Πέντε Δευτερόλεπτα

Facebook Twitter
0

1) Τα Γενέθλια της Εβδομάδας

 

Uma Thurman (40)

Michelle Pfeiffer (52)

Daniel Day Lewis (53)

Jerry Seinfeld (56)

Lily Allen (25)

Bianca Jagger (65)

 

+ O David Beckham γίνεται 35

(ευκαιρία για τρεις φωτογραφίες του απ’ τον David Lachapelle)

 

 

2) Lifo Tube

 

 

Ταινίες των πέντε δευτερολέπτων. Το καλύτερο πράγμα που είδα τελευταία.

 

 

3) Απαγορεύονται οι συνεντεύξεις των τρανσέξουαλ.

 

Μόνο παραλογισμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση του ΕΣΡ να συσκεφθεί για να επιβάλλει πρόστιμο στην απογευματινή εκπομπή του Σεργουλόπουλου και της Μπακοδήμου επειδή είχαν ως καλεσμένη στην εκπομπή τους την κα Μπέτυ Βακαλίδου που έπαιζε στην επιτυχημένη ταινία ΣΤΡΕΛΛΑ. Η ΣΤΡΕΛΛΑ η οποία έχει 11 υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία της Ακαδημίας Ελληνικού Κινηματογράφου αναφέρεται στη ζωή μιας τρανσέξουαλ και οι κριτικές που της έγιναν τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό ήταν το λιγότερο εξαιρετικές.

 

Η κα Βακαλίδου, λοιπόν, με σοβαρότητα και διακριτικότητα μίλησε για την ταινία στην οποία είναι υποψήφια για το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου αλλά μας έδειξε με την παρουσία της ότι υπάρχουν σε αυτή την κοινωνία τρανσέξουαλ σοβαρές, με σεμνό ντύσιμο, επίπεδο και με εικόνα 180 μοίρες διαφορετική από την εικόνα των έξαλλων και προκλητικών γυναικών με πλαστικά στήθη που όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας. Σε αυτή λοιπόν την υποκριτική κοινωνία, η κα Βακαλίδου αποτέλεσε λάθος παράδειγμα για το σοβαροφανές ΕΣΡ το οποίο κάλεσε τους συντελεστές της εκπομπής για απολογία.

από εδώ.

 

4) Συνεντεύξη

 

Μια συνέντευξη της Μπέτυς στη Lifo και στον Χρήστο Παρίδη, από το 2006.

 

Το πορτρέτο μιας κυρίας.

 

 

5) Twilight Zone

 

 

 χτες βρέθηκε η νέα τζούλια

 

6) Aggregator

 

Ένας συγγραφέας-ιστορικός έμπαινε στις κριτικές βιβλίων του Amazon ανώνυμα και έθαβε βιβλία άλλων ιστορικών. Ταυτόχρονα εκθείαζε τα δικά του. Όταν αποκαλύφθηκε ότι αυτά γράφονταν απ’ το σπίτι του, κατηγόρησε τη γυναίκα τους. Τελικά αναγκάστηκε να τα παραδεχτεί όλα… /// Αποκλείονται από την αστυνομία της Παπούα όσοι έχουν μεγεθύνει το πέος τους [πέρα απ’ τον απίθανο τίτλο απίθανη είναι και η εξήγηση που δίνεται…] /// Οι πιο περίεργες αυτόματες μηχανές πώλησης της Ιαπωνίας. /// Όλα Τα Ποπ Τραγούδια Αποτελούνται Από Αυτές Τις 4 Νότες. /// Κορυφαίο εστιατόριο στον κόσμο το δανέζικο «Νούμα»

 

 

7) Διαφήμιση της ημέρας

 

 

Το Μικρό Μου Πόνυ (της ρετρό El Greco) με τα ξεθωριασμένα -αλλά και τόσο λαμπερά- χρώματά του.

 

 

8) Δηλώσεις:

 

[εικόνα: Albrech Durer, Hare, 1502]

 

Don’t cry because it’s over

Smile because it happened
(
Dr. Seuss)

 

 

9) Εξώφυλλο της ημέρας

 

 

[Το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ των Groove Armada μ’ αρέσει κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο «κρύβει» το όνομά τους.]

 

 

10) Φωτογραφία

 

 

Κυνηγούσε (και φωτογράφιζε) στα κρυφά τον πατέρα της – για την τέχνη. Σε 14 σελίδες του Vice η ιστορία και οι εικόνες. Εξαιρετικό.

 

 

11) Το Βίντεο Κλιπ

 

 

Το νέο κλιπ της M.I.A. είναι μια ταινία μικρού μήκους σκηνοθετημένη απ’ τον Romain Gavras. [Ο Romain Gavras είναι ο γιος του Κώστα Γαβρά και έχει σκηνοθετήσει επίσης κλιπ των Justice και των Simian Mobile Disco.]  update! λόγω βίαιων σκηνών το youtube αποφάσισε να αποσύρει το βίντεο, οπότε όποιος προλάβει πρόλαβε.

--------------------------------

αύριο πάλι

.

.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ