Ομάδα καλλιεργητών κάνναβης συνελήφθη από τις Ολλανδικές αρχές την προηγούμενη εβδομάδα αφού η περίεργη εικόνα της στέγης τους "πρόδωσε" την παράνομή δραστηριότητα τους.


Οι αξιωματικοί της αστυνομίας έδωσαν στη δημοσιότητα μία φωτογραφία από το παράνομο εργαστήριο κάνναβης που εντοπίστηκε στην πόλη Χάαρλεμ της Ολλανδίας, στην οποία φαίνεται καθαρά ότι ενώ όλες οι γειτονικές στέγες είναι καλυμμένες με χιόνι από την έντονη χιονόπτωση των τελευταίων ημερών η στέγη όπου υπήρχε η παράνομη φυτεία είναι ολοκάθαρη.


Ο λόγος βέβαια που έκανε το χιόνι να λιώσει γρηγορότερα από το συνηθισμένο είναι η υψηλή θερμοκρασία που απαιτείται για την καλλιέργεια της μαριχουάνας. Έτσι, είναι συνήθης τακτική των ολλανδικών αρχών να εντοπίζουν ύποπτες κατοικίες χρησιμοποιώντας την ένδειξη του λιωμένου χιονιού.


Σύμφωνα με την Washington Post την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομία εισέβαλε σε ένα σπίτι στην πόλη Zutphen όπου βρέθηκαν 88 δενδρύλλια μαριχουάνας, ενώ δύο μέρες μετά ένας άντρας συνελήφθη στην πόλη Arnhem αφού βρέθηκε στο σπίτι του μία παρόμοια σε μέγεθος φυτεία.


Νωρίτερα οι αρχές είχαν ενθαρρύνει τους πολίτες της χώρας να αναφέρουν περιστατικά όπου το χιόνι σε στέγες σπιτιών φαινόταν ύποπτα λιωμένο.


Εκτός από την φανερή ένδειξη του λιωμένου χιονιού, οι αρχές χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια θερμικές κάμερες ανίχνευσης σε εναέριους ελέγχους που πραγματοποιούνται με ελικόπτερα.


Η Ολλανδία είναι γνωστή για τη φιλελεύθερη νομοθεσία της όσον αφορά την κατοχή και την καλλιέργεια της κάνναβης, αλλά οι νόμοι απαγορεύουν περισσότερα από πέντε φυτά κάνναβης ανά κατοικία ή κατοχή περισσότερων των πέντε γραμμαρίων ανά άτομο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr