14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ

14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ Facebook Twitter
0

Sapid

Εύγευστος καφές ανώτερης ποιότητας.

Η λέξη «Sapid» μπορεί να μεταφράζεται ως «εύγευστο», αλλά ο καφές που παράγει η ελληνική βιοτεχνία καβουρδίσματος είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Είναι ένα καφές ποιοτικός, που διατηρεί σταθερά το υψηλό του επίπεδο και απευθύνεται σε όλα εκείνα τα cafés που θέλουν να σερβίρουν ένα προϊόν που ξεχωρίζει. Η Sapid εισάγει καφέδες από διάφορα μέρη του κόσμου, τους καβουρδίζει, δημιουργεί γευστικά blends και προμηθεύει την Ελλάδα και το εξωτερικό με κορυφαία χαρμάνια αλλά και μια σειρά από ποιοτικά τσάγια και σοκολάτες, καλύπτοντας όλη την γκάμα των απαραίτητων προϊόντων για τους πελάτες της.

Σε μια σύγχρονη μονάδα που πρόσφατα εμπλουτίστηκε με νέο εξοπλισμό, οι καφέδες που καβουρδίζονται φτάνουν τη δυναμική των 3 τόνων ημερησίως. Ακριβώς αυτή η φρεσκάδα του καβουρδίσματος, οι επιτυχημένες συνταγές και η διαρκής εξέλιξη είναι κάποια από τα στοιχεία που φέρνουν τον καφέ Sapid στην κορυφή της γεύσης. Μια γεύση που πίσω της κρύβει την αναζήτηση εκείνης την περιοχής, της φάρμας και του αγρότη που παράγει καφέ με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Ο Παναμάς, η Κολομβία, το Σαλβαδόρ, είναι κάποιοι από τους προορισμούς όπου ταξιδεύουν κάθε τόσο οι άνθρωποι της Sapid, ψάχνοντας το κάτι διαφορετικό.

Όπως λέει ο Αντώνης Καργιώτης, που μαζί με τον Γιώργο Μπουρνέλη ίδρυσαν την εταιρεία, «χρειάστηκε να ταξιδέψουμε οδικώς 12 ώρες στην Κολομβία για να βρούμε τη σπάνια ποικιλία Wush Wush, η οποία έχει μεταφυτευτεί από την Αιθιοπία στη φάρμα Μοντεβέρντε». Αυτός είναι ο καφές που θα παρουσιάσει φέτος η εταιρεία Sapid στο Coffee Festival σε ένα slot που κάθε χρόνο τραβά το ενδιαφέρον. Και επειδή ένας καφές ανώτερης ποιότητας απαιτεί επιδέξιους χειρισμούς, η Sapid προσφέρει στους συνεργάτες της την απαραίτητη εκπαίδευση των baristi τους, οι οποίοι λαμβάνουν διπλώματα πιστοποιημένα από τον SCA.

Ο Sapid Espresso Blend παραμένει το best seller προϊόν που αναδεικνύει τη γεύση και τα αρώματά του σε κάθε ζεστό ή κρύο ρόφημα, ενώ οι συνταγές της εταιρείας έχουν βραβευτεί σε παγκόσμια και ελληνικά πρωταθλήματα, με τελευταίο τίτλο την πρώτη θέση στο Hellenic Brewers Cup Championship 2019. Ο καφές Sapid, όμως, ξεχωρίζει και για κάτι ακόμα, τη σταθερότητα και την επιμονή σε κάποιες αξίες που οδηγούν την ελληνική αυτή βιοτεχνία σε σταθερές συνεργασίες και σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της που γνωρίζουν πως Sapid θα πει «εύγευστος καφές».

Sapid, Δωδώνης 100, Ίλιον, 210 5022885,

facebook, Instagram

Foyer Espresso Bar

Το hip στέκι που ξέρει τον καφέ, και αυτό φαίνεται.

14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ Facebook Twitter

Αν έχεις πιει καφέ σε κάποιο coffee shop της Κεντρικής Ευρώπης, τότε, μπαίνοντας στο Foyer Espresso Bar, θα νιώσεις πως ταξιδεύεις σε μια άλλη χώρα, μακριά από την Αθήνα, εκεί όπου το μοντέρνο φτιάχνεται με ζεστά υλικά και το design προσδιορίζεται από την οικειότητα και την αμεσότητα του χώρου. Το Foyer Espresso Bar είναι ένα hip στέκι που σε περιποιείται με σπιτικό τρόπο, προσφέροντας απολαύσεις για κάθε στιγμή της ημέρας. Πρώτη ανάμεσα σε αυτές ο καφές, που αποτελεί ταυτόχρονα και ανάγκη...

Γιατί τον καλό καφέ δεν τον επιθυμείς απλώς, τον χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την ημέρα σου, να κάνεις διάλειμμα ή να πάρεις ενέργεια για τη συνέχεια. Εδώ η μυρωδιά των φρεσκοκομμένων κόκκων θα σε προετοιμάσει για την προσοχή στη λεπτομέρεια που αφορά την παρασκευή του καφέ. Επιλεγμένοι coffee roasters από διάφορα μέρη της Ευρώπης καταφθάνουν στην μπάρα του Foyer Espresso Bar και οι εξειδικευμένοι baristi βάζουν όλη την τέχνη τους για να αναδείξουν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους και να σερβίρουν στο φλιτζάνι ή στο ποτήρι το άρωμα, τη γεύση και την υψηλή ποιότητα των καφέδων μοναδικής προέλευσης που εναλλάσσονται κάθε τόσο.

Οι μηχανές κορυφαίας τεχνολογίας παίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο και η απόλαυση ολοκληρώνεται με τη latte art που εντυπωσιάζει. Στο Foyer Espresso Bar θα συνοδεύσεις τον καφέ σου με εξαιρετικά σνακ ή γλυκά που απευθύνονται σε κάθε γούστο, αφού εδώ θα βρεις vegan επιλογές, όπως ωμοφαγικές μπάρες δημητριακών. Και επειδή είναι σίγουρο πως μόλις δοκιμάσεις αυτόν τον καφέ δεν θα θέλεις κάτι άλλο, μπορείς να προμηθευτείς για το σπίτι κόκκους αλλά και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να ετοιμάσεις τον καφέ που τόσο επιθυμείς.

Foyer Espresso Bar, Πανεπιστημίου 46, Αθήνα, 210 3800047
facebook,

Emporio café

Η συνήθεια γίνεται απόλαυση στην πρώτη γουλιά

14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ Facebook Twitter

To παγκόσμιο εμπόριο και εξέλιξή του ήταν αυτό που έφερε τον καφέ στη ζωή μας και τον έβαλε στην καθημερινότητά μας ως απαραίτητο αγαθό αλλά και απόλαυση. Τολμώντας να προτείνει μια νέα άποψη για το σημερινό εμπόριο, το Emporio café αποτελεί πλέον στέκι για τις καθημερινές συνήθειες στην πιο απολαυστική τους μορφή!

Ανάμεσα σε αυτές υπερισχύει, φυσικά, ο καφές με τα αρώματα και την πλούσια γεύση του, που μπορείς να ευχαριστηθείς οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σε έναν χώρο σύγχρονο, όπου η προσοχή στη λεπτομέρεια τον κάνει να ξεχωρίζει. Αυτή η προσοχή δίνεται και στην επιλογή της ποικιλίας που σερβίρεται για να ικανοποιήσει τους λάτρεις του είδους. Ο Tierra της Lavazza είναι ένας specialty coffee 100% Arabica που απευθύνεται σε όλες σου τις αισθήσεις. Φτιαγμένος με μεράκι και μαεστρία από τους baristi του Emporio café, αποδίδεται ακριβώς όπως πρέπει για να ξεδιπλώσει στο φλιτζάνι σου όλο το εύρος της ποιότητάς του.

Το βαφλάκι, που είναι must try, συνοδεύει τη γεύση του, ενώ εδώ θα βρεις ιδιαίτερα σνακ και γεύσεις για κάθε περίσταση. Η ομάδα του Emporio café είναι αυτή που δημιουργεί μια άκρως φιλική ατμόσφαιρα, αναδεικνύοντας τη συνεχή προσπάθεια να προσφέρει πάντα ό,τι καλύτερο. Άλλωστε, αυτό το αντιλαμβάνεσαι με την πρώτη γουλιά του αγαπημένου σου καφέ, που θα σε φέρει ξανά και ξανά στο στέκι σου.

Emporio café, Παπαναστασίου 1 & Στριγγάρη 2, πλ. Καλογήρων, μετρό Δάφνης, 210 9768684
facebook, Instagram

Lot51

Εξειδίκευση που προκαλεί οικειότητα

14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ Facebook Twitter

Το χιούμορ είναι σημαντική υπόθεση για τη ζωή σου. Αν καταφέρεις όμως να το βάλεις και στη δουλειά σου, τότε έχεις κατακτήσει ήδη ένα επίπεδο ευτυχίας. Στο Lot51 νιώθεις πως η πλάκα, η παρέα και η καλή διάθεση κρύβονται πίσω από κάθε σημείο του χώρου όπου επικρατεί το στοιχείο του surf και σε κερδίζει με το design και τις progressive λεπτομέρειες. Εκείνο όμως με το οποίο δεν αστειεύεται είναι η ποιότητα και η εξειδίκευση σε καθετί που προσφέρει.

Ο καφές εδώ γίνεται αντικείμενο μελέτης και η απόλαυση μέρος της ιεροτελεστίας που αναδεικνύει τα αρώματα και τη γεύση της κάθε ποικιλίας. Καφέδες single origin από την Αιθιοπία, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα και πολλά ακόμα μέρη του κόσμου εναλλάσσονται, αφού στο Lot51 σερβίρονται καθημερινά 3 διαφορετικές προελεύσεις, όλες από την Area51 (όχι, ο συσχετισμός με το νούμερο δεν είναι σύμπτωση...), τις οποίες οι baristi παρασκευάζουν με τον τρόπο που αρμόζει στην καθεμιά. Αν αυτό δεν είναι εξειδίκευση, τότε τι;

Οι σύγχρονες μηχανές La Marzocco, που θεωρούνται από τις καλύτερες στον κόσμο, αναλαμβάνουν το τεχνικό κομμάτι, αναδεικνύοντας, όπως ακριβώς πρέπει, το άρωμα και τη γεύση των specialty coffees που επιλέγει ομάδα του Lot51 για τους λάτρεις του είδους. Εξάλλου, στο retail corner μπορείς να προμηθευτείς τον καφέ που ταιριάζει στη δική σου καθημερινότητα για να μεταφέρεις ένα μέρος της απόλαυσης στον χώρο σου. Εκείνο που δεν μπορείς να μεταφέρεις είναι η παρεΐστικη ατμόσφαιρα που θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα, αφού όλοι στο Lot51 θα σου μιλήσουν με το μικρό σου όνομα κι αυτό από μόνο του λέει κάτι.

Lot51, Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, 6937 337066
facebook, Instagram

Beauty Killed The Beast

Δύο χρόνια τώρα αφηγείται τη δική του ιστορία με εκλεκτά χαρμάνια καφέ

14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ Facebook Twitter

Το Beauty Killed The Beast θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ενός σουρεαλιστικού παραμυθιού για μεγάλους, όπου όλα τα δεδομένα ανατρέπονται και οι ήρωες έχουν μια προσωπικότητα που καταρρίπτει τα στερεότυπα. Δεν είναι τυχαίο που το BTKB βρίσκεται στην οδό Παραμυθίας, εξιστορώντας εδώ και δύο χρόνια τις δικές του καθημερινές αφηγήσεις που μυρίζουν εκλεκτά χαρμάνια καφέ. Κι αν τα παραμύθια γράφονται για να σε νυστάξουν, το Beauty Killed The Beast φτιάχτηκε για να σε ξυπνάει καθημερινά με το επιλεκτικό χαρμάνι του Wise Cup Coffee Roasters.

Η κομψότητα του νεοκλασικού όπου στεγάζεται και η εμμονή των ιδιοκτητών στη λεπτομέρεια, η οποία αποτυπώνεται στους καταλόγους, δεν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν με τίποτα λιγότερο από τους γοητευτικούς τόνους ενός single origin καφέ από τη Βραζιλία και την περιοχή Sul De Minas. Ο premium καφές με τo πλούσιο άρωμα και τις απαλές/υψηλές οξύτητες σε περιμένει από τις 10 το πρωί, ενώ οι σοκολατένιες γεύσεις και το decaf χαρμάνι με προέλευση από το Μεξικό εμπλουτίζουν το μενού με τον δικό τους γευστικό τόνο.

Το brunch που συνοδεύει τον καφέ σου αποτελείται από δημιουργικά πιάτα που σε παρασύρουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ το βράδυ η ενημερωμένη κάβα μπορεί να σε κρατήσει μέχρι αργά στην ατμόσφαιρα του Beauty Killed The Beast για να απολαύσεις τα ιδιαίτερα κοκτέιλ που ετοιμάζουν οι bartenders. Ένα στέκι όπου η απόλαυση απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι τα παραμύθια λένε την αλήθεια και αναζητούν τον καφέ που θα ξυπνήσει όλες τους τις αισθήσεις με την πρώτη γουλιά.

Beauty Killed The Beast, Παραμυθίας 14, Κεραμεικός, 210 5240117
facebook, Instagram

Streetwise The extra mile

Η απόσταση μέχρι τον εκλεκτό καφέ είναι μόλις ένα μίλι.

14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ Facebook Twitter

Αν είχες βρεθεί παλιότερα στην Πετρούπολη, δεν μπορεί να μην ήπιες καφέ στο Cups. Αν βρεθείς σήμερα στην περιοχή, δεν μπορεί να μην πιεις καφέ στο Streetwise που πήρε τη θέση του Cups –με την ίδια ομάδα– και αποτελεί το ανανεωμένο στέκι που ξέρει από καλό καφέ. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το Streetwise all-day bar πάει στο επόμενο στάδιο το γνώριμο coffee spot, προσφέροντας μια εμπειρία για κάθε στιγμή της ημέρας, που ορίζεται σίγουρα, μεταξύ άλλων, από τον καφέ που ετοιμάζει.

Το πάθος γι' αυτήν τη διαδικασία είναι οδηγός που σε οδηγεί σε μέρη μακρινά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εξάλλου, το Streetwise, σε συνεργασία με την Taf, σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο χαρμάνια: τον Competition με το κρεμώδες σώμα, την επίγευση μαύρης σοκολάτας και νότες κανέλας και μία σειρά από single estate/origin καφέδες που ανανεώνεται κάθε τόσο ώστε να προτείνει διαφορετικές μονοποικιλιακές επιλογές.

Εδώ οι λάτρεις του καφέ φίλτρου θα βρουν επίσης δύο διαφορετικές προτάσεις, ενώ στον καφέ που επιθυμείς μπορεί να χρησιμοποιηθεί γάλα σόγιας ή αμυγδάλου. Και επειδή το Streetwise θα σου ανοίξει άγνωστα μονοπάτια στην απόλαυση του καφέ, στο retail corner μπορείς να προμηθευτείς τον αγαπημένο σου εσπρέσο, φίλτρου, decaffeinated ή ελληνικό, είτε αλεσμένο είτε σε κόκκους, για να μεταφέρεις στο σπίτι το άρωμα και τη γεύση του εκλεπτυσμένου καφέ που θα σε κάνει να διανύσεις αυτό το έξτρα μίλι προς την αυθεντική απόλαυση.

Streetwise The extra mile, 25ης Μαρτίου 102, Πετρούπολη, 210 5019559
facebook, Instagram

 

Montauk

Το στέκι των δυτικών προαστίων που σε κάνει να επιστρέφεις εκεί.

14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ Facebook Twitter

Όταν είχα δει το Επιστροφή στο Μόντοκ, είχα νιώσει μια βαθιά ηρεμία. Λίγο ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ, λίγο η υπόθεση, χωρίς να είναι στις αγαπημένες μου, αυτή η ταινία μού έχει μείνει για κάποιον λόγο στο μυαλό ως ιδιαίτερη. Μετά συνειδητοποίησα ότι ήταν το τοπίο που την έκανε ξεχωριστή, αυτό το παραθαλάσσιο χωριό του βόρειου Μανχάταν, το οποίο θυμήθηκα όταν συνάντησα το Montauk. Ένα café εμπνευσμένο από εκείνη την ατμόσφαιρα που σου μένει στο μυαλό ως κάτι ξεχωριστό για πολλούς λόγους.

Το design του χώρου, η ηρεμία των υλικών εσωτερικά και εξωτερικά, στη μικρή αυλή, αλλά και η ποιότητα σε ό,τι κι αν δοκιμάσεις σου δίνει έναν πολύ καλό λόγο να επισκεφτείς τα δυτικά προάστια. Ο καφές του Montauk είναι σίγουρα αυτός που ξεχωρίζει για τις ποικιλίες των specialty coffees της εταιρείας Κudu που επιλέγονται με πολλή προσοχή και γνώση, παρασκευάζονται από baristi που γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν και σερβίρονται με εντυπωσιακό τρόπο, αφού στο Montauk δημιουργούν με latte art μικρά κομψοτεχνήματα που λυπάσαι να τα πιεις.

Αυτό μέχρι την πρώτη γουλιά, γιατί μετά το άρωμα και η πλούσια γεύση σε συνεπαίρνουν και αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα στέκι όπου ο καφές βρίσκει τη θέση που του αρμόζει. Η εντυπωσιακή εντοιχισμένη μηχανή που δεσπόζει πίσω από την μπάρα παίζει τον δικό της ρόλο, αφού πρόκειται για μια τεχνολογική καινοτομία (που δεν συναντάς στην Ελλάδα) και έχει έρθει κατευθείαν από το Σιάτλ. Στα must try είναι ο flat white αλλά και το ζεστό καπουτσίνο που θα σε συνοδεύσει τώρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός. Ό,τι κι αν δοκιμάσεις, η «επιστροφή στο Montauk» είναι δεδομένη.

Montauk, Καραϊσκάκη 49, Χαϊδάρι, 210 5324499
facebook, Instagram

Folk.

Η ετοιμασία του καφέ γίνεται εμπειρία που καταρρίπτει τα διαχωριστικά.

14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ Facebook Twitter

Στο όνομα Folk. ίσως το χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η τελεία. Αυτό το σημείο στίξης που δείχνει το τέλος, την κατάληξη και την ολοκλήρωση. Γιατί σε αυτόν τον χώρο τελειώνει η αναζήτηση του καλού καφέ, το design ολοκληρώνεται από τη γεύση και οι επιλογές του coffee menu είναι εκείνες στις οποίες καταλήγεις καθημερινά, όποτε χρειάζεσαι το αγαπημένο σου ρόφημα. Το ισόγειο του Blend Hotel, ένας χώρος απλός και φιλόξενος όπου το μέσα και το έξω παίζουν με δυσδιάκριτες ισορροπίες, γίνεται το στέκι για τους λάτρεις του καφέ.

H υπογραφή του κορυφαίου Taf σε προδιαθέτει για την απόλαυση που κρύβει κάθε γουλιά του Pianeta blend με την ήπια οξύτητα και τη γλυκιά γεύση που παραπέμπει σε βότανα, κακάο και καστανή ζάχαρη. Στο Folk., όμως, θα απολαύσεις και τον Costa Rica Magdalena, μια single estate ποικιλία, της οποίας το άρωμα αναδίδει την ανώτερη ποιότητα αλλά και την ιδιαίτερη πορεία του καφέ από τη φάρμα του μικροπαραγωγού μέχρι το φλιτζάνι σου.

Κι επειδή ο καλός καφές θέλει ειδικούς χειρισμούς, στο Folk. μπορείς να χαζέψεις κάθε κίνηση του barista, αφού όλα γίνονται μπροστά σου. Κι αυτό χάρη στην ιδιαίτερη μηχανή Modbar που ξεχωρίζει όχι μόνο για το πρωτοποριακό design της αλλά και για τη δυνατότητά της να συνδυάζει την παρασκευή του εσπρέσο με αυτήν του hand brewing. Η εμπειρία του καφέ αλλάζει και η μπάρα δεν λειτουργεί διαχωριστικά αλλά ως σημείο ένωσης. Όπως ακριβώς το Folk. ενώνει το μέσα με το έξω και το αφαιρετικό με το high end.

Folk., Bύσσης 2, Μοναστηράκι, 210 3221219
www.blendhotel.gr, facebook, Instagram

NooK

Η αγάπη για τον καφέ παίρνει μέρος στον διαγωνισμό του coffee festival.

14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ Facebook Twitter

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κοντοσταθείς περνώντας έξω από το NooK. Το minimal design, που σε ξεκουράζει και μόνο που το βλέπεις, και η οικειότητα της ατμόσφαιρας είναι κάποιοι από αυτούς. Το άρωμα του καφέ που αναδύεται από τη μηχανή του μπαρ, όμως, είναι ένας πολύ καλός λόγος για να μπεις και να ξεκινήσεις (ή να συνεχίσεις) τη μέρα σου, απολαμβάνοντας τις specialty επιλογές που καταφθάνουν φρεσκοκαβουρδισμένες με προορισμό το φλιτζάνι σου.

Καθημερινά ο μονοποικιλιακός καφές από τη Βραζιλία σε μαγεύει με την πλούσια γεύση του, ενώ κάθε μήνα θα βρεις guest coffees από διάφορα μέρη του κόσμου που διαλέγει προσεκτικά η ομάδα του NooK και ο δημιουργός του Κωνσταντίνος Μητρόπουλος. Αυτόν τον μήνα η Ρουάντα είναι η φιλοξενούμενη χώρα που προσφέρει τον single origin ο οποίος καλλιεργείται στη γη της. Συνοδευτικά για τον καφέ θα βρεις χειροποίητα γλυκά αλλά και ένα εξαιρετικό brunch για το Σαββατοκύριακο (μόνο μη δοκιμάσεις την τύχη σου χωρίς να έχεις κάνει κράτηση...). Η γνώση και η αγάπη για τον καφέ φέρνουν το NooK να διαγωνίζεται στο φετινό coffee festival στην κατηγορία Aeropress.

Ο head barista Βαγγέλης Πορέτσης, με την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου, θα κληθεί να φτιάξει την καλύτερη συνταγή καφέ φίλτρου, χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη ποικιλία και μέθοδο, αλλά έχοντας καταλήξει στη σωστή ποσότητα, άλεση και θερμοκρασία. Κι αν αναρωτιέσαι πώς γίνεται αυτό, η απάντηση είναι «μετά από πολλές, πάρα πολλές δοκιμές!».

NooK, Κάλχου 35 & Νέστορος, Ίλιον, 213 0437511

facebook, Instagram

Το Δέντρο του Καφέ

Ένα σύγχρονο καφεκοπτείο.

14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ Facebook Twitter

Το Δέντρο του Kαφέ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί δεν μπορείς να το κατατάξεις, κι αυτό είναι μάλλον το στοιχείο της επιτυχίας του. Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός «σύγχρονο καφεκοπτείο» είναι εκείνος που ορίζει καλύτερα την ταυτότητά του. Αυτή η ταυτότητα διαμορφώνεται από μια παρέα ανθρώπων που δημιουργούν με μεράκι μια μοναδική ατμόσφαιρα και θα σε κάνουν να αγαπήσεις την ιεροτελεστία του καφέ.

Οι ποικιλίες καφέδων που θα βρεις είναι δεκάδες και εκείνες που δεν θα βρεις μπορείς να τις παραγγείλεις για να απολαύσεις ακριβώς το χαρμάνι που θέλεις ή τους single origin από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη. Κι όπως ακριβώς το καφεόδεντρο μεγαλώνει και σου προσφέρει πάντα κάτι περισσότερο, έτσι και το Δέντρο του Kαφέ εξελίσσεται συνεχώς για να κάνει τη διαφορά στην πιο αγαπημένη συνήθεια της καθημερινότητάς μας. Το ψηστήρι που ετοιμάζει το δικό σου προσωπικό χαρμάνι είναι η νέα ιδέα που σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις τις ποικιλίες που θέλεις και στην ένταση που επιθυμείς, ανάλογα με τον χρόνο ψησίματος.

Το άρωμα και η γεύση των φρεσκοψημένων κόκκων ωριμάζουν όσο χρειάζεται ώστε να αποδώσουν στο μέγιστο τα χαρακτηριστικά του καφέ, όταν έρθει η ώρα να τον απολαύσεις. Αυτή η custom διαδικασία είναι που σε κάνει μέρος της μεγάλης παρέας του Δέντρου. Εκτός από τους ευωδιαστούς καφέδες που μπορείς να πάρεις για το σπίτι ή να απολαύσεις εκεί, στο Δέντρο του Καφέ θα βρεις μια σειρά από βότανα και τσάγια αλλά και μέλια, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού για να θυμηθείς ότι στην Ελλάδα ο καφές θα συνδέεται πάντα με την έννοια του μερακλή.

Το Δέντρο του Καφέ, Χαριλάου Τρικούπη 89, 215 550 3754

facebook

Cup of Joe

Εσπρεσάκι από όλα τα μέρη του κόσμου

14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ Facebook Twitter

Το Cup of Joe μιλάει αμερικανική αργκό, αλλά σερβίρει χαρμάνια απ' όλα τα μέρη του κόσμου. Στο στέκι, του οποίου το όνομα σημαίνει γρήγορο καφεδάκι, θα βρεις specialty blends που επιλέγονται προσεκτικά αλλά και single origin από διάφορες χώρες όπως η Ουγκάντα, η Νικαράγουα και η Αιθιοπία.

Οι μονοποικιλιακοί καφέδες εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα, προτείνοντας κάτι διαφορετικό, αλλά εκείνο που παραμένει σταθερό είναι η υψηλή ποιότητα σε κάθε στάδιο της παρασκευής, ώστε το άρωμα και η γεύση να αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο. Tα σαντουιτσάκια με χειροποίητο χωριάτικο ψωμί που φτάνει καθημερινά φρέσκο στην κουζίνα συνοδεύουν τον καφέ σου ιδανικά. Άσε που το Cup of Joe σε βρίσκει όπου κι αν είσαι με την υπηρεσία delivery, που το έχει κάνει αγαπημένη συνήθεια της περιοχής.

Cup of Joe, Λεωφόρος Κηφισίας 59, Μαρούσι, 210 6106066

facebook, Instagram

Café Νανά

Το Café Νανά συνεχίζει να μεταμορφώνεται και να αλλάζει.

14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ Facebook Twitter

Πλάι στον πεζόδρομο, από την είσοδο του Παντείου, βρίσκουμε ένα από τα πιο «γλυκά» café στην Αθήνα. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του πρόσεξε την ποιότητα του καφέ και την ποιότητα του brunch που φτιάχνεται με σπιτικά υλικά, αλλά και των κοκτέιλ που μπορείς να απολαύσεις στον υπέροχο εξωτερικό του χώρο. Σύντομα αγαπήθηκε απ' όλη την περιοχή, αλλά κυρίως από τους φοιτητές που μπορούν ακόμα και να διαβάσουν ή να εργαστούν στον εσωτερικό χώρο του μαγαζιού.

Το Café Nανά σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Aυτός ο Σεπτέμβρης θα κλείσει με το πιο ωραίο πάρτι στο πιο must μέρος των νοτίων προαστίων. Σε μια σούπερ groovy βραδιά, το Café Νανά σας περιμένει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 για να διασκεδάσετε παρέα κάτω από τους ήχους της τζαζ μουσικής στον υπέροχο πεζόδρομο πίσω από το Πάντειο. Το συγκρότημα Τhe groovy jazz funk, με 3 υπέροχους και ταλαντούχους μουσικούς, θα παίζει ζωντανά και θα σας ταξιδέψει με τις μουσικές του. Ετοιμαστείτε για την ομορφότερη groovy jazz funk μουσική βραδιά! Μη λείψει κανείς!

Café Νανά, Αλεξάνδρου Πάντου 18, Καλλιθέα, 213 0993161

North

Καφές που σου φτιάχνει την ημέρα.

14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ Facebook Twitter

Στο North γνωρίζουν πολύ καλά πως η ώρα του καφέ είναι μια ιερή στιγμή μέσα στην ημέρα που μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση ή να τη στείλει στα τάρταρα. Γι' αυτό την αντιμετωπίζουν ως μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την επιλογή του καλύτερου specialty coffee, συνεχίζεται με την παρασκευή από εξειδικευμένους baristi που κατέχουν τα μυστικά του είδους και τελειώνει με το σερβίρισμα που εντυπωσιάζει με τη latte art.

Με την πρώτη γουλιά μπορείς να νιώσεις το άρωμα και την πλούσια γεύση, βιώνοντας την απόλαυση που καθημερινά δικαιούσαι να προσφέρεις στον εαυτό σου. Τα πιάτα που μπορείς να βρεις οποιαδήποτε στιγμή, το εξαιρετικό brunch που σερβίρεται καθημερινά, αλλά και το προσεγμένο περιβάλλον ολοκληρώνουν την εμπειρία στο North που γίνεται στέκι για όσους θεωρούν τον καφέ βασικό συστατικό μιας καλής μέρας.

North, Λασκαρίδου 106, Καλλιθέα, 210 9523040
facebook , Instagram

Fuel

Γεύση από τη γη της Αιθιοπίας στο κέντρο του Πειραιά.

14 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ Facebook Twitter

Αν έχεις χρησιμοποιήσει 100στάρα βενζίνη στο αυτοκίνητό σου, τότε θα γνωρίζεις τη διαφορά από το απλό καύσιμο. Κι αν έχεις πιει το blend 100% Arabica στο Fuel, τότε θα μπορείς να αντιληφθείς πως ο καφές δεν είναι απλώς το καύσιμο που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την ημέρα σου αλλά μια απόλαυση που δικαιούσαι να αισθανθείς σε όλο της το μεγαλείο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Αυτό το μεγαλείο εξυμνεί το Fuel μέσα από τους ιδιαίτερους μονοποικιλιακούς καφέδες που θα σου προσφέρει με την υπογραφή της new entry εταιρείας Samba. Ο Guji Ethiopia με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεταφέρει στο φλιτζάνι σου την κορυφαία ποιότητα της γης της Αιθιοπίας και μια επίγευση που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Οι εξειδικευμένοι baristi του Fuel αναλαμβάνουν να αποδώσουν όλα τα χαρακτηριστικά του specialty coffee με τον καλύτερο τρόπο. Kαι το καταφέρνουν περίφημα αλλάζοντας τον χάρτη του καφέ στον Πειραιά, που εδώ και 4 χρόνια έχει προορισμό το Fuel, ένα από τα λίγα σημεία όπου η τέχνη του καφέ γίνεται ιεροτελεστία και οι ποικιλίες έχουν ένα μόνο όνομα και εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

Εκτός από την ανανέωση στον specialty coffee, το Fuel ετοιμάζει πολύ σύντομα και μια ανανέωση στον χώρο του για να φιλοξενεί και στο εσωτερικό του τους λάτρεις του καφέ. Εκείνους που με την πρώτη γουλιά χαμογελούν και σκέφτονται: «Αγαπημένη Αιθιοπία!».

Fuel, Κολοκοτρώνη 82 & Σωτήρος Διός, Πειραιάς, 212 1040483
facebook, Instagram

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM