ΥΛΙΚΑ

  • 2 ποτήρια μούστος
  • 2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
  • 1½ ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 2 κ.γ. σόδα σκόνη
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1 σφηνάκι πετιμέζι
  • 2 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της συνταγής σε λεκάνη και ανακατεύουμε καλά.
  2. Πλάθουμε σε μπαλάκια τη ζύμη και δίνουμε σχήμα σαλίγκαρου ή όποιο άλλο θέλουμε.
  3. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και επάνω τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.

 

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα