ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ
- 200 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
 - 100 γρ. ανάλατο βούτυρο σε κύβους
 - 1 πρέζα αλάτι
 - 1 αυγό
 - 2 κουταλιές της σούπας νερό
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 - 200 γρ. κολοκυθάκια μέτρια τριμμένα
 - 2 αυγά
 - 30 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
 - 50 γρ. τριμμένο ανθότυρο
 - 50 γρ. τριμμένη φέτα
 - 1 γρ. θυμάρι
 - 1 σφηνάκι ζεστό νερό
 - 20 γρ. λευκό κρασί
 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 - Αλάτι, πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε το αυγό, το νερό και το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
 - Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
 - Απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί ή σε φόρμα για τάρτα, καλύπτοντας προσεκτικά και τα τοιχώματα.
 - Τοποθετούμε από πάνω μια μεμβράνη και βάζουμε ρύζι ή ρεβίθια για βάρος, ώστε να πετύχουμε καλύτερη φόρμα.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 20 λεπτά.
 - Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κολοκύθι τριμμένο ή σε λεπτές φέτες για 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
 - Ρίχνουμε το θυμάρι, σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε το ζεστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3 έως 4 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
 - Προσθέτουμε τυρί Φιλαδέλφεια, ανθότυρο, φέτα, αυγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
 - Απλώνουμε το μείγμα πάνω στην ψημένη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 16 έως 18 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
 
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Tartare (Αλ. Παναγούλη 52, Γλυφάδα).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα
 
 
 
 
 
 
 
