Βεβήλωση τεμένους πριν την πρώτη συγκέντρωση του Pegida στη Βιέννη

Βεβήλωση τεμένους πριν την πρώτη συγκέντρωση του Pegida στη Βιέννη Facebook Twitter
4

Στη Βιέννη θα πραγματοποιήσει σήμερα την πρώτη του συγκέντρωση το αντι-ισλαμικό κίνημα Pegida (Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης). Το κίνημα δημιουργήθηκε στη Γερμανία και πραγματοποιεί διαδηλώσεις κάθε Δευτέρα, συγκεντρώνοντας χιλιάδες κόσμο, ιδιαίτερα στη Δρέσδη.

Λίγες ώρες πριν την πρώτη κινητοποίηση στην Αυστρία, η αστυνομία έκανε γνωστό ότι βεβηλώθηκε με αγκυλωτούς σταυρούς τέμενος στη Βιέννη, ενώ αντίστοιχα σύμβολα εντοπίστηκαν και σε τοίχο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, 165 χλμ δυτικά της Βιέννης.

Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν επίσης ότι δύο άνδρες δέχθηκαν αντισημιτικές προσβολές το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης, καθώς επέστρεφαν από διαδήλωση εναντίον της ετήσιας χοροεσπερίδας της Ακροδεξιάς, η οποία έγινε εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, λιγότερα από 300 άτομα αναμένεται να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του Pegida στη Βιέννη. Ωστόσο, περίπου 1.200 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αποτραπούν επεισόδια, καθώς έχουν προγραμματιστεί και αντισυγκεντρώσεις της αριστεράς.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
ενώ αντίστοιχα σύμβολα εντοπίστηκαν και σε τοίχο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν Πηγή: www.lifo.grΤα ναζισταριά ακόμα τρέμουν τον Αντώνη.
Διαδηλωσεις καθε δευτερα!!!Εχουν ξεφυγει οι γερμανοι ουγκανοι!Και εμεις παραπονιομαστε που βγαινουν τα χρυσαυγουλα μια στο τοσο στους δρομους...Τον εξισλαμισμο που τον ειδανε?