διαβάσει όπως θέλει. Ό,τι και να γράψεις, στο τέλος ο καθένας θα καταλάβει αυτά που έχει αποφασίσει εκ των προτέρων πως θέλει να καταλάβει.

 

 

44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Αφου αφησαμε σοβαρα θεματα και ασχολουμαστε με αυτο,σημαινει πως ειμαστε σε καλο δρομο. Χαλαρωσαμε και περναμε καλα. Μου θυμιζει παλιοτερες εποχες τοτε που ο κοσμος εβλεπε μεσημεριατικες εκπομπες..χαλαρα! Να σε καλα Αλεξη...
Αν θέλαμε να βγάλουμε συμπέρασμα όχι από γεγονότα και στοιχεία (που προς το παρόν είναι ελλειπή) αλλά κρίνοντας με βάση την κοινωνική μας εμπειρία το συμπέρασμα θα ήταν εύκολο: συριζαίοι και μη θα είμασταν με την Κωνσταντοπούλου 1) επειδή είμαστε ψυλλιασμένοι σε αυτή την χώρα στο πως η δεξιά στήνει σκηνικά σκευωρίας για να συκοφαντήσει και έχουμε αγανακτήσει 2) η "μάρτυρας" δεν ψηφίζει απλά Σαμαρά, είναι με μαρτυρίες υψηλό συνδικαλιστικό στέλεχος της ΝΔ και βύσμα του Καραμανλή στον ΟΤΕ και επίσης προσπάθησε να "πολιτικοποιήσει" το γεγονός από την πρώτη μέρα με τις αναρτήσεις της κατηγορώντας την Κωνσταντοπούλου όχι για αγένεια και εξουσιομανία (όπως θα έπρεπε αν η κατηγορία ευσταθεί) αλλά επειδή είναι αριστερή, Σύριζα, αντιμνημονιακή κλπ. Πέρα από αυτά όμως και επειδή σε αντίθεση με κάποιους δημοσιογράφους από ΣΚΑΙ, Πρώτο Θέμα, i-efimerida κλπ ως απλοί πολίτες έχουμε ήθος και σοβαρότητα, μπορούμε να περιμένουμε και την άλλη πλευρά να μιλήσει. Μέχρι τότε πάντως οι δηλώσεις μάρτυρα υπέρ της Κωνσταντοπούλου (μίλησε στο ert open) μου φάνηκαν πιο σοβαρές από τους μάρτυρες κατηργορίας
Ένα άλλο πράγμα που διαπιστώνω με αυτούς που κατέχουν δημόσια αξιώματα είναι το πόσο δύσκολο είναι να ζητήσουν μια απλή και ειλικρινή συγνώμη. Είναι δείγμα αδυναμίας?
Σας φαίνεται φυσιολογικό η κυρία που φοβήθηκε τις φωνές και τις απειλές της Κωνσταντοπούλου και εσβησε το video απο το κινητό της να βγαίνει μετά φόρα παρτίδα στο FB και να καταγγέλει επώνυμα. Εμένα όχι. Επίσης μας πληροφορούν ότι πήγε την πρώτη μέρα στο βενζινάδικο να της αλλάξουν λάστιχο, δεν το κάνανε και έφυγε φουρκισμένη. Την επομένη ημέρα ξαναπήγε και ζήτησε ξανά το ίδιο πράγμα. Δεν στέκει. Μονάχα μια λογική ερμηνεία έχω να δώσω. Ότι αν υπήρχε το video μπορεί να είχαμε μια διαφορετική ιστορία. Πχ πρώτα κάποιος/οι να βρίζει την Κωνσταντοπουλου και μετά να απαντά κι αυτή σε ανάλογο ύφος. Να κλείσω λέγοντας ότι για την κυρία που έκανε την καταγγελία δεν γράφεται στο internet ότι ψήφισε Σαμαρά αλλά ότι είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ-ΟΤΕ. Αλήθεια το συγκεκριμένο post εξακολουθεί να είναι αναρτημένο? Η Κωνσταντοπούλου ενοχλεί πολλούς κι εμένα δεν θα μου προξενούσε καμία εντύπωση ανθρωποι σαν τον Σαμαρά, τον Μπουμπούκο και την παρέα τους να στήνανε την ιστορία. Απλά να θυμίσω ότι ο κολλητός του Σαμαρα και γραμματεας του Υπ.συμβουλιου Μπαλτάκος συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη και την ΧΑ, οτι ο ιδιος ο πρωην πρωθυπουργός αποκαλούσε εισαγγελέα "παναθηναϊκάκια" και έδινε εντολές, και ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Χαϊκάλης κατήγγειλε με στοιχεία απόπειρα δωροδοκίας και ο εισαγγελέας την έβαλε αρον-αρον στο αρχείο. Αυτά ...
Όλη μέρα περίμενα να δω τι θα δημοσιεύσετε για το νέο κατόρθωμα της "Ζωής", βράδιασε και τελικά διάβασα ένα ακαδημαϊκού προβληματισμού άρθρο για το πως τάχα ερμηνεύει ο καθένας τα γεγονότα, οτι ναι αλλά μπορεί και να μην έγιναν έτσι τα γεγονότα γιατί οι τρεις αυτόπτες μπορεί να μην ήταν αυτόπτες, ότι αφού δεν μίλησε η "Ζωή" δεν ξέρουμε το ακριβώς έγινε και ότι ναι μεν αλλά και οι άλλοι.... και όπου αλλά και άλλοι, εμπλέκεται Παπασταύρου και Σαμαράς !! Ίσως να χρειαζόσουν περισσότερους αυτόπτες μάρτυρες για να πάρεις ξεκάθαρη θέση. Κρίμα γιατί στο παρελθόν έχεις πάρει θέση με ιδιαίτερη θέρμη κιόλας, χωρίς να έχεις αυτόπτες μάρτυρες, βασιζόμενος σε φήμες ή εικασίες.
Δεν ξέρω ποια αόρατα εσωτερικά και διεθνή κέντρα προσπαθουν να συκοφαντήσουν τη Ζωή, αλλα όπως λεει και ο/η xouftalo το γεγονός οτι εύκολα μπορει καποιος να πιστέψει αυτή την ιστορία θα πρέπει να προβληματίσει την ιδια την Κωνσταντοπούλου. Το γεγονός άλλωστε πως ακόμη δεν έχει αντιδράσει - ενώ μπορεί να κάνει μεγαλη βαβούρα για πολύ μικρότερα ζητήματα - επίσης κάτι μπορεί να σημαινει. Προσωπικά κρίνω τη γενικότερη συμπεριφορά της εριστική & ολίγον αυτοκρατορική, οπότε έγινε ή δεν έγινε το περιστάτικό δεν θα αλλάξω άποψηΠιο πολύ με ενοχλεί που ως παράταξη έχουν αγοράσει απο κάπου τα αποκλειστικά δικαιώματα του "ηθικού πλεονεκτήματος" και η αμφισβήτηση ονομ'αζεται αυτόματα προβοκάτσια.Αν το συνδυάσω και με άλλες συμπεριφορές ενα μικρό έλλειμα δημοκρατίας αρχίζει και γίνεται ολοφάνερο.Η ανακοίνωση της τοπικης Συριζα ειναι περιβόλιhttp://www.lifo.gr/now/politics/64460εδω μαλλον φερνει γέλιο"Η λεπτότητα του χαρακτήρα της...."αλλα εδω ειναι λιγο τρομακτικήΗ κυρία βρέθηκε, λέει, μπροστά σε επεισόδιο, περνώντας με το φέρυ της Γλύφας και κατευθυνόμενη στον Αγ. Γιάννη τον Ρώσο, σε πρατήριο βενζίνης, μοναδική αυτή, εν μέσω χιλιάδων δημοκρατικών πολιτών της Β. Εύβοιας τι λενε????μοναδική αυτη εν μέσω χιλιαδων δημοκρατικών πολιτών της Β. Εύβοιας?η εν λογω κυρία λοιπόν που δεν ειναι Συριζα βρέθηκε ως μαυρο πρόβατο ανάμεσα στα καλά?Ξέρουν τι φρονημάτων ειναι όλοι οι εκδρομείς εκείνης της μέρας?Δεν ξερω την κυρία που εκανε την καταγγελία, μπορεί στην πράξη να έχει και αυτή κακή αντίληψη της δημοκρατίας ... αλλα δεν κατάλαβα κυριοι του Σύριζα, όποιος ΔΕΝ σας ψήφισε, δεν είναι δημοκράτης? έχετε ξεφύγει εντελώς?θα αρχίσουμε πάλι να μιλάμε για κοινωνικά φρονήματα? για 'Ελληνες - ανθέλληνες? για πράκτορες του εχθρού της πατρίδας?
Τι λες μωρέ και συ...Όχι μόνο ζητάνε πιστοποιητικό φρονημάτων, αλλά πιστεύουν πως οι χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες, είναι τα καλά πρόβατα επειδή ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ! Κανένας άλλος δεν ψήφισε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ή Λεβέντη! Γιατί όπως μόνη σου διαπίστωσες, είχαν από όλους ζητήσει πιστοποιητικό... και τρομαγμένοι οι δημοκρατικοί πολίτες είπαν όλοι με μια φωνή.. ΣΥΡΙΖΑ ή θάνατος!Προσέθεσαν και ζήτω η Δημοκρατία, έβαλαν και λίγο Θανάση Παπακωνσταντίνου να δουν ποιος ξέρει τους στίχους -για γατάκια τους πέρασες;- και εντάξει. Όλοι δημοκρατικοί βγήκαν.Το ότι η αναφορά δεν γίνεται λόγο του ότι -προφανώς- ψηφίζει ΝΔ, αλλά επειδή -θεωρούν, εγώ δεν ξέρω- ότι έστησε προβοκάτσια δεν σου πέρασε από το μυαλό;ή θεωρείται η προβοκάτσια μέρος της άσκησης των δημοκρατικών σου δικαιωμάτων;Δηλώνουν ότι την ξέρουν, πως είναι γνωστή στα σόσιαλ μίντια για τις απόψεις της.Έκανα και γω μια βόλτα στον τοίχο της να δω.Όλα τα αντι-ΣΥΡΙΖΑ σλόγκαν της ΝΔ τα είχε πάντως, ένα προς ένα, κανένα δεν της έχει ξεφύγει.Δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αυτό, αλλά κάτι μπορεί να σημαίνει κιόλας.
ομολογω οτι το σχόλιο μου ειναι λίγο μακροσκελές οπότε ισωςκουράστηκες να το διαβάσεις με προσοχή. Οχι απλα δεν μου πέρασε από το μυαλό οτι το θεωρούν προβοκάτσια.Είμαι σίγουρη οτι το θεωρούν, όπως θεωρουν προβοκάτσια καθε είδος αμφισβήτησης.Παρεπιπτόντως, προς το παρόν ο υπάλληλος του βενζινάδικου επιμένει στην εκδοχή του, μήπως γνωρίζουμε τι ψηφίζει για να κρίνουμε τοαξιόπιστον της μαρτυρίας του? Με βάση την ανακοίνωση της τοπικής Σύριζα, εάν πάω εκδρομή στηνΒ. Εύβοια - συγγνώμη ΔΕΝ έχω ψηφίσει Σύριζα - θα είμαι μόνηανάμεσα σε χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες?θα ξεχωρίζω με κάποιο τρόπο? θα φαίνεται?πρεπει να κάνω κάτι για να μη ξεχωρίζω και χαλάσωτο δημοκρατικό τοπίο?Εάν δε σε προβληματίζει η ποιότητα της ανακοίνωσης της τοπικήςοργάνωσης του Σύριζα που εντέλει εκφράζει οχι μια προσωπικήάποψη αλλά την θέση ενός κομματικού φορέα ( έστω τοπικου) αλλά εκνευρίζεσαι τόσο με το δικό μου σχόλιο, δεν σημαίνειαπαραίτητα κάτι αυτό, αλλά κάτι μπορεί να σημαίνει κιόλας.
Η κυβέρνηση, ό, τι δεν την βολέυει, το βγάζει προβοκάτσια. Πολύ βολικό. Ξαφνικά η άποψη ενός (που ούτε καν έχει μιλήσει), μετρά πιο πολύ απ την άποψη τριών. Και φυσικά όσοι την επικρίνουν είναι νεοφιλελεύθεροι. Ας τους βάλουν και το αστέρι του δαυίδ.
Δεν είναι όλοι νεοφιλελέ.Αλλά όλοι οι νεοφιλελέ την κράζουν χωρίς να ξέρουν τι παίχτηκε.Κάθε μαρτυρία εκει πέρα είναι αναξιόπιστη, μόνο με βίντεο θα πάρω θέση προσωπικά.Μαρέσει που πέρνετε στα σοβαρά την μαρτυρία του άμεσα εμπλεκόμενου υπαλλήλου. Δηλαδή τι περιμένεις να πει, οτι "την μπινελίκωσα γιατί όπου πετύχω πολιτικό τον κράζω" ή κάτι τέτοιο?Φυσικά και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του
Δεν έχει σχέση σε ποιο κόμμα ανήκεις. Μπορείς να είσαι σαν τον Βαρουφάκη ή την Ζωή, μπορείς να είσαι από την άλλη σαν τον Σταθάκη ή τον Δραγασάκη.Η σοβαρότητα δεν έχει κομματικά ή ιδεολογικά όρια.
Η μεγαλύτερη ήττα της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι το γεγονός ότι βάση του πρόσφατου πολιτικού βίου της, η ιστορία αυτή γίνεται εντελώς εύκολα πιστευτή. Ακόμη και ψέμα να ήταν, ταιριάζει στο προφίλ. Η μεγαλύτερη ήττα της πρώτης φοράς αριστερά, είναι η νιοστή φορά που ότι δεν μας βολεύει ονομάζεται ισοπεδωτικά "προβοκάτσια" και ας έχει αποδειχθεί 39 στις 40 φορές ως τζάμπα κατηγορία.
Δυστυχώς Άρη, ενώ εσύ τέτοιου είδους γεγονότα, τα βάζεις στην σωστή τους θέση ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ, πολλοί Έλληνες τόχουν χάσει κι έχουν χαθεί τελείως, αναγάγωντας τέτοια θέματα, σε μεγίστης σημασίας.Εδώ ο κόσμος χάνεται (κυριολεκτικά) και το .....ασχολείται με τα κόμπλεξ των αξιωματούχων.
Το να απειλεί ανώτατος αξιωματούχος έναν μεροκαματιάρη άνθρωπο ότι θα χάσει τη δουλειά του, επειδή έτσι του κ@....λωσε, ε δεν το λες και ασήμαντο. Επίσης, αυτό που νομίζετε ότι όποιος ασχολείται με κάτι συγκεκριμένο, δεν ασχολείται με τίποτα άλλο, μου λέτε που το βασίζετε?
Το θέμα Άρη είναι ο κιτρινισμός που διέπει όλη την "καταγγελία" η οποία έχει πολλά κενά, το σενάριο γενικώς δεν κολλάει, αλλά και τα απόλυτα σχόλια αναγνωστών του Lifo ότι το περιστατικό έγινε έτσι ακριβώς όπως το παρουσίασε η "καταγγέλουσα"... Με ενοχλεί προσωπικά η μονόπλευρη παρουσίαση της "είδησης" από το Lifo με την κατάλληλη επιλογή φωτό (τυχαίο? δε νομιζω) της Κωνσταντοπούλου. Κιτρινίζετε πολύ τελευταία παιδιά και είναι κρίμα...
Αν τα σχόλια αναγνωστών είναι μονόπλευρα ("φταίει μόνο η ζωή", "φταίνε μόνο οι άλλοι") κακό του κεφαλιού τους. Εγώ μόλις έγραψα ένα άρθρο ενάντια σε αυτήν την πρακτική. Υποστηρίζω ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι και τονίζω πως τα πράγματα έχουν πολλές αναγνώσεις. ΥΓ. Μονόπλευρη παρουσίαση; Μα μέχρι να μιλήσει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ή ο μάρτυράς της) μόνο τη μία πλευρά είχαμε ακούσει. Βάλαμε την καταγγελία, μετά βάλαμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΔΗΨΟΥ (http://www.lifo.gr/now/politics/64460), μετά βάλαμε την υποστήριξη της Μακρή στην Κωνσταντοπούλουκαι σήμερα, με το που έγινε γνωστή βάλαμε και τη μαρτυρία πολίτη που λέει ότι έγινε σεξιστική επίθεση στην Ζωή (http://www.lifo.gr/now/politics/64475 ). Και δεν υπολογίζω καν το παρόν άρθρο που προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες. Αν σας φάνηκαν μονόπλευρα όλα αυτά, καταλήγουμε και πάλι ότι ο καθένας τα διαβάζει όπως θέλει. Όσο για το ότι επιλέξαμε φωτογραφία της Κωνσταντοπούλου για ένα θέμα που αφορά την Κωνσταντοπούλου (και δεν βάλαμε πχ. τον Σαμαρά ή τον Τσίπρα) δεν ξέρω τι να πω, δεν θα το ξανακάνουμε αυτό το λάθος! ;-)
Καλά κάνετε και δεν υπολογίζετε το παρόν άρθρο, αφού δεν ασχολείται με το θέμα, αλλά τον θόρυβο γύρω από το θέμα και τις αντιδράσεις των άλλων, όχι των άμεσα εμπλεκομένων.Πιο κάτω, για το ίδιο άρθρο, σας κατηγορούν πως δεν πήρατε σαφή θέση κατά της Κωνσταντοπούλου.Ότι να ναι.θα μπορούσατε βέβαια, αν θέλετε, τώρα που υπάρχει και η άλλη μεριά κάπως, να κάνετε ένα αντικειμενικό (όπως το παρόν) άρθρο με μόνο τα στοιχεία της υπόθεσης. Ποιος είπε τι, ποιες οι οπτικές γωνίες, ποιος είναι ο καθένας κτλ.Νομίζω πως ίσως τότε να μπορούσε ο κάθε ένας πιο εύκολα να πάρει θέση.Γιατί αν μεν έγινε ότι καταγγέλεται, δεν έχουν πεισθεί όλοι για αυτό.Αν δεν έγινε, σημαίνει πως άνθρωποι της ΝΔ οργανώνουν "θεατρικά" για να φθείρουν την Ζ.Κ. και επιβεβαιώνουν όσους λένε ότι μάλλον τους ενοχλούν οι επιτροπές.Από την όλη ιστορία πάντως, κάτι που δεν έγραψε κανένας εδώ, μου κάνει πιο πολύ "εντύπωση" το μέσον και ο τρόπος που το παρουσίασε.Σύμφωνα με άρθρα υπερασπιστών της Ζ.Κ., το iefimerida ήταν που προεκλογικά είχε δημοσιεύσει πως έχει στοιχεία της συνάντησης Τσίπρα με Βαρδινογιάννη και Γιάννα.Κάτι που υποστήριξε τότε και στην Βουλή και ο Κουκουλόπουλος του ΠΑΣΟΚ, θα τις δημοιοποιούσε κιόλας.. δεν το έκανε όμως.Μπαίνει κανείς στο iefimerida και η παρουσίαση που ακόμα βλέπει σαν πρώτο θέμα -μα.. αφού καιγόμαστε με την διαπραγμάτευση, ειδικά χτες-, δεν είναι απλώς μονόπλευρη, είναι εντελώς καταδικαστική, προσθέτει δε και δικές του ερμηνείες.Πως έτσι;
Απο την στιγμή που είναι όπως τα λέτε κύριε δημοκίδη ας βγεί η κύρια Κωσταντοπούλου να το διαψεύσει. Να το διαψεύσει και αν μετά βγεί βίντεο με το περιστατικό όπως καταγγέλλεται να γίνει ρόμπα ξεκούμπωτη. Αυτό που γράφεται δεν έχει καν νόημα ρίχνετε την μπάλα στην κερκίδα. Λέτε ότι μπορεί να είναι πολιτική σκευωρία με ονοματεπώνυμα 3 ανθρώπων;; Και θα ρίσκαραν να τους κάνει μήνυση η ζωή Κωσταντοπούλου να τους πάρει και τα σώβρακα;; Μήνυση γιατί δεν έχει γίνει ακόμα απο την πρόεδρο της βουλής όταν έκανε με το παραμικρό για άλλες υποθέσεις.
Το ότι δεν έχει τοποθετηθεί η κα Κωνσταντοπούλου -ενώ για την παραμικρή αδικία εις βάρος της κάνει συνήθως τεράστιο σαματά- είναι όντως πολύ περίεργο. Ας περιμένουμε να δούμε όμως. Έχουν γίνει και μεγαλύτερες ανατροπές. :)
Pprmn Αυτό είναι το θέμα. Επειδή δεν είναι δικαστήριο, όχι, δεν πέφτει στο καταγγέλλοντα. Αν είναι ψέμα η όλη ιστορία, λειτουργούν με το "λέγε, λέγε, όλο και κάτι θα μείνει". Όσο η Κωνσταντοπούλου σιωπά, μάλλον κακό κάνει στον εαυτό της παρά καλό. Πάντως, κατά κανόνα, τα βενζινάδικα έχουν κάμερες ασφαλείας ...
@to_kerataki_mou Πολύ σωστό αυτό ("Αν είναι ψέμα η όλη ιστορία, λειτουργούν με το "λέγε, λέγε, όλο και κάτι θα μείνει" "), που γράφεις. Από εκεί και πέρα το οτι σιωπά μπορεί να σημαίνει πως έχει τη φωλιά της λερωμένη, μπορεί όμως και να είναι τακτική επιλογή της να μην τροφοδοτεί αυτό το "λέγε, λέγε", που θα την έφθειρε ακόμη περισσότερο.
Food for thought:Η τύπισσα που έβγαλε την βρώμα αρχικά,τώρα διέγραψε αυτήν την ανάρτηση.Ακούω πιθανές εξηγήσεις οι οποίες δεν θα είναι του στυλ "ε βαρέθηκε να την βλέπει". ;)
Η ΠτΒ είναι το τρίτο πρόσωπο στην κρατικό ιεραρχία (μετά τον ΠτΔ και τον Πρωθυπουργό). Αναρωτιέμαι δεν έχει αστυνομική προστασία; Έστω και διακριτική; Και καλά την πρώτη φορά, αλλά και κατά την δεύτερη επίσκεψή της γιατί δεν πήρε και την επίσημη συνοδεία της αν ήθελε πράγματι να πιέσει τον υπάλληλο; Και γιατί όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν δεν πήρε την αστυνομία; Προσωπικά, θεωρώ πως όλη η ιστορία κάπου δεν δένει ...
Θα έφερνε την αστυνομία με την καταγγελία ότι δεν της φουσκώνουν το λάστιχο? Είναι κι αυτή η λογική που δεν υπάρχει μερικές φορές που με απελπίζει.....
Ωραια ολα αυτα που λετε αλλα παροτι δεν μπορει να υπαρξει συμπερασμα σιγουρο για το τι συνεβει αυτο δεν σημαινει οτι η ολη υποθεση βρομαει απο παντου.Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι υπαρχει μια ορατη επιθεση εναντιον της Κωνσταντοπουλου απο παντου.Αναφορικα με το συμβαν εχουμε απο την μια την κωνσταντοπουλου η οποια κανει σαν παλαβη και απειλει να απολησει τον εργαζομενο γιατι δεν της αλλαζει το λαστιχο κατι που προφανως δεν ειναι δουλεια του και απο την αλλη τις κοπελες που φοβηθηκαν την κωνσταντοπουλου και σβησανε τα βιντεο και τον βενζινοπωλη.Αναρωτιεμαι αν βγω σημερα και πω οτι με πλακωσε στο ξυλο η Κωνσταντοπουλου χωρις αποδεικτικα στοιχεια θα παρω την ιδια δημοσιοτητα?
Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική μερικών που επιμένουν να δούν.. βίντεο για να πειστούν τι συνέβει, τι θέλουν, έναν Τριανταφυλλόπουλο να καταγράφει τα πάντα; Η άποψη 3 ανθρώπων δεν μετράει; Έτσι μια μέρα 3 άτομα αποφάσισαν να τα βάλουν με την Πρόεδρο της Βουλής; Το ότι η κα Κωνσταντοπούλου με τον εκρηκτικό χαρακτήρα που έχει μπορεί όντως να φέρθηκε τόσο νευρικά-φτηνά είναι κάτι που το αποκλείουμε παντελώς; Το ότι το θέμα μπορεί κάλλιστα να θαφτεί λόγω της θέσης της (να πέσουν 2-3 τηλέφωνα σε Νομάρχη και Σία) το αποκλείουμε;Δεν μπορώ να πώ ότι παρότι δεξιός, δεν διασκεδάζω με το πώς βάζει μερικούς μερικούς στην θέση τους στην Βουλή (και καλά τους κάνει) αλλά μην την αγιοποιήσουμε κιόλας ρε αδελφέ, χαλαρώστε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που θίγεται το idol σας..
@HAL Δυστυχώς (και τονίζω το δυστυχώς) όχι, η άποψη 3 (να μη σου πω και παραπάνω) ανθρώπων δεν μετράει γιατί πρόκειται απλώς για άποψη. Όταν δε έχει και προφανή κίνητρα ή μεταφέρεται από media που σε συντριπτική πλειοψηφία ενδιαφέρονται είτε για το σαματά είτε έχουν άλλη ατζέντα, δε σημαίνει σχεδόν τίποτα. Ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα η απόσταση από το "τσακώθηκα και ήμουν αγενής" μέχρι το "προπηλάκισα" είναι και πολύ υποκειμενική και εύκολα στρεβλώσιμη. Για εμένα π.χ. είναι πολύ διαφορετικό το "τράβα να μου φουσκώσεις το λάστιχο" από το "θα χρησιμοποιήσω την εξουσία μου για να χάσεις τη δουλειά σου". Για όλους ίσως όχι. Πάντως, στα περι ψύχραιμη αντίδρασης προσωπικά θα πρόσθετα και λίγη σκέψη πάνω στη σημασία της είδησης. Μιλάμε για έναν εξαιρετικά, υπερβολικά σχεδόν, δραστήριο άνθρωπο στην πολιτική σκηνή. Δεν έχει κάνει αρκετά ώστε να σχηματίσει κανείς άποψη; Εκτός από την περίπτωση του να έχει όντως απειλήσει με χρήση της εξουσίας της που εμπίπτει σε άλλη κατηγορία, πόση διαφορά θα έκανα μια διαπίστωση για το επίπεδο της ευγένειάς της; Πόσοι θα άλλαζαν γνώμη για την Κωνσταντοπούλου από ένα τέτοιο γεγονός; Έχουμε αναγάγει σε σημαντική είδηση απλώς μία αφορμή για να μπουν στα χαρακώματα όσοι ήδη έχουν σχηματίσει άποψη.
Κοίτα, είναι άλλο το "εκρηκτικός χαρακτήρας" και αν αυτό συνοδεύει μια επιθετική συμπεριφορά σε έναν χ υπάλληλο.. και είναι άλλο να τον απειλούσε με απόλυση σε στυλ τύπου "ξέρεις ποια είμαι εγώ ρε".Το 1ο είναι φάουλ που όμως μένει ασχολίαστο, το δεύτερο είναι ΧΟΝΤΡΟ φάουλ, πραγματική απογοήτευση.Άλλο το νευρικά και άλλο το φτηνά.. για νευρική την έχω.. όχι όμως για φτηνή.Δεν ξέρω τι έγινε, αλλά το να βρεις 3 πρόθυμους να κάνουν θέμα είναι πολύ εύκολο, είναι και "περίεργες" οι μαρτυρίες (σε τραμπούκισε για να σβήσεις το βίντεο; Επειδή είναι ψηλή και σκιάχτικες; Σοβαρά τώρα...;) στην βάση του ότι γενικά .. έχει νευριάσει ΠΟΛΥ κόσμο, πολύ πιο πολύ από άλλους του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε και να είναι όλο φτιαχτό.Θα μπορούσε όμως και όχι.. οπότε.. ναι, αν υπάρχει περιμένουμε βίντεο, αν όχι ο κάθε ένας πιστεύει ότι νομίζει. :)
@Mono gia shmera mama sto yposxomaiΣίγουρα κρατάω τις επιφυλάξεις μου ως προς την αθωότητα ή υπερβολή που μπορεί να δόθηκε στο περιστατικό αλλά μέσα στο Πάσχα, να βρείς 2 γυναίκες και 1 μεροκαματιάρη υπάλληλο βενζινάδικου, να στήσουν σκηνικό και να καταγγείλουν την πατριώτισσα τους, που τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος της Βουλής (και με τον χαρακτήρα που έχει), με κίνδυνο να να μηνυθούν και να έχουν δικαστικούς μαραθωνίους, ε, γέρνω προς την μεριά των πολιτών.