Όταν έσκασε η ιστορία με τα εντάλματα σύλληψης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι Αρχές αναζήτησαν τον Άγγελο Φιλιππίδη για να τον συλλάβουν. 

 

«Είμαι στο εξωτερικό και θα επιστρέψω την επόμενη εβδομάδα για να δώσω εξηγήσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη», είχε πει την επόμενη μέρα, στον ΑΝΤ1, σε τηλεφωνική του επικοινωνία ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. (Εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα παράτυπα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την εποχή που ήταν διευθυντής του. Πάει για κακούργημα δηλαδή.)

«Θα έρθω να απολογηθώ στον ανακριτή, την επόμενη εβδομάδα, και θα δώσω απαντήσεις για ένα ένα τα δάνεια» τόνισε ο κ. Φιλιππίδης και σημείωσε επίσης ότι «είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος γιατί ζήτησα από τον εισαγγελέα, κ. Νικολούδη ένα ραντεβού. Δεν είμαι ούτε εισαγγελέας ούτε μπορώ να υποκαταστήσω τους εισαγγελείς. Ζήτησα να δω τον κ. Νικολούδη και αρνήθηκε». Και πρόσθεσε ότι «τους ζήτησα αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα, να κληθώ να δώσω εξηγήσεις. Αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο».

 

Τα μόνα σχόλια που θα μπορούσαν να γίνουν:

 

 

 

 

Οι μέρες πέρασαν, και ο κύριος Φιλιππίδης μας συνέχισε να βγαίνει τηλεφωνικά στα κανάλια, και να επαναλαμβάνει ότι, ναι, ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ, να επιστρέψει σε κάποια στιγμή την επόοοομενη εβδομάδα για να παρουσιαστεί στη δικαιοσύνη. 

 

Στο Mega δήλωσε: "Ερωτήθην ποτέ από την ανεξάρτητη αρχή και δεν έδωσα απάντηση; Πήγα παντού. Μου είπαν δεν θέλουμε εξηγήσεις, αν σε χρειαστούμε θα σε φωνάξουμε. Δυσφημούν οριστικά τη ζωή μου, σε έναν λαό που πεινάει".  

Χτες βράδυ τον είδα στον ΣΚΑΪ να λέει με ύφος, "Μα είπα ότι θα έρθω την επόμενη εβδομάδα, και μάλιστα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας!" σα να μας έκανε πάλι τεράστια χάρη που δεν θα επέστρεφε πχ. Πέμπτη ή Παρασκευή, ή ακόμα και Κυριακή βράδυ, όπως θεωρεί ότι ήταν απόλυτο δικαίωμά του!

 

 

Πριν από λίγο συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη - Δεν ήταν στις ΗΠΑ όπως άφηνε να εννοηθεί.

 

Ο Άγγελος Φιλιππίδης εντοπίστηκε στην Τουρκία. Οι εισαγγελείς μετέτρεψαν το ένταλμα σύλληψης του για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε διεθνές και εκτελέστηκε σήμερα το πρωί από τις τουρκικές αρχές.

Εντύπωση προκαλεί πάντως η σύλληψη του στην Τουρκία καθώς ο κ. Φιλιππίδης στις τηλεφωνικές του συνεντεύξεις που έδινε στα Μέσα άφηνε να εννοηθεί ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ για προγραμματισμένο ταξίδι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Εντός της ημέρας ο κ. Φιλιππίδης θα οδηγηθεί στις ελληνικές Αρχές καθώς υπάρχουν βαριές κατηγορίες σε βάρος του, σε βαθμό κακουργήματος.

 

 

Ήταν δηλαδή όλο αυτό τον καιρό σχεδόν δίπλα μας, μπορούσε να έρθει με το αεροπλάνο σε ελάχιστη ώρα, κι αυτός άφηνε τους πάντες να πιστεύουν ότι ήταν στην Αμερική και δεν μπορεί να κανονίσει άμεσα την επιστροφή του (που θα έπαιρνε και δεκάδες ώρες με τα αεροπλάνα). 

 

Ξόδεψε άπειρες ώρες για να βγαίνει στα κανάλια και να μιλάει (σε κάποια απ' αυτά ήταν και μισή ώρα στον αέρα!) αλλά δεν μπόρεσε να ξοδέψει μια ωρίτσα για να επιστρέψει. 

 

 

Κι αντί να τα πει στον ανακριτή και στην Ελληνική Δικαιοσύνη, τα είπε ξανά και ξανά και ξανά...

 

 

ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

 

 

 

 

ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ

 

 

 

 

ΣΤΟΝ ΚΟΤΡΩΤΣΟ

 

 

 

 

ΣΤΟΥΣ ΛΥΡΙΤΖΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 

 

 

 

ΣΤΟΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΣΩΣΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ

 

 

 

 

ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

 

 

 

 

ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΠΟΠΗ

 

 

 

 

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ!

 

 

 

 

Η κοροϊδία συνεχίζεται βέβαια, μιας και τώρα λέει "Ποτέ δεν κρυβόμουν! Εγώ ποτέ δεν είπα ότι ήμουν Αμερική, οι δημοσιογράφοι το συμπέραιναν" (και αυτός δεν τους διέψευδε προφανώς) "επειδή ξέρουν ότι ταξιδεύω συχνά στις ΗΠΑ."

 

[Τέλειο σχόλιο του Δον Ιδιώτη: "Συνωμοσία! Μου είπαν ότι εδώ που βρισκόμουν ήταν οι Η.Π.Α.!"]

 

"Είμαι στην Τουρκία απ' την αρχή", πρόσθεσε. "Θα συνέχιζα στο Ντουμπάι και τη Μανίλα, αλλά έπειτα από τα γεγονότα ακύρωσα το υπόλοιπο ταξίδι μου. Θα τελείωνα τα ραντεβού μου την Δευτέρα και θα επέστρεφα μετά στην Αθήνα".

 

Του είμαστε υποχρεωμένοι που μας έκανε τη χάρη να ακυρώσει το Ντουμπάι και τη Μανίλα! Και αφού περνούσε όλο το Σαββατοκύριακο, κι αφού έκανε διάφορα (σημαντικότερα απ' το κακούργημα για το οποίο αναζητείται;!) ραντεβού, θα ερχόταν σαν κύριος, να κοιτάξει τη δικαιοσύνη κατάματα, με ψηλά το κεφάλι. 

 

Ευτυχώς τα σχέδιά του χάλασαν. 

 

Αργά αλλά σταθερά, τον τελευταίο καιρό, νιώθω ότι τελικά αρχίζουμε να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στους Νόμους. Ακόμα κι αυτοί που θεωρούσαν τόσο καιρό τους εαυτούς τους υπεράνω - και απλησίαστους...