Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Κύριε υφυπουργέ,τι μαλακίες βγαίνεις και λες στηντηλεόραση για μείωση του μισθού τηςβουλευτικής αποζημίωσης; Έχεις δουλέψειποτέ στη ζωή σου; Και αν εσύ έχεις λεφτάκαι τα βγάζεις πέρα μ' αυτά που κερδίζεις,να μιλάς για τον εαυτό σου και όχι γιαμας».
«Να είσαι ευπρεπής καιόταν μιλάς σε ‘μένα να προσέχεις τιλες, κορόιδο, ε κορόϊδο!»

Για τηντσέπη μου μόνο. Επιτέλους, μια ειλικρινήςμάχη στη Βουλή ανάμεσα στο βουλευτή τουΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Αργύρη και στον υφυπουργόΕσωτερικών Χρήστο Ζώη που πρότεινεμείωση μισθών των βουλευτών κατά 10%.

«Το τελευταίο πουέχει ανάγκη η Αθήνα είναι το μεγαλύτεροεμπορικό κέντρο των Βαλκανίων, το δεύτερομεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Βαλκανίωνκαι το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό κέντροτων Βαλκανίων μαζί. Έλεος! Αφήστε τονκόσμο να πάρει μια ανάσα. Να βρει χώρονα περπατήσει και να ηρεμήσει». 

Ο AλέξηςΤσίπρας για τα big deals που πνίγουν τηνπόλη.

«Η κυρίαΜπακογιάννη είναι πολύ δύσκολη παίκτριαστο σκάκι... Απλώς, αν αποφάσισε κυνομαχία,μη στέλνει τα πεκινουά, ας στείλει κανέναροτβάιλερ ή ένα ντόμπερμαν».

Οι αντίπαλοιείναι η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης, στορόλο του πεκινουά ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

«Τώραδεν χρειάζονται "αχυράνθρωποι" ή offshore εταιρείες για να κρύβουν -τυπικά,εννοείται- τον πραγματικό ιδιοκτήτη. Ηπολιτική και οικονομική ζωή της χώραςελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από αυτά τα"αφεντικά" των ΜΜΕ και τους επιχειρηματικούςομίλους που ανήκουν σε αυτούς ήσυνεργάζονται μαζί τους. Πρόκειται,ουσιαστικά, για ένα διαρκές "πραξικόπημα"που έχει επιβληθεί με το "όπλο" τωνερτζιανών, ενός εθνικού μας πλούτου πουέχουν ουσιαστικά ιδιοποιηθεί».

Ο ΑπόστολοςΚακλαμάνης (που κάποτε πάντως κυβερνούσεκι αυτός) για τη δικτατορία των μέσων.

«Δενκλήθηκε για να καταθέσει ως μάρτυραςούτε αυτός που βγήκε τρέχοντας απόγειτονικό Ίντερνετ καφέ ακούγοντας ταουρλιαχτά της. Τρία παιδιά που ήταν σεγειτονικό μπαράκι και έτρεξαν για ναβοηθήσουν την Κωνσταντίνα αμέσως μετάτην επίθεση προσφέρθηκαν να δώσουν ταστοιχεία τους στο περιπολικό που έφθασε,αλλά οι αστυνομικοί δεν τα ήθελαν γιατί,όπως τους είπαν, δεν ήταν αυτόπτεςμάρτυρες. Θα έκαναν τα ίδια αν το θύμαήταν ο αστυνομικός Διαμαντής;».

Ο συνήγοροςτης Κωνσταντίνας Κούνεβα Κ. Παπαδάκηςγια την τόσο διακριτική απουσία τηςαστυνομίας. 

«Δενθα κρυφτώ. Είναι αλήθεια ότι όταν τοέμαθα... μέντες. Μέντες... Γιατί να πω τοαντίθετο; Καταλαβαίνεις; Μέντες...».

Πικρέςμέντες. Ο Γιώργος Τράγκας μόλις έμαθεότι μετά από τόσα χρόνια μαχητικής καιέντιμης δημοσιογραφίας (τη φρουρά τηνείχε για να κρατά μακριά τον κόσμο πουήθελε να τον αποθεώσει) είναι στη λίστατων τρομοκρατικών στόχων.

«Δανείσαμετεράστια ποσά στις Ηνωμένες Πολιτείες.Δικαιούμαι να ζητήσω από τις ΗΠΑ ναδιατηρήσουν την καλή τουςπίστη, να τιμήσουν τιςυποσχέσεις τους και να εγγυηθούν γιατην ασφάλεια των κινεζικών κεφαλαίων».

Ο κίτρινοςτίγρης τρίζει τα δόντια. Ο πρωθυπουργόςτης Κίνας Γουέν Ζιαμπάο θυμίζει στονΟμπάμα ποιος είναι το πραγματικόαφεντικό.

«Θεωρώτην Ελλάδα μια χώρα ντεμοντέ. Ντεμοντέείναι η τέχνη της, ντεμοντέ η πολιτικήτης, ντεμοντέ τα συνθήματα, όλα. Εννοώότι η άρνηση της πραγματικότητας σεσυνδυασμό με μια στείρα προσκόλληση σεεπιφανειακά παραδοσιακά στοιχεία μαςοδηγεί σε μια υποχρεωτική υιοθέτησηέτοιμων συνταγών που μέχρι να φθάσουνεδώ έχουν μπαγιατέψει και αλλοιωθεί».

Ήταν κάποτεμια χώρα. Ο εικαστικός Βλάσης Κανιάρηςρίχνει την Ελλάδα στο χρονοντούλαπο.

«Το παράσημοαποτελεί τιμή για τη διάσημη γαλλόφωνηκαι φίλη της Γαλλίας ηθοποιό, η καλλιτεχνικήδράση της οποίας συμβάλλει στηνακτινοβολία του γαλλικού πολιτισμούστην Ελλάδα».

Σε κουίζ θα ήταν η πιο αδύναμηαπάντηση. Κι όμως είναι η Μιμή Ντενίσηπου θα τιμηθεί με το γαλλικό τίτλο τουΙππότη της Λεγεώνας της Τιμής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ