Δεν είναι η πρώτη σταρ παλαιάς κοπής που αντιδρά στα νέα ήθη που έχουν κατοχυρωθεί στα πλαίσια του #MeToo κινήματος. Έχουν προηγηθεί άλλες – με πιο επιφανή την περίπτωση της Κατρίν Ντενέβ και τις σχετικές δηλώσεις την χρονιά που λήγει σ' ένα μήνα – αλλά έχουν πάντα ένα διεστραμμένο ίσως ενδιαφέρον οι απόψεις της 85χρονης πια Τζόαν Κόλινς που μπορεί να είναι σκληροπυρηνικά συντηρητική αλλά έχει ζήσει πολλές ζωές και τα έχει δει όλα σε διάφορες εποχές από τα τέλη της δεκαετίας του '40 μέχρι σήμερα.

 

«Έχει τρελαθεί ο κόσμος» λέει στην πρόσφατη συνέντευξή που έδωσε στον Guardian με αφορμή τις one woman show παραστάσεις που θα δώσει στα θέατρα της Βρετανίας την ερχόμενη χρονιά. «Έχουμε φτάσει να αποτελεί ποινικό αδίκημα το να σφυρίζεις σε μια γυναίκα στο δρόμο! Δεν είμαστε καλά».

 

«Δεν μπορώ να καταλάβω τις ηθοποιούς που λένε ας πούμε "πήγα στο δωμάτιό του και έβγαλε έξω το πουλί του κι εγώ πάγωσα". Θέλω να πω, σόρι κιόλας, αλλά δεν παγώνεις, σηκώνεσαι και φεύγεις. Ή του δίνεις μια κλωτσιά στ' αχαμνά. Έτσι έκανα εγώ. Απλά δεν το ανέχεσαι»

 

Τα αισθήματά της σχετικά με το #MeToo κίνημα είναι επίσης αμφιλεγόμενα. Από τη μια πλευρά, η ίδια είχε υπάρξει θύμα βιασμού (αφού είχε ναρκωθεί πρώτα) ως παρθένος έφηβη στα χέρια του ηθοποιού Μάξγουελ Ριντμ τον οποίον ακολούθως παντρεύτηκε («ξέρω ότι είναι δύσκολο να το κατανοήσει αυτό κάποιος», λέει σήμερα) όπως έγραψε στο βιβλίο απομνημονευμάτων της που είχε τίτλο "Past Imperfect". «Τα λέω αυτά εδώ και σαράντα χρόνια» λέει.

 

Από την άλλη, όπως δηλώνει στη συνέντευξη, δεν θα πήγαινε ποτέ ανυποψίαστη στο δωμάτιο ξενοδοχείου ενός παραγωγού: «Δεν μπορώ να καταλάβω τις ηθοποιούς που λένε ας πούμε "πήγα στο δωμάτιό του και έβγαλε έξω το πουλί του κι εγώ πάγωσα". Θέλω να πω, σόρι κιόλας, αλλά δεν παγώνεις, σηκώνεσαι και φεύγεις. Ή του δίνεις μια κλωτσιά στ' αχαμνά. Έτσι έκανα εγώ. Απλά δεν το ανέχεσαι».

 

Τζόαν Κόλινς: Έχουμε τρελαθεί εντελώς αν διώκεται το να σφυρίζεις σε μια γυναίκα στο δρόμο
«Δεν ήταν η Αλέξις η κακιά της "Δυναστείας", ο Μπλέικ ήταν ο κακός που την πήρε 18 χρονών και την έκλεισε στο σπίτι και αργότερα έβαλε να καθαρίσουν τον γκόμενό της»

 

Αναπόφευκτα, η κουβέντα κάποια στιγμή πάει και στη Δυναστεία («δεν ήταν η Αλέξις κακιά, ο Μπλέικ ήταν ο κακός που την πήρε 18 χρονών και την έκλεισε στο σπίτι και αργότερα έβαλε να καθαρίσουν τον γκόμενό της») αλλά και στην αδελφή της, τη διάσημη συγγραφέα «κοσμοπολίτικων» μπεστ σέλερ, Τζάκι Κόλινς, που πέθανε πριν από τρία χρόνια, ενδέχεται όμως να έχει μετενσαρκωθεί σε μύγα που ακολουθεί την αδελφή της ανά την υφήλιο:

 

«Το ξέρω ότι ακούγεται παλαβό, κι ούτε είμαι σίγουρη ότι πιστεύω στην μετεμψύχωση, αλλά δεν είναι περίεργο ότι τουλάχιστον δύο – τρεις φορές τη βδομάδα αλλά όπου κι αν είμαι – στη Γαλλία, στο Λονδίνο, εδώ στο Λος Άντζελες – εμφανίζεται δίπλα μου αυτή η μικρή μύγα...».

 

Με στοιχεία από τον Guardian