Βεβήλωση τεμένους πριν την πρώτη συγκέντρωση του Pegida στη Βιέννη

Βεβήλωση τεμένους πριν την πρώτη συγκέντρωση του Pegida στη Βιέννη Facebook Twitter
4

Στη Βιέννη θα πραγματοποιήσει σήμερα την πρώτη του συγκέντρωση το αντι-ισλαμικό κίνημα Pegida (Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης). Το κίνημα δημιουργήθηκε στη Γερμανία και πραγματοποιεί διαδηλώσεις κάθε Δευτέρα, συγκεντρώνοντας χιλιάδες κόσμο, ιδιαίτερα στη Δρέσδη.

Λίγες ώρες πριν την πρώτη κινητοποίηση στην Αυστρία, η αστυνομία έκανε γνωστό ότι βεβηλώθηκε με αγκυλωτούς σταυρούς τέμενος στη Βιέννη, ενώ αντίστοιχα σύμβολα εντοπίστηκαν και σε τοίχο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, 165 χλμ δυτικά της Βιέννης.

Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι δύο άνδρες δέχθηκαν αντισημιτικές προσβολές το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης, καθώς επέστρεφαν από διαδήλωση εναντίον της ετήσιας χοροεσπερίδας της Ακροδεξιάς, η οποία έγινε εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, λιγότερα από 300 άτομα αναμένεται να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του Pegida στη Βιέννη. Ωστόσο, περίπου 1.200 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αποτραπούν επεισόδια, καθώς έχουν προγραμματιστεί και αντισυγκεντρώσεις της αριστεράς.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
ενώ αντίστοιχα σύμβολα εντοπίστηκαν και σε τοίχο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν Πηγή: www.lifo.grΤα ναζισταριά ακόμα τρέμουν τον Αντώνη.
Διαδηλωσεις καθε δευτερα!!!Εχουν ξεφυγει οι γερμανοι ουγκανοι!Και εμεις παραπονιομαστε που βγαινουν τα χρυσαυγουλα μια στο τοσο στους δρομους...Τον εξισλαμισμο που τον ειδανε?