"Πρόκειται για ένα πραγματικό σπάνιο και πανέμορφο ζώο" αναφέρει ο Dr Derek Lee, ιδρυτής και επιστήμονας στο Wild Nature Institute της Τανζανίας, το πάρκο που φιλοξενεί την μικρή λευκή καμηλοπάρδαλη,

 

Η Omo είναι μόλις 15 μηνών και εθεάθη για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες στα άγρια βοσκοτόπια της Αφρικής μαζί με τη μητέρα της και το υπόλοιπο κοπάδι. Η σπανιότητα του χρωματισμού της οφείλεται στη γενετική κατάσταση που είναι γνωστή ως λευκισμός και που συναντάται σε αρκετά είδη θηλαστικών. Η υγεία του ζώου είναι εξαιρετική και το μόνο που επηρεάζει ο λευκισμός είναι το χρώμα του. Ωστόσο η αγέλη του δεν δείχνει να ενοχλείται και έχει κάνει τη μικρή καμηλοπάρδαλη πλήρως αποδεκτή.

 

 

Το γεγονός πως η μικρή Omo επέζησε από τα αρπακτικά μετά τον πρώτο χρόνο από τη γέννησή της είναι καλό σημάδι, αναφέρουν οι ειδικοί του πάρκου. Το χρώμα της θα μπορούσε να της στερεί το φυσικό καμουφλάζ του είδους, αλλά φαίνεται πως η μικρή στάθηκε τυχερή. Όπως ήταν αναμενόμενο, η παρουσία της έχει ενθουσιάσει τους υπεύθυνους του πάρκου και τώρα το στοίχημα είναι να προστατευθεί από τη λαθροθηρία που μαστίζει την περιοχή.