Γυρίστε πίσω, παιδιά της Αθήνας

Γυρίστε πίσω, παιδιά της Αθήνας Facebook Twitter
0

Φέτος,που υποτίθεται θα ήταν ένα καλοκαίριδυσαρέσκειας, οι περισσότεροι γνωστοίγύρισαν από τα ταξίδια τους ευχαριστημένοι.Σιγανά ξαναγέμισαν οι δρόμοι και σημερα,4 Σεπτεμβρίου, κηρύσσουμε με την κυκλοφορίαμας την έναρξη της πιο ζωηρής σεζόν τουχρόνου: Κόβω την κορδέλα, ας μπει τοφθινόπωρο! Είναιη εποχή που από παιδί προτιμώ. Έχει τηνηρεμία του μετα-οργίου κι οι άνθρωποιείναι χορτασμένοι -πράγμα σπάνιο γιαΈλληνες, που είναι στην τσίτα της επίθεσηςαπό γεννησιμιού τους. Η έξω ζωή τωνδρόμων σαρώνεται από δροσερά αεράκια,έριξε και την πρώτη βροχή να πλυθούν οισκόνες στα δέντρα και στην άσφαλτο: Ηαιφνίδια γαλήνη που απέκτησα στο νησίμε κάνει να χορταίνω με τέτοιες εικόνες- μου φτάνει που απόψε τρώμε ένα πιάτονόστιμο φαί στην ταβέρνα της γειτονιάςκαι είναι όλα περίπου απλά.

Πέρααπό τα φυσικά, το φθινόπωρο είναι μιαεποχή ενέργειας που ανεβάζει στροφές,σε όλους τους τομείς. Αν υποθέσουμε ότιη δημόσια ζωή είναι ένα τέρας, ένα χταπόδιίσως, όλα τα πλοκάμια του αρχίζουν καιριγούν ενεργητικά από τώρα, μέχρι ναμας πνίξουν στον ύστατο σπασμό τουΔεκέμβρη. Γαλήνια, αφηνόμαστε ναφαγωθούμε. Επειδή πάντα ζήλευα τααφιερώματα των ξένων οδηγών πόλης σταπεριώνυμα «FallPreview»(όχι χωρίς φαντασιώσεις ταξιδιών), έπεισατην ομάδα της LifΟνα το εγκαινιάσουμε από φέτος: Αποδίδωτο πολυσέλιδο αφιέρωμα στο ότι γυρίσαμεμε συγγραφικά ντουζένια. Έτσι όμωςφτιάχτηκε ένας (ελπίζω) καλός τυφλοσούρτηςγια το πρώτο τεύχος των Σεπτέμβρηδωνπου θα ‘ρθούν (είτε με εμάς, είτε χωρίςεμάς).

Στουςυπόλοιπους, πιο αθέατους τομείς, ταπράγματα στην κοινότητα της LifOπάνε καλά. Τα οικονομικά μεγέθη τουπρώτού εξαμήνου μας είναι θεαματικάκαι αποφασίσαμε να βγάλουμε δυο νέαπεριοδικά μέχρι το τέλος του 2008. Θα ταμάθετε πρώτοι. Όμως, η LifOεξακολουθεί να αποτελεί την προτεραιότητάμας και δεν θα πάψει να πιλατεύεται απότο άλλο μεγάλο τέρας που μας κυβερνά,τον περφεξιονισμό. (Ελπίζω να μηνκατσιάσει).

Χαίρομαιαληθινά που γράφω πάλι ένα σημείωμα γιατη νέα σεζόν της LifΟ,όπως χαίρομαι που ζω σε αυτή την μπερδεμένηπόλη. Μακάρι οι τελευταίες 90 μέρες του2008 να είναι συναρπαστικοί κι ευχαριστοιγια όλους -κι αν λίγο σας βοηθήσει οΟδηγος που αρχίζει στη σελίδα 18, τότευπάρχει λόγος που δουλεύουμε και μαςδιαβάζετε.

Καλόφθινόπωρο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ