«Ήμουν κι εγώ στο βενζινάδικο και ξέρω πολύ καλά τι έκανε η Ζωή»

«Ήμουν κι εγώ στο βενζινάδικο και ξέρω πολύ καλά τι έκανε η Ζωή» Facebook Twitter
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC
44

Μπροστά στο περιστατικό ήταν πέντε άτομα. Τα τρία μίλησαν ήδη και είπαν το ίδιο πράγμα. 

Η ίδια η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έχει αναφερθεί ακόμα στο γεγονός, πράγμα που έκανε κάποιους να εικάσουν ότι περιμένει να δει αν θα ανακτηθούν τελικά τα βίντεο, πριν διαψεύσει ή παραδεχτεί τα γεγονότα. 

Κι όμως, ενώ η ίδια δεν έχει πει ούτε λέξη -ούτε καν για το αν βρέθηκε όντως στο εν λόγω βενζινάδικο ή και στην ευρύτερη περιοχή-, οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της είναι πιο σίγουροι κι απ' την ίδια για το τι έχει συμβεί - κι ας μην έχουν ιδέα, στην πραγματικότητα. 

«Ήμουν κι εγώ στο βενζινάδικο και ξέρω πολύ καλά τι έκανε η Ζωή» μοιάζουν να φωνάζουν όλοι με τρόπο παραπλανητικό, προσπαθώντας να πείσουν αλλήλους. (Όχι, δεν ήσουν, και γι' αυτό κάνε μόνο εικασίες ή πες την ξεκάθαρα υποκειμενική γνώμη σου. Μην το παίζεις έξυπνος που μόνο εσύ αντιλήφθηκες τι κρύβεται πίσω απ' όλα αυτά: Μην προσπαθείς να πουλήσεις τη γνώμη σου ως την Απόλυτη Αλήθεια, τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθείς με αποδείξεις για το τι συνέβη.) 

Έχουμε δει τόσες ανατροπές, τόσες διαψεύσεις και τόσες διαψεύσεις των διαψεύσεων τον τελευταίο καιρό, που το να κρίνουμε με απόλυτο τρόπο ότι έφταιγε η Ζωή επειδή έχει αυστηρή φάτσα ή πως δεν έφταιγε λόγω του ήθους της (η Ραχήλ Μακρή ήταν ανάμεσα σ' αυτούς που υποστήριξαν το τελευταίο) μπορεί να μας γελοιοποιήσει όταν στο τέλος γνωστοποιηθεί η αλήθεια. 

Κάποτε και οι δύο περιπτώσεις θα ακούγονταν απίθανες - και το ότι η Πρόεδρος της Βουλής θα πουλούσε τσαμπουκά σε μεροκαματιάρη και θα εκφόβιζε τους αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και το ότι οι πολιτικοί της αντίπαλοι θα επινοούσαν μια γελοία ιστορία για να την ρεζιλέψουν.

Δεν είναι απ' τις χειρότερες μάστιγες της εποχής, αλλά είναι εξαιρετικά συνηθισμένο: Πολλοί επιμένουν αβασάνιστα να διαλέγουν πλευρές και να παριστάνουν τους ειδήμονες, ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Καταγγέλλεται στενός συνεργάτης του Σαμαρά όπως έγινε πρόσφατα με τον Σταύρο Παπασταύρου για εμπλοκή στη Λίστα Λαγκάρντ; Κατευθείαν ένα σωρό δεξιοί σχολιαστές και ξερόλες των social media τον υπερασπίζονται απαξιώνοντας ως κατευθυνόμενο το μέσο που εξέθεσε τον κ. Σαμαρά, τις κατηγορίες ως επινοημένες κλπ. (Και όλα αυτά πριν καν αντιδράσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι!)

 

Άνθρωποι που δεν μπορούν να ξέρουν αν το όνομα του Παπασταύρου είναι ή δεν είναι στη λίστα, κόσμος που δεν μπορεί να γνωρίζει αν έγινε κάτι στο βενζινάδικο και τι ακριβώς, όλοι είναι απόλυτα σίγουροι. 

 

"Η αυτόπτης μάρτυρας ψηφίζει Σαμαρά, άρα είναι σκευωρία" διάβασα γύρω στις χίλιες φορές απ' το πρωί. Ναι, αλλά το γεγονός; Δεν έγινε; Δεν βρέθηκε ποτέ η Ζωή στο εν λόγω πρατήριο; Ούτε στην Αιδηψό; Το ότι η μάρτυρας είναι δεξιά -και υποστηρίζει τον υπάλληλο ενώ αν ήταν αριστερή μπορεί να έβρισκε τον υπάλληλο αγενή και να θεωρούσε ότι η Ζ.Κ. είχε δίκιο- σημαίνει ότι επινόησε ένα ολόκληρο ανύπαρκτο περιστατικό; 

 

Είμαι βέβαιος πως το ότι η μάρτυρας είναι δεξιά σημαίνει πως μπορεί να ερμήνευσε τον όλο καβγά ως επίθεση της Κωνσταντοπούλου στον αθώο, καημένο υπάλληλο. Όπως και [update] ο άλλος μάρτυρας που μίλησε στην Αυγή, όντας αριστερός υποστήριξε -για τον ίδιο ακριβώς καβγά- ότι ο υπάλληλος ήταν αυτός που επιτέθηκε με λόγια σεξιστικά στην Κωνσταντοπούλου. 

 

Στην εποχή που οι εντυπώσεις κερδίζονται ή χάνονται στο πρώτο άκουσμα μιας είδησης, υπάρχει μια εξωφρενική βιασύνη να απαξιωθούν αυτά που δε μας συμφέρουν και να ενδυναμωθούν τα υπόλοιπα, από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο. Πριν προλάβουν να μιλήσουν οι εμπλεκόμενοι πρέπει όλοι να αποφασίσουμε για το αν η Ζ.Κ. είναι ο σατανάς προσωποποιημένος, ή αν υπάρχει μια στημένη σεξιστική προβοκάτσια εναντίον της. 

 

Κάποτε και οι δύο περιπτώσεις θα ακούγονταν απίθανες - και το ότι η Πρόεδρος της Βουλής θα πουλούσε τσαμπουκά σε μεροκαματιάρη και θα εκφόβιζε τους αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και το ότι οι πολιτικοί της αντίπαλοι θα επινοούσαν μια γελοία ιστορία για να την ρεζιλέψουν.

 

Τώρα και τα δύο ακούγονται πολύ πιθανά - και αυτό είναι το πρόβλημα!

 

Προς το παρόν μπορούμε μόνο να εικάσουμε τι συνέβη, χάρη σε αυτά που ακούμε - και μέχρι στιγμής οι περισσότερες μαρτυρίες συγκλίνουν προς τη μία κατεύθυνση.

 

Όμως μέχρι η Ζωή Κωνσταντοπούλου να παραδεχτεί ή να διαψεύσει τους τραμπουκισμούς, είναι ανώφελο να συμπεριφερόμαστε σαν Φωτεινοί Παντογνώστες είτε καταδικάζοντάς την ή ηρωοποιώντας την ανακαλύπτοντας δικές μας παράνομες σκευωρίες...

  

 

*EXTRA BONUS: Διαβάσατε μόλις ένα άρθρο που υποστήριξε ότι δεν πρέπει να παίρνουμε βιαστικές και απόλυτες θέσεις, και δεν ήταν ούτε υπέρ ούτε εναντίον της κυρίας Κωνσταντοπούλου. 

Δείτε όμως μερικές γνώμες αναγνωστών στο δημόσιο Facebook της LIFO που αποδεικνύουν πόσο ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά μπορεί να διαβάσει κάποιος ένα επίτηδες ουδέτερο άρθρο. 

Πρώτα αυτοί που το διάβασαν και κατάλαβαν ότι όχι μόνο καταδίκασα την Κωνσταντοπούλου (πριν καν απολογηθεί!) αλλά ότι ταυτόχρονα τεχνηέντως αθώωσα κάθε πιθανό λαμόγιο αυτού του τόπου:

«Ήμουν κι εγώ στο βενζινάδικο και ξέρω πολύ καλά τι έκανε η Ζωή» Facebook Twitter
Εδώ μαθαίνουμε ότι όχι απλά πήρα ξεκάθαρη θέση, αλλά θα πρέπει να ντρέπονται οι γονείς μου για μένα.

 

Κι έπειτα αυτοί που διάβασαν το άρθρο τελείως διαφορετικά, ως υπεράσπιση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου:

 

«Ήμουν κι εγώ στο βενζινάδικο και ξέρω πολύ καλά τι έκανε η Ζωή» Facebook Twitter
Εδώ μαθαίνουμε πως ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ άρα η γνώμη μου στερείται οποιασδήποτε αξίας

 

Τελικό συμπέρασμα: Ό,τι και να γράψεις, ο καθένας θα το διαβάσει όπως θέλει. Ό,τι και να γράψεις, στο τέλος ο καθένας θα καταλάβει αυτά που έχει αποφασίσει εκ των προτέρων πως θέλει να καταλάβει.

 

 

44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια
Όχι δεν είναι μια ψύχραιμη και ώριμη αντίδραση. Μπορούν να ανακτήσουν το βίντεο πολύ εύκολα. Είναι γελοίο το θέμα. Ας το κάνουν και είμαι σίγουρος ότι θα παραιτηθεί και δεν θα έχει πρόσωπο να κυκλοφορήσει αν το έκανε η Κωνσταντοπούλου.Προς το παρόν είμαι υπέρ της.
Θα γινει κατασταση σα το δαχτυλο του Βαρουφακη... Το κανε, δε το κανε, θα το ειχε κανει, αν θα το ειχε κανει κλπ...Τους τελευταιους δυο μηνες μου εχει κολλησει μια φραση που αποδιδεται στον Γκαιμπελς: "επιτυχημενη προπαγανδα ειναι αυτη που κανει τον κοσμο να μην μπορει να ξεχωρισει τελικα το ψεμα απο την αληθεια"Τα πραγματα ειναι επικινδυνα...
@LamprosΚαταρχήν ο Βαρουφάκης δεν είναι πολιτικός και γι αυτό πέφτει σε ένα (επικοινωνιακό) λάθος μετά το άλλο. Κατά δεύτερον, δε με απασχολεί το αν έφαγε ή όχι αλλά ότι έπεσε στην υπόληψή μου επειδή και ψέμματα είπε ότι δεν το έκανε αλλά επίσης, πήγε να την βγεί όταν από Γερμανική εκπομπή είπαν και καλά, ότι το κ-δάχτυλο ήταν φτιαχτό από αυτούς (και τσίμπησε).Είχα δεί μεγαλύτερο μέρος του περιβόητου video που κάνει την χειρονομία και ενώ δεν με ενόχλησε το γεγονός ότι την έκανε (μάλιστα γέλασα) ή αυτά που είπε επίσης (αλήθειες ) με ενοχλεί ότι ψεύδεται και δεν είχε το θάρρος να πει "ναι ρε το έκανα, στην τελική ούτε είχα πολιτευτεί τότε ούτε παίρνω πίσω μια λέξη από αυτά που είπα".Αυτά τα ολίγα.
Ναί απο το ρεζιλίκι του, δεν μπόρεσε να φάει το Πάσχα, και δεν θα συναντηθεί με τον Ομπάμα. Τι λές ρε φίλε, έχεις ιδέα τι δέρμα έχουν οι πολιτικοί;