ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Του αφαίρεσαν το δίπλωμα οδήγησης επειδή είναι ομοφυλόφιλος

Του αφαίρεσαν το δίπλωμα οδήγησης επειδή είναι ομοφυλόφιλος Facebook Twitter
8

Ως «απολύτως ομοφοβικές» καταδίκασε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας τις αρχές που ανέστειλαν την άδεια οδήγησης ενός άνδρα επειδή είναι ομοφυλόφιλος.

Όπως γράφει η Independent, ο 33χρονος Danilo Giuffrida είπε στους γιατρούς του ότι είναι ομοφυλόφιλος, κατά τη διάρκεια μίας εξέτασης πριν ξεκινήσει τη στρατιωτική του θητεία το 2001. Το νοσοκομείο στην Κατάνια της Σικελίας ειδοποίησε τότε την υπηρεσία που εκδίδει τις άδειες οδήγησης, η οποία με τη σειρά της αποφάσισε ότι ο άνδρας δεν διαθέτει το «απαιτούμενο ψυχολογικό προφίλ» για να οδηγεί αυτοκίνητο. Τον διέταξαν ακόμα να κάνει ετήσιες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώνεται αν η «κατάστασή» του επιδεινωνόταν.

Του αφαίρεσαν το δίπλωμα οδήγησης επειδή είναι ομοφυλόφιλος Facebook Twitter
«Όλο αυτό το διάστημα έμοιαζε αλλόκοτο, σχεδόν σουρεαλιστικό», δήλωσε ο Giuffrida

Το 2008 ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο μείωσε την αποζημίωση του Danilo από 100.000 ευρώ σε 20.000, ύστερα από μήνυση που είχε κάνει ο 33χρονος κατά των υπουργείων Άμυνας και Μεταφορών για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και για διάκριση λόγω φύλου. Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στη Ρώμη έκρινε πως ο άνδρας έπεσε θύμα μίας «απολύτως ομοφοβικής συμπεριφοράς» που είχε «απαράδεκτα επανηληφθεί» από τους συγκεκριμένους αξιωματούχους και διέταξε μεγαλύτερη αποζημίωση.

Ο Danilo Giuffrida, απόφοιτος φιλοσοφίας, δήλωσε ότι ελπίζει πως η ετυμηγορία αυτή σηματοδοτεί το τέλος της 15ετούς νομικής μάχης. «Όλο αυτό το διάστημα έμοιαζε αλλόκοτο, σχεδόν σουρεαλιστικό», είπε.

8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM