ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. χοιρινή πανσέτα
  • 80 γρ. μέλι
  • 1 σφηνάκι λευκό ξίδι
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • Μαγιονέζα
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑ

  • 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
  • 200 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 80 γρ. νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μίξερ ρίχνουμε μέλι, λευκό ξίδι, πιπεριά τσίλι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο σκόνη και πάπρικα καπνιστή και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα.
  2. Αλείφουμε με την πάστα την πανσέτα, την τοποθετούμε σε ταψί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
  3. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
  4. Για τη μαρμελάδα ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Σε ψωμί του μπέργκερ αλείφουμε τη μαρμελάδα, τοποθετούμε τη λεπτοκομμένη πανσέτα επάνω, προσθέτουμε λίγη μαγιονέζα που έχουμε ανακατέψει με τον χυμό και ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ψαράδες.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα