ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΤΑΨΙ Νο28)

  • 500 γρ. κολοκύθι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • 2 φλιτζάνια τραχανάς ξινός
  • 3 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
  • 3 αυγά
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σφηνάκια ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 10 γρ. σουσάμι φυσικό
  • 10 γρ. λιναρόσπορος
  • 10 γρ. κολοκυθόσπορος
  • 10 γρ. ηλιόσπορος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε σε λεκάνη το κολοκύθι με όλα τα μυρωδικά, τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Στο γάλα προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, τον τραχανά, τα αυγά, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στα λαχανικά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί, το απλώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με τους σπόρους.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Κιουζίν (Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι).

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα