Φωτοαφιέρωμα: Γιώργος Κοσκωτάς.

Φωτοαφιέρωμα: Γιώργος Κοσκωτάς. Facebook Twitter
7

Ο Γιώργος Κοσκωτάς στις φυλακές του Salem (ΗΠΑ). Φωτ. Steve Liss, Time Life Pictures/Getty Images.

Ο Γιώργος Κοσκωτάς ήταν μέλος της ερασιτεχνικής ομάδας του ΠΑΟ πριν αγοράσει τον Ολυμπιακό.

"Μέσα στα άδυτα, αν θέλετε, ο Πρόεδρος έχει κάτι καλό να μας πεί". (ΕΤ 2 - 1988).

 

Ο Γ. Κοσκωτάς παρουσιάζει τον ούγγρο ποδοσφαιριστή Lajos Détári σε συνέντευξη τύπου.

 

50.000 οπαδοί του Ολυμπιακού υποδέχτηκαν στον Πειραιά τον Lajos Détári !

"Πόσο κόστησε, κ. Kοσκωτά, ο Ντέταρι ;

- Δεν έχει σημασία πόσο στοίχησε. Ο Ολυμπιακός σαν ομάδα δεν έδωσε τίποτα. Ο Ντέταρι είναι δώρο δικό μου στους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

- Οι γερμανικές εφημερίδες έγραψαν ότι η μεταγραφή του Ντέταρι στοίχησε 1,6 δισ.

- Επαναλαμβάνω ότι δεν πλήρωσε τίποτα ο Ολυμπιακός. Ούτε και εγώ όμως έδωσα τόσα λεφτά που γράφουν οι Γερμανοί" (συνέντευξη του Γ. Κοσκωτά στον Δ. Δόντα).

Φωτ. Steve Liss, Time Life Pictures/Getty Images.

 

Φωτ. Steve Liss, Time Life Pictures/Getty Images.

 

'Αρθρο του περιοδικού ΑΝΤΙ αναδημοσιευμένο στο μπλογκ Antinews, που αναφέρει και τα εξής : 

"Διαβάζοντας κανείς εκείνο το δημοσίευμα διαπιστώνει ότι όχι μόνο ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε αποφύγει επιμελώς να καταγγείλει εγκαίρως το σκάνδαλο, αλλά αντιθέτως έσπευσε να επωφεληθεί της μεγάλης τότε κρίσης στο ΠΑΣΟΚ μόνο στο τέλος, όταν είχαν κριθεί όλα και στρεφόμενος επι της ουσίας εναντίον του πατρός του. Πως λέγεται αυτό;

Και πριν το διαβάσετε να θυμίσουμε στους επιλήσμονες ότι «ο Γιώργος ήταν αυτός που έφερε σε επαφή τον Κοσκωτά πρώτα με την μητέρα του και μετά με τον πατέρα του και πρωθυπουργό» (Αντι, 386, 11ος 1988). Και «στα έντυπα του Κοσκωτά εργάζονταν την εποχή εκείνη όλοι οι άνθρωποι του Γιωργάκη» (στο ίδιο)."

Φωτ. Camerart.

"Η φωτογράφιση έγινε για το περιοδικό της Ελευθεροτυπίας "Ε" (Εψιλον), νομίζω το 1994. Περισσότερο από το ίδιο το γεγονός της ιστορικής αυτής δίκης-που παρεμπιπτόντως δεν τράβηξε το ενδιαφέρον των media εκείνη την περίοδο-με συνάρπασε η εμπειρία να μπω στον Κορυδαλλό! Να περάσω όλους εκείνους τους ελέγχους και τις διαδικασίες και φυσικά να βρεθώ σε δικαστήριο με μια εντελώς άλλη ιδιότητα από εκείνη που θα είχα ποτέ φανταστεί όταν για λίγο-πολύ λίγο είναι αλήθεια-καιρό δικηγόρησα. Είχε το γούστο της αυτή η μεταστροφή των πραγμάτων.Παρόλα αυτά η εμπειρία τελικά μου άφησε ένα κάποιο τραύμα και κατάλαβα, συνειδητοποίησα ότι, ποτέ δεν θα επιδιδόμουν σε τέτοιου είδους φωτορεπορτάζ: το πονεμένο βλέμμα του Κοσκωτά, που βουβό-στα διαλείμματα κανείς δεν τον πλησίαζε, κι αυτό επέτεινε τον πόνο του-ικετευτικό με εκλιπαρούσε με τον τρόπο του να τον λυπηθώ. Ένιωσα μεγάλη ντροπή!" (Camerart).

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε αναλάβει το 1989 την υπεράσπιση του Γιώργου Κοσκωτά. Φωτ. Camerart.

 

Φωτ. via  BHMAgazino.

Φωτ. Σ.Σ.

Βίοι παράλληλοι. Ο επιχειρηματίας Αργύρης Σαλιαρέλης φιλοξενεί στη βίλα του στην Αίγινα την ομάδα του Ολυμπιακού. Φωτ. via Sentra-Goal.

"Ηταν Νοέμβριος του 1988, όταν ο «βασιλιάς των ρουμπινιών» πρωτοεμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Ο Σαλιαρέλης, ο άνθρωπος που φυγάδευσε τον Γιώργο Κοσκωτά, αρχικά για τη Βραζιλία, και μάλιστα προφυλακίστηκε για το αδίκημά του, παρουσίασε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο φαινόταν ότι ο Κοσκωτάς του μεταβίβαζε το 68% των μετοχών του Ολυμπιακού.

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, ο Κοσκωτάς από τις ΗΠΑ που βρισκόταν αρνήθηκε ότι είχε υπογράψει κάτι τέτοιο και δήλωσε στην ουσία θύμα απάτης. Το καλοκαίρι του 1989 ο Ολυμπιακός ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς υπήρχε η ασφυκτική πίεση από πλευράς Τράπεζας Κρήτης ώστε να εξασφαλιστούν οι τρόποι με τους οποίους θα έπαιρνε πίσω τα χρήματα που ο Κοσκωτάς υπεξαίρεσε.

Ο Σαλιαρέλης αποφυλακίστηκε και προσέφυγε στο Πρωτοδικείο για να μπορέσει να διοικήσει τον Ολυμπιακό. Με απόφασή του Πρωτοδικείου ο Αργύρης Σαλιαρέλης διορίστηκε πρόεδρος και επίσημα.

Στην πρώτη γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ από τα 210.000.000 στα 420.000.000. Αυτή η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έκανε το Σαλιαρέλη κάτοχο του 70% του Ολυμπιακού.

Την αύξηση αυτή προσέβαλε με αγωγή ο εφοπλιστής Νίκος Ευθυμίου, αντιπρόεδρος παλαιότερων διοικήσεων Νταϊφά και πρόεδρος του Ολυμπιακού για λίγους μήνες το 1986 και ο πατέρας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Μιλτιάδης Μαρινάκης.

Στην αρχή της σεζόν 1990-91 ξεκίνησε να γράφεται το τέλος του Σαλιαρέλη στον Ολυμπιακό, όταν αποφάσισε να πουλήσει τον Ντέταρι στην Μπολόνια, κάνοντας λόγο για σοβαρά οικονομικά προβλήματα στην ΠΑΕ. Το σκηνικό ολοκληρώθηκε την περίοδο 1991-92, όταν μίλησε με «βαριές» εκφράσεις για τους οργανωμένους, βάζοντας μάλιστα καγκελόπορτες στη «θύρα 7»...

Μ' αυτά και μ' αυτά ο Σαλιαρέλης έφυγε από τον Ολυμπιακό το 1992, μεταβίβασε τις μετοχές του στον Γιώργο Μπανασάκη, ο οποίος ωστόσο αγόρασε το μετοχικό μερίδιο του Αργύρη Σαλιαρέλη όχι από τον ίδιο αλλά από... Ελβετούς τραπεζίτες από τους οποίους ο Σαλιαρέλης είχε πάρει δάνειο, βάζοντας υποθήκη τις μετοχές του Ολυμπιακού και τον πύργο του στην Αίγινα!" ("Η «επιστήμη» του Αργύρη" στο Sentra-Goal)

Φωτ. via Sentra-Goal. 

 

Η επίθεση σε καμεραμάν. Φωτ. via Sentra-Goal.

 

Ο Γιώργος Κοσκωτάς, η Κάθυ και τα δύο παιδιά τους. 

''Είναι ήρεμος. Είναι ένας άνθρωπος με δείκτη σταθερότητας. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά με την βοήθεια των παιδιών του. Τα προσωπικά του και ότι αφορά την οικογένεια του τα κρατάει γι αυτόν. Η καθημερινότητα του είναι πάρα πολύ απλή. Φεύγει πολύ νωρίς το πρωί και γυρνάει αργά. Το Σαββατοκύριακο διαβάζει τον τύπο και ακούει την εκκλησία του. Βγαίνει έξω και κάνει και δημόσιες εμφανίσεις μάλιστα ο κόσμος είναι ένθερμος στις αντιδράσεις του, τον βλέπουν πολύ θετικά και τον χαιρετούν . Πηγαίνουμε σε καφέ και σε ταβερνάκια όταν έχουμε λίγο χρόνο. Αυτός ο άνθρωπος τελικά είχε μια αποδοχή που δεν την ήξερε ούτε ο ίδιος. Έναν άνθρωπο που τον έχουν εγκαταλείψει στο πιο κομβικό σημείο, είναι λογικό να είναι επιφυλακτικός. Συνεχίζει τις επιχειρηματικές του κινήσεις γιατί τα παιδιά του του δημιουργούν αυτή την ευθύνη. Ασχολείται με μια οργάνωση επενδυτικών προγραμμάτων και πολλοί στο εξωτερικό τον εμπιστεύονται. Σκέφτεται την προηγούμενη μέρα και όχι την επόμενη. Ο Κοσκωτάς δεν αλλάζει. Όσοι τον ήξεραν πως ήταν πριν, έτσι είναι και τώρα. Απλά έχει αναπτύξει ορισμένες άμυνες''.
Τα περιοριστικά μέτρα λήγουν αρχές Μαρτίου και ο Γιώργος Κοσκωτάς θα συναντήσει μετά από 22 ολόκληρα χρόνια την γυναικά του '' Τα περιοριστικά μέτρα λήγουν αρχές Μαρτίου το 2010 και ο Κοσκωτάς θα μπορεί να πάει όπου θέλει και θα συναντήσει την γυναίκα του, με την οποία είχε καθημερινή επικοινωνία και στην φυλακή. Τώρα πια ο Γιώργος θα κοιτάξει πως θα επανασυνδεθεί ζωντανότερα με την οικογένεια του. Με την Καίτη Κοσκωτά δεν έχουμε ειδωθεί επικοινωνούμε μόνο τηλεφωνικά. Είναι μια συμπαθής κυρία που ενδιαφέρεται για τον άνδρα της και την οικογένεια της. Δεν περίμενα από μια γυναίκα να έχει αυτή την υπομονή να περιμένει και να περάσει τη φυλακή με τον άνδρα της με το δικό της τρόπο. Την έφαγε ο Κοσκωτάς την έφαγε και η γυναίκα του και τα παιδιά του. Το 'άντεξε αλλά πάντα είχε την αγωνία και πάντα με καλούσε με την διακριτικότητα και το επίπεδο που την διακρίνει'' (δήλωση του Παναγιώτη Μιχαλόλια, δικηγόρου του Γιώργου Κοσκωτά, στο Gossip-TV)

Λαγονήσι. Φωτ. Ανδρέας Παπανδρέου  (via nonews-NEWS).

 


"'Αντζελα, υπήρξε πολιτικός που σε πλησίασε και σ' ερωτεύτηκε ;

- Ο Κοσκωτάς."

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ρέπλικες δεν πεθαίνουν ποτέ: 40 χρόνια Blade Runner

Σαν Σήμερα / 40 χρόνια «Blade Runner»: Οι ρέπλικες δεν πεθαίνουν ποτέ

Η θρυλική ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ που έκανε πρεμιέρα ακριβώς πριν από 40 χρόνια έσμιξε μοναδικά το φιλμ νουάρ με την επιστημονική φαντασία για να αναρωτηθεί τι σημαίνει τελικά να είσαι άνθρωπος.
ΑΚΗΣ ΚΑΠΡΑΝΟΣ

σχόλια

6 σχόλια
καλό άρθρο ...για να θυμηθούμε τον βίο και την πολιτεία ΠΑΣΟΚ ! τίποτα δεν ήταν τυχαίο για την σημερινή κατάντια της χώρας .ΥΓ το καλλιτερο ...."'Αντζελα, υπήρξε πολιτικός που σε πλησίασε και σ' ερωτεύτηκε ; - Ο Κοσκωτάς."

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ