Κι άλλος βομβιστής του μακελειού στο Παρίσι φέρεται να είχε περάσει από την Ελλάδα

Κι άλλος βομβιστής του μακελειού στο Παρίσι φέρεται να είχε περάσει από την Ελλάδα Facebook Twitter
1

Οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν απόψε πως από την Ελλάδα είχαν περάσει όχι ένας, αλλά δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς την περασμένη Παρασκευή, ενώ μέχρι πρότινος υποστήριζαν πως μόνο ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των τρομοκρατικών επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, είχε διέλθει από την Ελλάδα.

 

Ο δεύτερος από τους καμικάζι, που ταυτοποιήθηκε από τα δακτυλικά αποτυπώματά του, είχε καταγραφεί στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου και είχε στην κατοχή του ένα συριακό διαβατήριο με το όνομα Μοχάμαντ αλ Μαχμούντ, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες. Ο άνδρας αυτός ανατινάχθηκε στην Θύρα Η του Σταντ ντε Φρανς στις 13 Νοεμβρίου.


Στις 3 Οκτωβρίου, στον ίδιο έλεγχο οι ελληνικές αρχές έλαβαν τα δακτυλικά αποτυπώματα και του πρώτου από τους βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στην Θύρα D του γηπέδου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν. Κοντά στο πτώμα αυτού του άνδρα βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο με το όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ. Όπως διαπιστώθηκε, ο Άχμαντ αλ Μοχάμαντ ήταν στρατιώτης των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας και σκοτώθηκε πριν από πολλούς μήνες.


Μια πηγή των υπηρεσιών αντικατασκοπείας της ΠΓΔΜ ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο Μοχάμαντ ταξίδευε μαζί με έναν άλλο άνδρα και ότι οι δύο τους είχαν καταγραφεί σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στο Πρέσεβο της Σερβίας. Οι σερβικές πηγές ωστόσο δεν έκαναν λόγο για "συνεργό".

Νωρίτερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζήτησε διευκρινίσεις από τις Γαλλικές Αρχές για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ότι ο "εγκέφαλος" του μακελειού Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ διήλθε από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Mε λύπη ενημερωθήκαμε από ανοικτές πηγές, ότι ο ΥΠ.ΕΣ. της Γαλλίας κος Μπερνάρ Καζνέβ στο πλαίσιο ανακοίνωσης τύπου ανέφερε ότι, Υπηρεσία πληροφοριών «εκτός Ευρώπης», τους ενημέρωσε πως ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Βέλγο-Μαροκινός υπήκοος και κάτοικος Βελγίου στο Molenbeek Saint Jean, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ , διήλθε από την Ελλάδα.
Η πληροφορία αυτή ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, και ως σήμερα από ουδεμία πηγή μας έχει διαβιβαστεί οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό, ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύματα ανοικτών πηγών της περιόδου Ιανουαρίου 2015, τα οποία αναπαράγονται διαρκώς.
Παρακαλούμε τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές όπως στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προβούν δημοσίως άμεσα, στις σχετικές διευκρινήσεις».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM