Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες, έπειτα από την ακύρωση της παγκόσμιας πρεμιέρας της ταινίας "Interview". Nωρίτερα η SONY ανακοίνωσε πως η πολύκροτη ταινία με πρωταγωνιστές τους James Franco και Seth Rogen αναβάλλεται επ' αόριστον υπό τον φόβο της τρομοκρατικών απειλών.

 

Οι New York Times αναφέρουν πως οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών έχουν συμπεράνει πως πίσω από την κολοσσιαία κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η εταιρεία, κρύβεται η Β. Κορέα και ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, στον Λευκό Οίκο επικρατεί προβληματισμός για το πώς πρέπει να γίνουν οι χειρισμοί, οι ανακοινώσεις, αλλά και το πώς θα πρέπει η κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαντήσει στην πρόκληση. Το επιτελείο του Ομπάμα είναι διχασμένο σε εκείνους που θεωρούν πως η Αμερική πρέπει να αντιδράσει με σκληρό τρόπο και σε εκείνους που προβληματίζονται για τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια κίνηση στις ήδη ψυχροπολεμικές σχέσεις των δύο χωρών.

 

Προσεχτικοί χειρισμοί απαιτούνται επίσης, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλούνται οι NYT , σε ότι αφορά τα ενοχοποιητικά στοιχεία που θα δοθούν στη δημοσιότητα. Οι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου δεν επιθυμούν να αποκαλυφθεί ο τρόπος που οι μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να παραβιάσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα της Β. Κορέας και να αποκαλύψουν την ανάμειξή της.

 

 

Περισσότερα στοιχεία για το πώς το FBI έφτασε να έχει αποδείξεις που ενοχοποιούν με βεβαιότητα την Β. Κορέα δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές. Σύμφωνα με το CNN και το CBS News αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις μέσα στην μέρα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr