Βεβήλωση τεμένους πριν την πρώτη συγκέντρωση του Pegida στη Βιέννη

Βεβήλωση τεμένους πριν την πρώτη συγκέντρωση του Pegida στη Βιέννη Facebook Twitter
4

Στη Βιέννη θα πραγματοποιήσει σήμερα την πρώτη του συγκέντρωση το αντι-ισλαμικό κίνημα Pegida (Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης). Το κίνημα δημιουργήθηκε στη Γερμανία και πραγματοποιεί διαδηλώσεις κάθε Δευτέρα, συγκεντρώνοντας χιλιάδες κόσμο, ιδιαίτερα στη Δρέσδη.

Λίγες ώρες πριν την πρώτη κινητοποίηση στην Αυστρία, η αστυνομία έκανε γνωστό ότι βεβηλώθηκε με αγκυλωτούς σταυρούς τέμενος στη Βιέννη, ενώ αντίστοιχα σύμβολα εντοπίστηκαν και σε τοίχο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, 165 χλμ δυτικά της Βιέννης.

Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι δύο άνδρες δέχθηκαν αντισημιτικές προσβολές το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης, καθώς επέστρεφαν από διαδήλωση εναντίον της ετήσιας χοροεσπερίδας της Ακροδεξιάς, η οποία έγινε εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, λιγότερα από 300 άτομα αναμένεται να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του Pegida στη Βιέννη. Ωστόσο, περίπου 1.200 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αποτραπούν επεισόδια, καθώς έχουν προγραμματιστεί και αντισυγκεντρώσεις της αριστεράς.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ουκρανία: «Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία» με πυραύλους Storm Shadow - Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο

«Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποτιμώνται» αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο - «Δύο νεκροί» από την αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM
Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
ενώ αντίστοιχα σύμβολα εντοπίστηκαν και σε τοίχο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν Πηγή: www.lifo.grΤα ναζισταριά ακόμα τρέμουν τον Αντώνη.
Διαδηλωσεις καθε δευτερα!!!Εχουν ξεφυγει οι γερμανοι ουγκανοι!Και εμεις παραπονιομαστε που βγαινουν τα χρυσαυγουλα μια στο τοσο στους δρομους...Τον εξισλαμισμο που τον ειδανε?