• Όταν ακούει κάποιος «Αγία Παρασκευή», δυστυχώς σκέφτεται την πλατεία Αγίου Ιωάννου με τις καφετέριες. Εμένα αυτό το σημείο δεν μου αρέσει καθόλου και δεν συχνάζω εκεί, αλλά για τον περισσότερο κόσμο αυτό είναι που τη χαρακτηρίζει. Για μένα, το χαρακτηριστικό της σημείο ήταν πάντοτε απέναντι απ’ το σχολείο μου, το ελληνογαλλικό, η είσοδος προς το βουνό. Περνούσα εκεί πολλές ώρες με τους φίλους μου, αλλά, δυστυχώς, εκεί τώρα πια υπάρχει η Aττική Οδός.
  •  Γεννήθηκα στην Αγία Παρασκευή κι επέστρεψα εδώ τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Διάλεξα αυτή την περιοχή διότι είναι απ’ τα πιο πράσινα σημεία του προαστίου. Μου αρέσει να βρίσκομαι κοντά στο βουνό και να έχω την ευκαιρία να κάνω εκεί τις βόλτες μου με το ποδήλατο.
  •  Η έκφραση «το ζευγαράκι της Αγίας Παρασκευής», όπως έχω διαβάσει στο βιβλίο του Τάκη Νατσούλη Λέξεις και φράσεις παροιμιώδεις, έχει βγει για ένα ζευγάρι, συγκεκριμένα τον Θάνο και την Παγώνα Παγιαυλή, που σύχναζε στην Αγία Παρασκευή, μια παλιά περιοχή του Θησείου, και που στην εποχή του αποτελούσε πρότυπο κι όλοι ασχολούνταν με τον ιδανικό αυτό δεσμό. Καμία σχέση, λοιπόν, με τη σημερινή περιοχή.
  • Την τελευταία εβδομάδα η γειτονιά μου είχε την πολύ χαρακτηριστική μυρωδιά των σκουπιδιών, όπως και όλη η πόλη. Κανονικά, τον χειμώνα μυρίζουν το χώμα και τα χορταράκια απ’ τους κήπους και, φυσικά, μυρίζουν τα τζάκια απ’ τις καμινάδες. Την άνοιξη είναι πολύ έντονη η μυρωδιά της πασχαλιάς.
  • Απ’ το μπαλκόνι μου βλέπω κυρίως λεύκες και πεύκα κι ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα από την πλευρά του βουνού.
  •  Μου αρέσει πολύ το Silly Wizards το βράδυ, γιατί είναι ένας πολύ ωραίος χώρος, με φοβερή ποικιλία από μπίρες, και το Alba, το καλοκαίρι στον κήπο. Κάποιες φορές πηγαίνω και στο Play για καφέ ή ποτό, ή στο Verde και το Blue Peach, που είναι όμως προς Παπάγου.
  • Παλιά, η Αγία Παρασκευή ήταν παραθεριστικός προορισμός, μια περιοχή γεμάτη δέντρα και ποταμάκια. Πλέον, η όψη της έχει αλλάξει πάρα πολύ. Παλιότερα, υπήρχαν πολλοί ελεύθεροι χώροι κι αλάνες, ενώ τώρα έχουν χτιστεί σχεδόν όλα τα άδεια οικόπεδα και πολλά κτήματα. Θα ήθελα να σταματήσουν να χτίζονται τόσο πολλές πολυκατοικίες, που είναι και ίδιες!
  •  Αν είχα την ευκαιρία, θα έλεγα στον δήμαρχο ότι δεν έχω ξανακούσει σε άλλο δήμο να γίνονται έργα για σμίκρυνση δρόμου. Αν είναι δυνατόν! Ο κεντρικός εμπορικός δρόμος είναι ασφυκτικός και φοβερά δύσβατος για τα λεωφορεία, και όχι μόνο. Και το κολυμβητήριο θα μπορούσε, αντί να μαραζώνει, τουλάχιστον να γίνει πάρκο.
  •  Υπάρχει ένα μέρος που θέλω να πηγαίνω μόνη. Είναι ένα σημείο στον περιφερειακό δρόμο προς το βουνό, μια ταράτσα όπου κάθομαι και βλέπω όλη την Αθήνα τη νύχτα.
  •  Τρελαίνομαι να βολτάρω στις λαϊκές αγορές της περιοχής και να ψωνίζω φρούτα και λαχανικά. Είναι πολύ ζωντανό και χρωματιστό μέρος.
  •  Συχνά μου λείπει το κέντρο, αλλά μου αρέσει που μένω εδώ. Νομίζω πως θα μου άρεσε κάποια στιγμή στη ζωή μου να φύγω απ’ την πόλη γενικότερα, να ζήσω κάπου πιο ήσυχα.