Θεωρίες συνωμοσίας, συνειδητά ψέματα, απάτες ή και κατά λάθος παραπληροφόρηση – σκοπός αυτού του  podcast θα είναι να φωτίσει από κάθε πλευρά θέματα που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον. 

 

Fake news δημοσιογραφικά, κομματικά, επιστημονικά, εκκλησιαστικά, αστυνομικά, της σόουμπιζ. Ιστορίες σοβαρές ή γελοίες, σίγουρα πάντως πολλαπλώς διδακτικές, αλλά και συναρπαστικές με σχεδόν εξωπραγματικές ανατροπές.

 

«Μπορεί να είναι ένα θέμα πολύ παλιό, όπως αυτό του Δράκου του Σέιχ Σου και το πώς κατασκευάστηκε ένας ένοχος, ή ένα πιο πρόσφατο μέσω του οποίου θα θυμηθούμε το πώς φτάσαμε ως εδώ, όπως πχ. η αξέχαστη φραπελιά που θα μας γιάτρευε απ’ τον καρκίνο και παρουσιαζόταν απ’ τις εκπομπές γνωστών τηλεπαρουσιαστριών, ή μπορεί να είναι και σημερινό, πχ. τα fakenews για τον κορωνοϊό ή τον πόλεμο. Μπορεί όμως να είναι και το προφίλ ενός απατεώνα που κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία υποκρινόμενος πως ήταν κάποιος άλλος – παραδείγματα πολλά, και προτάσεις δεκτές» σημειώνει ο Άρης Δημοκίδης.

 

Αν θέλετε κάντε εγγραφή στα «Fake News» της LIFO στο Spotify, τα Apple podcasts ή τα Google podcasts ώστε να ενημερώνεστε για την άφιξη κάθε νέου επεισοδίου