Οι Βέλγοι έντυσαν τον «κατουρλή» τσολιά

Οι Βέλγοι έντυσαν τον «κατουρλή» τσολιά Facebook Twitter
0

Με στολή τσολιά έντυσαν οι Βέλγοι το άγαλμα-σύμβολο αντίστασης της πρωτεύουσας τους σε ένδειξη συμπαράστασης  στους Έλληνες. Το μπρούτζινο άγαλμα έχει, όπως γράφει το theinsider.gr  το «όνομα» «Manneken Pis», σε ελεύθερη μετάφραση «ο κατουρλής» και θεωρείται σύμβολο αντίστασης, γιατί ο θρύλος θέλει το παιδί ενός δούκα να ουρεί εναντίον των εισβολέων που ήθελαν να ανατινάξουν τα τείχη της πόλης.  

 

Οι Βέλγοι έντυσαν τον «κατουρλή» τσολιά Facebook Twitter

Είναι πάντως αγαπημένη συνήθεια των Βέλγων να ντύνουν με στολές το αγαλματάκι. Κατά καιρούς, ο «κατουρλής» έχει φορέσει περισσότερες από 800 φορεσιές. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Plaisirs d’ Hiver», που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλλες, οι Βέλγοι έντυσαν το σύμβολο της πρωτεύουσάς τους με στολή τσολιά, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους προς τους Έλληνες για την οικονομική κρίση της χώρας τους και, ταυτόχρονα, δίνοντας την απάντησή τους προς τις διεθνείς χρηματαγορές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM