Τσιπρανάλυση

Τσιπρανάλυση Facebook Twitter
7

Βραχεία Μνήμη: Οι ένστολοι είναι «κακοί» και όργανο του συστήματος όταν είναι απέναντι στους διαδηλωτές, αλλά «σύντροφοι» όταν διαδηλώνουν. Η μνήμη είναι μακρά όταν είμαστε η «Αριστερά», αλλά βραχεία όταν αποκαλούμαστε «αξιωματική αντιπολίτευση».

Μακρά Μνήμη: Φτάνει μέχρι την Αργεντινή το 2001, φτάνει μέχρι εκεί που η Αριστερά στην Ελλάδα είχε 2 και 3%, δεν φτάνει όμως μέχρι εκεί που η χώρα μας ήταν περισσότερο φτωχή απ’ ό,τι σήμερα.

Υποσυνείδητο: Είμαι ο Ανδρέας Παπανδρέου του 2012 ή παραμένω ο γλυκομίλητος καταληψίας που «έριξα» μέχρι και τη σκληρή Άννα Παναγιωταρέα; 

Φόβοι: Λες να πετύχει το Μνημόνιο; Λες να ξεκινήσει η ανάκαμψη; Λες να παρθούν αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να αντιστραφεί το κλίμα; Λες, μετά από όλα αυτά, να αναστηθεί το ΠΑΣΟΚ;

Εφιάλτες: Καθημερινοί και ομιλούντες. Μια ο Λαφαζάνης για τη χρεοκοπία, μια ο Δρίτσας για τους φοροφυγάδες, μια ο Γλέζος για το χρεοστάσιο. Τώρα ξεκίνησε και ο Μίκης το σφυροκόπημα.

Χαρά: Δεν είμαι εγώ που πήρα τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. Είμαι εγώ, όμως, αυτός που θα τους βγάλει όλους στον δρόμο.

Επιθυμία: Να πάνε όλα από το κακό στο χειρότερο. Να βαθύνει κι άλλο η ύφεση, οι Ευρωπαίοι να συνεχίσουνα προστάζουν και για άλλα μέτρα την ώρα που το ευρώ θα κλονίζεται απ’ άκρη σ’ άκρη στη Γηραιά Ήπειρο. Η δικαίωση θα είναι μεγάλη, αν και η πείνα θα είναι μεγαλύτερη.

Δημιουργικότητα: Με παλιά και νέα υλικά, ριζοσπαστικές και μετριοπαθείς απόψεις φτιάχνει κανείς ένα πικάντικο πολιτικό χαρμάνι. Κάτι από το ΠΑΣΟΚ που μετανάστευσε, λίγο από τις συνιστώσες, δημιουργείται μια ωραία ατμόσφαιρα που μπορείς να παίζεις μαζί του χωρίς να πρέπει να το οικειοποιηθείς.

Λόγος: Πολύπλοκος, αιρετικός, αριστερός, σοσιαλιστικός, ρεβανσιστικός, μετριοπαθής, αντιδραστικός, συμφεροντολογικός, ανατρεπτικός, αντιευρωπαϊκός, φιλοευρωπαϊκός, με λίγα λόγια αντιπολιτευτικός. Ο πρώτος είναι πρώτος, αλλά ο δεύτερος πάντα μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Λειτουργικές αρχές: Μπερδεμένες! Η θέση του κόμματος (αντιπολίτευση) μπερδεύεται με τη φύση του (αντιδραστικό). Όταν βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία θα μπει και σε μια διαφορετική τροχιά ο νους.

Πονηριά: Όλα θα τα φτιάξω, όλες τις αδικίες θα τις αντιστρέψω, όλα τα κακά θα τα διώξω, όλα τα στρεβλά θα τα ισιώσω, όλα θα τα’ αλλάξω, αλλά σιγά μην σας πω πώς.

Κακία: Για τους παλιούς τους φίλους, της ΔΗΜΑΡ. Το ότι έβαλαν τα χέρια τους στη φωτιά δεν συγκινεί κανέναν. Η διάσπαση με βαρείς χαρακτηρισμούς είναι συνηθισμένη στον χώρο της Αριστεράς, η επανένωση, όμως, σχεδόν αδύνατη.

Αφηρημάδα: Απέναντι στο Μεταναστευτικό και στη Χρυσή Αυγή. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ασφάλεια του Έλληνα είναι δύο έννοιες που αυτή την περίοδο δεν συμβαδίζουν, δημιουργώντας μια αφηρημένη αμηχανία στη στάση μου. 

Ζήλια: Για τον Λούλα στη Βραζιλία, την Κίρχνερ στην Αργεντινή, τον Κορέα στον Ισημερινό, τον Τσάβες στη Βενεζουέλα. Εγώ πότε;

Buzz
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Διεθνή / Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Τι δηλώνουν οι υποψήφιοι; Και ποια θέση παίρνουν κάποιες διασημότητες μεταξύ των δύο μονομάχων των επόμενων εκλογών;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Βιβλίο / Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Όλοι οι συγγραφείς και ποιητές (ακόμα και μουσικοί, για τον ποιητικό τους λόγο) που βραβεύτηκαν από τα μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας για το έργο τους από το 2011 μέχρι και φέτος και οι λόγοι για τους οποίους τους επέλεξαν.
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
"..Λες να πετύχει το Μνημόνιο; Λες να ξεκινήσει η ανάκαμψη; Λες να παρθούν αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να αντιστραφεί το κλίμα;.."Αυτόν τον φόβο δεν τον έχει κανείς μας πλέον!!!
ΟΚ λίγο αυστηρό. Εγώ στη ρητορεία του Συριζα εντοπίζω πολλά κοινά με τη ΝΔ της απολίτευσης.Αυτό για την επανλενωση σωστό!!![Βλέπω ήδη το Καμμένο να αγκαλιάζεται σε κανά δυο χρόνια με τους "προδοτες" και "σωσίλογους". Τουλάχιστον στην Αριστερά τηρούν και κάποια προσχήματα αρχών].
Ενδιαφέρον θα είχε και νέο γράφημα-ανάλυση με τη τρόικα Σαμαρά,Βενιζέλου,Κουβέλη...Ειδάλλως έχουμε την αίσθηση πως ο συντάκτης κάτι έχει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ