ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. entrecôte μοσχαρίσιο
  • 50 γρ. πιπέρι πράσινο χοντρό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 20 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. σάλτσα ντεμιγκλάς (από σούπερ-μάρκετ)
  • 50 γρ. ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε το πράσινο πιπέρι επάνω στο κρέας.
  2. Σε τηγάνι με ηλιέλαιο, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρέας και τηγανίζουμε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  3. Αποσύρουμε το κρέας και αδειάζουμε το λάδι.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, τοποθετούμε το κρέας και φλαμπάρουμε με κονιάκ.
  5. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντεμιγκλάς, την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  6. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με ροζ πιπέρι.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα