«Ο ηγέτης έμεινε ξύπνιος όλη τη νύχτα εξαιτίας της θλίψης»

«Ο ηγέτης έμεινε ξύπνιος όλη τη νύχτα εξαιτίας της θλίψης» Facebook Twitter
10

Αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων έχει προκαλέσει η κατάρρευση συγκροτήματος κατοικιών σε περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας Πιονγκιάνγκ.

Σε μια κίνηση που δεν συνηθίζει, το βορειοκορεατικό καθεστώς εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη «θλίψη και τη συγγνώμη του» και σημειώνοντας ότι «η κατασκευή ενός συγκροτήματος κατοικιών δεν έγινε σωστά και οι αξιωματούχοι την επέβλεψαν και την έλεγξαν με ανεύθυνο τρόπο».

Παράλληλα, χωρίς να δίνονται διευκρινίσεις για τον αριθμό των νεκρών, μεταφέρεται η δημόσια συγγνώμη υψηλόβαθμων αξιωματούχων αλλά και το ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν «έμεινε ξύπνιος όλη τη νύχτα εξαιτίας της θλίψης» μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν.

Πληροφορίες για τα θύματα από την κατάρρευση δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο η δήλωση αξιωματούχου από το υπουργείο Ένωσης της Νότιας Κορέας ο οποίος έκανε λόγο για κατάρρευση 23όροφου κτιρίου το οποίο φέρεται να διέθετε διαμερίσματα για 92 νοικοκυριά ή οικογένειες.  

«Οι νεκροί πρέπει να είναι εκατοντάδες, αν υποθέσουμε ότι κάθε οικογένεια έχει κατά μέσο όρο τέσσερα μέλη», υπογράμμισε.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM
ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο στον 94χρονο πρώην πρόεδρο της Κούβας;

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο και άλλα αδικήματα στον Ραούλ Κάστρο, για τον φερόμενο ρόλο του στην κατάρριψη δύο πολιτικών αεροσκαφών Κουβανών εξορίστων το 1996
THE LIFO TEAM
Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία — και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Διεθνή / Δύο τρανς πρόσωπα γράφουν ιστορία στη Σκωτία με την εκλογή τους και η Βουλή αφαιρεί το φίλτρο φύλου από το site της

Η Iris Duane και το Q Manivannan έγιναν τα πρώτα ανοιχτά τρανς μέλη του σκωτσέζικου κοινοβουλίου. Λίγες ημέρες αργότερα, το Holyrood αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το φίλτρο αναζήτησης με βάση το φύλο, μετά τις αντιδράσεις για την καταγραφή μιας τρανς γυναίκας και ενός non-binary προσώπου.
THE LIFO TEAM
Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Διεθνή / Το Stonewall μπήκε στη λίστα με τους πιο απειλούμενους ιστορικούς τόπους των ΗΠΑ

Το Εθνικό Μνημείο Stonewall στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται στη φετινή λίστα του National Trust for Historic Preservation, που εστιάζει σε τόπους συνδεδεμένους με αγώνες ισότητας, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη γύρω από τα LGBTQ+ δικαιώματα βρίσκεται ξανά υπό πίεση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Πάλι καλά που το τόνισαν αυτό γιατί παραλίγο να στεναχωρηθώ για τις 92 οικογένειες. Άλλα να χάσει τον ύπνο του ο ηγέτης; Άστο καλό μου τελείωσαν τα χαρτομάντηλα...
Τι;!; Έμεινε ξύπνιος όλη νύχτα ο ηγέτης; Ε τότε να αναστηθούν πάραυτα οι νεκροί για να μπορέσει να κοιμηθεί απόψε ο "ηγέτης". Μα πως τολμούν να πεθαίνουν έτσι ανεύθυνα και να στερούν από τον ηγέτη τον ύπνο του;
Εμεινε ξαγρυπνος ο "μεγαλος ηγετης" Κιμ Γιονγκ-Ουν.....Οπως και ο Ερντογαν,υποθετω,για τους νεκρους στο ορυχειο.....Οπως "επνιγε η θλιψη"τους δικους μας,οποτε γινοταν καποιο πολυνεκρο ναυαγιο.....Το ανατριχιαστικο ειναι οτι υπαρχουν καποιοι ανθρωποι,πολλοι η λιγοι,οι οποιοι τα πιστευαν ολα αυτα....Ειδικα στην Ελλαδα υπαρχουν σιγουρα.Ολοι γνωριζουμε καποιους απο αυτους.Και μετα πανε και ψηφιζουν...........
Και αυτο,κατα την γνωμη σου,κανει καλυτερα τα πραγματα ;Διοτι ,οπως το περιγραφεις,οι Βορειοκορεατες υποκυπτουν στην κρατικη τρομοκρατια για λογους επιβιωσης.Ενω εμεις εδω για ποιον λογο πιστευουμε αυτα τα χυδαια και προφανη παραμυθια με την θεληση μας ;Η μονη λογικη απαντηση που απομενει ειναι ειτε διοτι η προπαγανδα των εξωνημενων ΜΜΕ ειναι "σαρωτικη" για μεγαλο μερος του πληθυσμου,ειτε διοτι πολλοι απο εμας ειμαστε ηλιθιοι.Εγω επιλεγω το πρωτο.
Τουλαχιστον ομως παραδεχτηκε την ευθυνη του κρατους ακομα κι αν ειναι υποκριτικη αυτη η δηλωση. Ο Ερντογαν που ειπε οτι αυτα τα ατυχηματα ειναι φυσιολογικα και που ουτε καν σεβαστηκε τον πονο των συγγενων και οσων επιβιωσαν ειναι απλα ανεκδιηγητος.