Δραματικό διάγγελμα Ολαντ - Κατονόμασε τον ISIS ως δράστη και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος

Δραματικό διάγγελμα Ολαντ - Κατονόμασε τον ISIS ως δράστη και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος Facebook Twitter
0

Σε νέο διάγγελμά του πριν από λίγο, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα και κατονόμασε τον ISIS ως δράστη των μαζικών δολοφονικών επιθέσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι.

"Αποτίω φόρο τιμής στους υπερασπιστές της χώρας που πολέμησαν τους τρομοκράτες χθες", είπε. "Ο καθένας έκανε το παν παν και θα συνεχίσει να προσπαθεί για την επόμενη μέρα." δήλωσε χαρακτηρίζοντας την επίθεση πράξη δειλίας. Επιπλέον πρόσθεσε πως τα χτυπήματα οργανώθηκαν από πυρήνες εκτός Γαλλίας σε συνεργασία με συνδέσμους στο εσωτερικό της χώρας. "Αυτό που συνέβη χθες είναι μια πράξη πολέμου η οποία πραγματοποιήθηκε από το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), οργανώθηκε στο εξωτερικό με εσωτερικούς συνεργούς που η έρευνα θα πρέπει να προσδιορίσει", δήλωσε και πρόσθεσε πως θα μιλήσει τη Δευτέρα σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

"Σε αυτή την σοβαρή στιγμή, καλώ για ενότητα και θάρρος", είπε, προσθέτοντας ότι "Ακόμη και αν η Γαλλία είναι τραυματισμένη θα σταθεί στα πόδια της"

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων, αλλά και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, βάσει νόμου του 1955. Αυτό σημαίνει ότι κάποια σημεία στη χώρα θα κλείσουν ενώ θα απαγορεύεται και η κυκλοφορία.

 

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να κηρυχθεί σε όλη την γαλλική επικράτεια σε έκτακτες περιπτώσεις. Περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένους τομείς, κλείσιμο σημείων συγκέντρωσης, όπως θέατρα ή και ακύρωση συγκεντρώσεων που μπορεί να θεωρηθούν δυνητικά πηγές αναταραχών.

 

Ειδικές διατάξεις μπορούν επίσης να επιτρέψουν αναζητήσεις ατόμων σε οποιαδήποτε στιγμή και μέτρα για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης. Μπορεί επίσης να ανακοινωθεί περιορισμός κατ' οίκον με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να υπερβαίνει το χρονικό διάστημα των δώδεκα ημερών, εκτός από την περίπτωση της έγκρισης της νομοθεσίας για την αύξηση της διάρκειάς της.

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρωθυπουργός Βαλς ανακοίνωσε την ανάπτυξη 120 χιλιάδων στρατιωτών σε όλη την επικράτεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περίπτωση της επίθεσης στο Charlie Hebdo αναπτύχθηκαν 10 χιλ. στρατιώτες.

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM