Όταν μιλάει ο Βαγγέλης

Όταν μιλάει ο Βαγγέλης Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Athenean Sailor/ LIFO
14

 

Δήλωσε: «Έχω ράμματα για τη γούνα του, αν θέλει να ρίξουμε το επίπεδο. Δεν κωλώνω» για τον Πάνο Καμμένο, όταν ο τελευταίος έκανε αναφορά στο πρόσωπό του για το θέμα των υποβρυχίων.

«Είναι ψευτράκος και πονηρούλης» δήλωσε για τον Αλέξη Τσίπρα μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού για εκλογές.

Πρωτοσέλιδα έκανε και η άλλη δήλωσή του για τον Αλέξη Τσίπρα, όταν μίλησε για «αυτοφωράκια»: «Όταν λέει αυτοδύναμος που δεν μπορεί –και όταν λέει συνεργασία με ΑΝ.ΕΛ. και όχι με κανέναν άλλον–, σημαίνει ότι μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση. Λογικό είναι, 40 χρονών είναι, θα διερωτάται: "Γιατί να εφαρμόσω εγώ τέτοια σκληρά μέτρα, θα βρούμε τον αυτοφωράκια, να τον βάλουμε μπροστά"».

Έτσι σχολίασε τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha, τέλος Αυγούστου: «Ο κ. Τσίπρας έχει χαθεί έξι μέρες. Επιτυχία που τον βρήκατε στον Alpha, έχετε και την κ. Νικολούλη, βέβαια».

Για το «παρορμητικό» του στυλ: «Εγώ δεν είμαι δήθεν. Αυτός είμαι. Αν με θέλετε και σας κάνω, έχει καλώς. Αν δεν με θέλετε, και πάλι φίλοι είμαστε. Δεν το έπαιξα κομιλφό και κυριλέ. Ήμουν παρορμητικός και πολλές φορές το παρατράβηξα. Οι φραστικές αντιπαραθέσεις δεν μπορούν να δηλητηριάζουν τον πολιτικό λόγο. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την ανάγκη να υπάρχουν πολιτικές σχέσεις και συνεννόηση. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που εξαπέλυσε πραγματικές ύβρεις κατά της ΝΔ, μας είπε δολοφόνους της κοινωνίας, γερμανοτσολιάδες , την ώρα που πονούσαμε για τη χώρα».

Θερμό επεισόδιο είχε και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όταν ο ΥΠ.ΟΙΚ., από το βήμα της Βουλής, κατά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, άφησε αιχμή ότι «οι βουλευτές της ΝΔ δεν έχουν διαβάσει τι λέει η συμφωνία για τη δημόσια υγεία, επειδή προφανώς δεν πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία και γι' αυτό δεν ενδιαφέρονται». Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε τον λόγο και είπε στον ΥΠ.ΟΙΚ.: «Ακούς τι σου λέω εγώ, μη μου κουνάς εμένα τα χέρια», για να προσθέσει στη συνέχεια, «Να είστε πιο σεμνός, κ. υπουργέ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η πρόκληση. Δεν μπορείτε να μας προκαλείτε και να μας ζητάτε να ψηφίσουμε τη συμφωνία. Κύριε υπουργέ, να είσαστε πιο σεμνός. Αν μας προκαλέσετε, θα απαντήσουμε καταλλήλως».

Η σχέση του με τη διάδοχό του στην προεδρία της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Όλοι θυμούνται την πρώτη τους συνάντηση με χαμόγελα, λουλούδια και πολλά φιλιά. Εκείνη τη μέρα της είπε ότι αυτή θα είναι καλύτερη πρόεδρος από εκείνον και δήλωσε ότι αν η Νέα Δημοκρατία απείχε από την εκλογή της, αυτός θα έμενε να ψηφίσει. Όλο αυτό κάπου χάλασε στην πορεία των επτά μηνών της προεδρίας της κ. Κωνσταντοπούλου. Ένα από τα περιστατικά που συνέβησαν μεταξύ τους ήταν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. «Τέσσερις φορές σας ρώτησα την ώρα λήξης της συνεδρίασης! Για να μπορέσω να μιλήσω! Διάβασα περίεργα θέματα σήμερα! Με προσβάλατε προσωπικά!» είπε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στην πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Αυτό τον τρόπο πού τον μάθατε;» απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου, για να συνεχίσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης: «Είναι γαϊδουριά να μη μας λέτε τι ώρα θα τελειώσουμε! Δεν μου είπατε τι ώρα θα τελειώσουμε και τώρα μου κάνατε και παρατήρηση. Αυτή δεν είναι συμπεριφορά προέδρου που θέλει να τη σεβόμαστε! Εγώ σήμερα περιμένω σαν γαϊδούρι εδώ από τις 4 το απόγευμα. Μη μας βάλετε τιμωρία».

Φυσικά, το παραπάνω είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε άλλα περιστατικά, όπου πραγματικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν πιο... γλαφυρός. Ένα από αυτά είχε συμπρωταγωνιστή τον τωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Είχε προηγηθεί μια εμφάνιση του τελευταίου το πρωί εκείνης της μέρας στο ραδιόφωνο του Νίκου Χατζηνικολάου, δημοσιογράφου που έχει συγκρουστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όταν είδε στη Βουλή τον Προκόπη Παυλόπουλο, του είπε: «Προκόπη, σε άκουσα το πρωί που βγήκες να γλείψεις τον Χατζηνικολάου, πήγες να του γλείψεις τον π...ο. Άμα θες, έλα να γλείψεις τον δικό μου, που είναι πιο ωραίος».

Γενικά, με τον ΛΑΟΣ δεν τα πήγαινε πολύ καλά. Ο πρόεδρός του Γιώργος Καρατζαφέρης κατήγγειλε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης του έκανε μια άσεμνη χειρονομία όταν έτυχε να συναντηθούν στους διαδρόμους της Βουλής. Ο κ. Μεϊμαράκης είχε αυτό να απαντήσει: «Είχα πράγματι το χέρι στην τσέπη μου και έπαιζα το κομπολόι μου. Αν ο κ. Καρατζαφέρης νομίζει ότι έκανα κάτι άλλο, μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν μάλλον ο αποδέκτης ενός ακόμη μαθήματος αστικής ευγένειας, όταν τον Σεπτέμβριο του 2009 οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες ρώτησαν τον τότε Πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την υπόθεση «Καρούζου» και τις σχετικές αποκαλύψεις του δημοσιογράφου. Ο κ. Μεϊμαράκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει, λέγοντας πως «δεν μπορώ να μιλήσω γιατί φοράω το κοστούμι του Προέδρου της Βουλής». Όταν οι δημοσιογράφοι τον παρότρυναν «να βγάλει το κοστούμι του Προέδρου για λίγο», ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε την πληρωμένη απάντηση: «Όταν εγώ βγάζω το κοστούμι, ξεκινάω από το παντελόνι»...

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Διεθνή / Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Τι δηλώνουν οι υποψήφιοι; Και ποια θέση παίρνουν κάποιες διασημότητες μεταξύ των δύο μονομάχων των επόμενων εκλογών;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Βιβλίο / Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Όλοι οι συγγραφείς και ποιητές (ακόμα και μουσικοί, για τον ποιητικό τους λόγο) που βραβεύτηκαν από τα μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας για το έργο τους από το 2011 μέχρι και φέτος και οι λόγοι για τους οποίους τους επέλεξαν.
THE LIFO TEAM
Ruth Bader Ginsburg: Η ζωή της μέσα από τα δικά της λόγια

Διεθνή / Ruth Bader Ginsburg: Η ζωή της μέσα από τα δικά της λόγια

Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις της από συνεντεύξεις, ομιλίες και δηλώσεις που συνθέτουν το προφίλ μιας εμβληματικής προσωπικότητας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του αγώνα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δέκα μαραθωνοδρόμοι μοιράζονται την εμπειρία τους από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Ελλάδα / Δέκα μαραθωνοδρόμοι μοιράζονται την εμπειρία τους από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Στον αυριανό 36ο Μαραθώνιο έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών και η διαδρομή θα έχει φέτος συμβολική σημασία. Μιλήσαμε με 10 δρομείς που θα είναι εκεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ