Χθες συνεδρίασε για πρώτη φορά η νέα Βουλή της Σερβίας μετά τις πρόωρες εκλογές της 16ης Μαρτίου. Η βουλή συγκροτήθηκε σε Σώμα υπό την προεδρία του γηραιότερου βουλευτή από τους 250, του 85χρονου Μίλαν Κόρατς από το Κόμμα Συνταξιούχων Σερβίας.

 

Ο πρόεδρος της Βουλής,  ο αναπληρωτής πρόεδρος και τα μέλη των κοινοβουλευτικών οργάνων θα εκλεγούν στις 23 Απριλίου.

 

Στη νέα Σερβική Βουλή συμμετέχουν ούτε λίγο ούτε πολύ, δώδεκα πολιτικά κόμματα συνεργαζόμενα σε συνασπισμούς ή αυτόνομα.


Νικητής των εκλογών με 158 έδρες είναι ο συνασπισμός που συσπειρώνεται γύρω από το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), αρχηγός του οποίου είναι ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μελλοντικός πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

 

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας και ο συνασπισμός του οποίου είναι επικεφαλής κατέλαβαν 44 έδρες, ο Δημοκρατικό Κόμμα του Ντράγκαν Τζίλας 19 έδρες, το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα του Μπόρις Τάντιτς 18 έδρες, έξι έδρες έχει η Συμμαχία Ούγγρων Βοϊβοντίνας, τρεις έδρες το Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης του Σαντάκ και δύο βουλευτές έχει το Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης (PDP) που εκπροσωπεί τους Αλβανούς της νότιας Σερβίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr