Σε δίκη ο νοσηλευτής που θεωρείται ύποπτος για 150 θανάτους ασθενών

Σε δίκη ο νοσηλευτής που θεωρείται ύποπτος για 150 θανάτους ασθενών Facebook Twitter
0

Ο 38χρονος Γερμανός νοσηλευτής Nils. H., του οποίου το όνομα δεν δίνεται ολόκληρο στη δημοσιότητα, εξετάζεται σαν ύποπτος για 150 θανάτους σε κλινική της πόλης Delmenhorst κοντά στη Βρέμη.

Μετά την σύλληψή του, είχε ομολογήσει πως βαριόταν στην βάρδια του και ήθελε να τελειοποιήσει τις ικανότητες του στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, κάνοντας δοκιμές στους ασθενείς. Τρεις θάνατοι και δύο απόπειρες είναι οι ήδη επιβεβαιωμένες περιπτώσεις για τις οποίες δικάζεται, αλλά το δικαστήριο εξετάζει σχεδόν 150 ύποπτους θανάτους στους οποίους ενδεχομένως εμπλέκεται ο κατηγορούμενος.

Κάποια από τα θύματά του ήταν σε ανάρρωση ενώ άλλα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 38χρονος χρησιμοποιούσε το φάρμακο Gilurytmal το οποίο προκαλεί πτώση της αρτηριακής πίεσης και καρδιακές αρρυθμίες. Αν η πρώτη απόπειρα ανάνηψης ήταν επιτυχής ο νοσοκόμος συχνά προχωρούσε σε δεύτερη προσπάθεια η οποία ήταν και η χαριστική για το θύμα του.

Το δικαστήριο εξετάζει τις περιπτώσεις των θανάτων που σύμφωνα με τα στοιχεία καταγράφηκαν την περίοδο από το 2003 έως το 2005 με τα στοιχεία να δείχνουν πως τα περιστατικά ήταν ανησυχητικά συχνά, όταν ο κατηγορούμενος είχε βάρδια. Το 2008 ο Nils. H. κρίθηκε ένοχος για την απόπειρα δολοφονίας ασθενή ο οποίος όμως είχε επιζήσει της θανατηφόρας δόσης φαρμάκου. Σημειώνεται πως ο επικεφάλης γιατρός της κλινικής στην οποία ο κατηγορούμενος εργάζονταν έχει καταθέσει πως ο 38χρονος ήταν υπεράνω υποψίας και όλοι θεωρούσαν πως ήταν ένας σκληρά εργαζόμενος και ευσυνείδητος επαγγελμτίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ