Πρώτη συνεδρίαση της νέας βουλής στη Σερβία

Πρώτη συνεδρίαση της νέας βουλής στη Σερβία Facebook Twitter
0

Χθες συνεδρίασε για πρώτη φορά η νέα Βουλή της Σερβίας μετά τις πρόωρες εκλογές της 16ης Μαρτίου. Η βουλή συγκροτήθηκε σε Σώμα υπό την προεδρία του γηραιότερου βουλευτή από τους 250, του 85χρονου Μίλαν Κόρατς από το Κόμμα Συνταξιούχων Σερβίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής,  ο αναπληρωτής πρόεδρος και τα μέλη των κοινοβουλευτικών οργάνων θα εκλεγούν στις 23 Απριλίου.

Στη νέα Σερβική Βουλή συμμετέχουν ούτε λίγο ούτε πολύ, δώδεκα πολιτικά κόμματα συνεργαζόμενα σε συνασπισμούς ή αυτόνομα.


Νικητής των εκλογών με 158 έδρες είναι ο συνασπισμός που συσπειρώνεται γύρω από το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), αρχηγός του οποίου είναι ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μελλοντικός πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας και ο συνασπισμός του οποίου είναι επικεφαλής κατέλαβαν 44 έδρες, ο Δημοκρατικό Κόμμα του Ντράγκαν Τζίλας 19 έδρες, το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα του Μπόρις Τάντιτς 18 έδρες, έξι έδρες έχει η Συμμαχία Ούγγρων Βοϊβοντίνας, τρεις έδρες το Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης του Σαντάκ και δύο βουλευτές έχει το Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης (PDP) που εκπροσωπεί τους Αλβανούς της νότιας Σερβίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ